ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Relax Παράξενα 25 μέτρα το ύψος γιγαντιαίας φωτιάς!
25 μέτρα το ύψος γιγαντιαίας φωτιάς! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012 09:51

25 μέτρα το ύψος γιγαντιαίας φωτιάς! Φανταστείτε μια γιγαντιαία φωτιά που το ύψος της φτάνει τα 25 μέτρα και η διάμετρός της αγγίζει τα 20 μέτρα! Αυτό το θέαμα αντίκρισαν πάνω από 60.000 άτομα στην πόλη Novoli της νοτιοανατολικής Ιταλίας κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής «Γιορτής της Φωτιάς», η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο.

Γνωστή και ως «Focara», η εν λόγω γιορτή έχει τις ρίζες της στην προχριστιανική εποχή, όπου οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής γιόρταζαν με τον τρόπο αυτό το τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν το άναμα μιας τεράστιας φωτιάς.

Σήμερα, ωστόσο, η «Focara» είναι αφιερωμένη στη γιορτή του Αγίου Αντωνίου, ο οποίος είναι πολιούχος και προστάτης της πόλης Novoli. Οι προετοιμασίες ξεκινούν περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου, όπου όλοι οι κάτοικοι αρχίζουν έναν «αγώνα δρόμου» προκειμένου να συλλέξουν το... καύσιμο της φωτιάς!

Από το καλοκαίρι, μάλιστα, οι γεωργοί έχουν φυλάξει τα ξερά κλαδιά από τα αμπέλια που κλάδεψαν, σχηματίζοντας μεγάλα δεμάτια που θα τοποθετηθούν προσεκτικά το ένα δίπλα στο άλλο, σχηματίζοντας μια γιγαντιαία... πυραμίδα.

90.000 και πλέον δεμάτια τοποθετήθηκαν στη «Focara», ενώ 200 αμπέλια «συμμετείχαν» στην εν λόγω κατασκευή. Το αποτέλεσμα; Μια τεράστια φωτιά ανάβει στις 17 Ιανουαρίου, ενώ η πομπή των επισκεπτών ανεβαίνει στην κορυφή της, με σκοπό να δώσει την πρώτη φλόγα!

Πυροτεχνήματα γεμίζουν το νυχτερινό ουρανό, ενώ μια σειρά από εντυπωσιακές εκδηλώσεις, χοροί και τραγούδια, συμπληρώνουν τη «Γιορτή της Φωτιάς»! Επισήμανση: Η «Focara» είναι για τους φανατικούς... πυρομανείς, ενώ όσοι φοβάστε τις φλόγες καλό θα ήταν να την αποφύγετε ή να την παρακολουθήσετε από μακριά!

 

Πηγή:http://perierga.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

2 ετών η ωραιότερη μούμια του κόσμου, η Ροζαλία

2 ετών η ωραιότερη μούμια του κόσμου, η Ροζαλία! 2 ετών ήταν η...

Περισσότερα...

1 εκ. δολάρια για τον Νίκολας Κέιτζ βρικόλακα!

1 ??. ??????? ??? ??? ??????? ????? ?????????! ???? ??????? ??????? ?????? ?? ?????????? ??? ebay ?? ?????????? ????...

Περισσότερα...

7 ''βασιλικές'' σουίτες!

7 ''?????????'' ???????! ????? ???????? ??? ???????? ????? ?? ???????? ??? ??? ?????????? ?????????? ?? ??????????...

Περισσότερα...

10 πιο ευφάνταστα Ρεκόρ Guinness

10 πιο ευφάνταστα Ρεκόρ Guinness! Το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων...

Περισσότερα...

16 σέξι τίτλοι για διάσημες γυναίκες!

16 διάσημες κι αγαπημένες γυναίκες από τον χώρο του...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση