ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Relax Παράξενα 1.000 παράθυρα σε ένα κτίριο!
1.000 παράθυρα σε ένα κτίριο! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 14 Μαϊου 2012 08:56

1.000 παράθυρα σε ένα κτίριο! Ο σκοπός ήταν εξ αρχής να μην εμποδίζεται το φυσικό φως να μπαίνει στο εσωτερικό του κτιρίου από όλες τις πλευρές, δίνοντας την αίσθηση ενός φωτεινού «κύβου». Παρόλα αυτά ο αρχιτέκτονας εξέπληξε ακόμη και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη με την κατασκευή του, προσθέτοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 1.000 παράθυρα στους τοίχους!

Το Cube Tube, όπως ονομάζεται το κτίριο, διά χειρός των αρχιτεκτόνων Keiichiro Sako και Fujii Yoko από το Τόκιο, κλέβει την παράσταση με το φουτουριστικό σχεδιασμό του που θυμίζει έντονα... Tetris.

Και δεν είναι μόνο το σχήμα του γιγάντιου κύβου που εκπλήσσει αλλά κυρίως τα πολλά παράθυρα σε διάφορα μεγέθη που τοποθετήθηκαν σε ολόκληρη τη δομή. Ένα δωμάτιο έχει από μόνο του 21 παράθυρα(!), ενώ συνολικά πάνω από 1.000 «ανοίγματα» στους τοίχους δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαύσουν το φυσικό φως που πλημμυρίζει το χώρο.

Όσο για το βράδυ; Ο «κύβος» μεταμορφώνεται σε ένα «φωτεινό κουτί» που δεσπόζει στα περίχωρα του Τόκιο, δημιουργώντας την εντύπωση ενός μινιμαλιστικού συνόλου που ξεπήδησε από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

«Κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από οπλισμένο σκυρόδεμα και αλουμίνιο, ενώ ειδικό γυαλί τοποθετήθηκε σε όλα τα ανοίγματα. Ο σκοπός μας ήταν να... αναπνέει το κτίριο από παντού και το ίδιο να συμβαίνει και με τους ενοίκους του. Το φως δίνει ζωή στις εγκαταστάσεις», λέει ένας εκ των αρχιτεκτόνων.

Πηγή: http://perierga.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

5000$ για μια κούρσα ταξί!

5.000 δολάρια πήρε για μία μόνο κούρσα ταξιτζής στις ΗΠΑ.  ...

Περισσότερα...

2 χρόνια κλέβει αεροπλάνα!

2 χρόνια τώρα ο 18χρονος Αμερικανός Κόλτον Χάρις Μουρ κλέβει...

Περισσότερα...

3000 τρύπες σε ένα αυγό!

3000 και παραπάνω μικροσκοπικές τρύπες έχουν τα αυγά - έργα τέχνης...

Περισσότερα...

500.000 τσιγάρα για ένα χαλί!

500.000 ??????? ??? ??? ????! ????? ????? ????? ????????? ??????????? ??? ????????? ?????? ???????, ???? ???????????...

Περισσότερα...

23.000 ευρώ πούλησε την... ‘τιμή' της!

23.000 ευρώ πούλησε μία 19χρονη από τη Νέα Ζηλανδία την ‘τιμή' της...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση