ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Relax Παράξενα 108 ετών ηλεκτρική σκούπα
108 ετών ηλεκτρική σκούπα Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 09:20

108 ετών ηλεκτρική σκούπα! Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι γεγονός. Ένας άνδρας στην Αγγλία έχει στο σπίτι του ηλεκτρική σκούπα, που κατασκευάστηκε πριν από 108 ολόκληρα χρόνια και όμως λειτουργεί μια χαρά.


Σήμερα, μια τέτοια σκούπα βρίσκεται στα χέρια του Χάρι Κοξ, ο οποίος ζει στο Σάλφορντ του Γκρέιτερ Μάντσεστερ. Η σκούπα βρισκόταν μαζί με άλλα εγκαταλελειμμένα αντικείμενα στην αυλή του Μύλου, που αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση.
Ο 53χρονος, που έχει πάθος με τα παλιά αντικείμενα και τις συσκευές και του αρέσει να τα διατηρεί και να τα χρησιμοποιεί, έκανε το ίδιο με τη σκούπα. Η συγκεκριμένη συσκευή βρισκόταν σε κούτα, έχοντας ακόμα τα αυθεντικά ανταλλακτικά της, αλλά και τα υπόλοιπα εξαρτήματά της, που είναι σε καλή κατάσταση.
Η ηλεκτρική σκούπα ζυγίζει περίπου 30 κιλά, είχε σχεδιαστεί εκείνη την εποχή για μεγάλες κατοικίες, λέσχες, ξενοδοχεία και εκκλησίες. Η συγκεκριμένη σκούπα χρησιμοποιούταν κανονικά από υπαλλήλους μεγάλης εταιρείας χαρτιού, που καθάριζαν τα γραφεία τους μέχρι το 1980.
Ο Χάρι που εργάζεται ως διευθυντής παραγωγής σε εργοστάσιο, την πήρε, την συντήρησε και την έκανε σαν καινούρια. «Αυτές οι συσκευές κουβαλούν μαζί τους μια μεγάλη ιστορία. Θα με ενδιέφερε να μάθω πόσο κόστιζε τότε και πόσο τιμολογείται τώρα, αλλά αυτό είναι σχεδόν αδύνατο.
Μου αρέσει να μαζεύω πράγματα που είναι έτοιμα να πεταχτούν, να τα επισκευάζω και να τα χρησιμοποιώ ξανά. Είναι κάτι που με κάνει να νιώθω ωραία», σχολιάζει ο ίδιος.

Το 1904, χρονιά που γεννήθηκε ο Σαλβαδόρ Νταλί, κυκλοφόρησε στο εμπόριο μια ηλεκτρική σκούπα που, οι κατασκευαστές της υπόσχονταν πως θα αλλάξει τη ζωή κάθε νοικοκυράς. Επρόκειτο για την αλουμινένια «Sturtevant No. 4», αμερικανικής προέλευσης.

Πηγή: http://www.strange-news.gr...

 

Δείτε ακόμα...

77.000.000 πίνακες σε μουσείο Μεξικού

77.000.000 πίνακες διαφημίζει ότι διαθέτει μουσείο στο Μεξικό.   Με...

Περισσότερα...

30 χρόνια φοράει τα ίδια ρουχα ένα ζευγάρι

30 χρόνια φοράει τα ίδια ρουχα ένα ζευγάρι! Είναι ζευγάρι εδώ...

Περισσότερα...

12 ώρες συνεχόμενου σεξ... του κόστισε τη ζωή του!!!

12 ώρες συνεχόμενου σέξ, του κόστισε τη ζωή του!!!   Πρόκειται για...

Περισσότερα...

189 Γάλλοι θα γλιτώσουν από το τέλος του κόσμου!

189 ???????? ??? ????? ?????? ?? ????????? ??? ?? ????? ??? ??????! ??? ????? ????? 189 ???????? ??? ????? ??????,...

Περισσότερα...

12 πράγματα που λατρεύουν να κάνουν τα μωρά!

12 πράγματα που λατρεύουν να κάνουν τα μωρά! Τα μωρά ανακαλύπτουν...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr