ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Relax Παράξενα 358 βδέλλες σε πλαστική προσώπου
358 βδέλλες σε πλαστική προσώπου Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 08:58

358 βδέλλες σε πλαστική προσώπου! Κι όμως συνέβη στη Σουηδία. Μια γυναίκα δαγκώθηκε από τον σκύλο της στο πρόσωπο με συνέπεια να φύγει όλο το κομμάτι από το πάνω χείλος της μέχρι το δέρμα κάτω από το μάτι. Οι συγγενείς της το διατήρησαν στο ψυγείο και οι χειρούργοι της το "ξανακόλλησαν" με τη βοήθεια 358 βδελλών.

Ο ειδικός σε πλαστικές επεμβάσεις χειρούργος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μάλμε, Jens Larsson, μόλις είδε το περιστατικό, κάλεσε μια ακόμα πλαστική χειρούργο την Stina Klasson για να τον βοηθήσει με αυτό το πρωτοφανές εγχείρημα.

"Το πιο σημαντικό στην όλη διαδικασία ήταν να επαναφέρουμε την ομαλή κυκλοφορία του αίματος στο σημείο που η σάρκα είχε ξεριζωθεί και το καταφέραμε ήδη από την πρώτη ώρα της επέμβασης, χάρη στη γνωστή "λειτουργία" των βδελλών" που ρουφάνε το αίμα και το λεπταίνουν με τα υγρά τους, σημείωσε ο Larsson.

Η επέμβαση κράτησε 15 ολόκληρες ώρες και κατά τη διάρκειά της, οι γιατροί κατάφεραν να "ξαναχτίσουν" το πάνω χείλος, τη μύτη και μεγάλο μέρος των μάγουλων της άτυχης γυναίκας.

Για τις ανάγκες του χειρουργείου, οι γιατροί παρήγγειλαν έξτρα βδέλλες από την Αγγλία, καθώς αυτές που είχαν διαθέσιμες στο νοσοκομείο δεν έφταναν. Η επέμβαση κρίθηκε επιτυχημένη από τους ειδικούς, αν και στο μέλλον θα χρειαστούν και μερικά ακόμα "ρεκτιφιέ".

Η γυναίκα μπορεί πλέον να ανασάνει, να φάει και να μιλήσει κανονικά, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο σκύλος της θανατώθηκε μετά την επίθεση.

Αν και έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί βδέλλες σε επεμβάσεις παρόμοιων περιστατικών, οι 358 του συγκεκριμένου χειρουργείου αποτελεί προφανώς παγκόσμιο ρεκόρ.

Πηγή: http://www.cosmo.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

112χρονος παντρεύτηκε 17χρονη!

112χρονος στη Σομαλία παντρεύτηκε μία πιτσιρίκα μόλις 17 χρονών....

Περισσότερα...

3 είναι τα παιδιά-δημιουργήματα του Μάικλ Τζάκσον!

3 παιδιά απέκτησε ο Μάικλ Τζάκσον με όχι και τόσο φυσιολογικές...

Περισσότερα...

100 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του σε ηλικία 100 χρονών

100 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του σε ηλικία 100 χρονών! Μια θέση στο...

Περισσότερα...

3 λεπτά βίντεο από τη Google για το 2011 που φεύγει!

3 λεπτά βίντεο από τη Google για το 2011 που φεύγει! Η Google είχε μια...

Περισσότερα...

30 λεπτά μέσα στο πλυντήριο και... σώθηκε!

30 λεπτά μέσα στο πλυντήριο εν ώρα λειτουργίας (!) και παρόλα αυτά...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση