ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Relax Παράξενα 200 μέρες πάνω σε γερανό για να στηρίξει απολυμένους!
200 μέρες πάνω σε γερανό για να στηρίξει απολυμένους! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 12:47

200 μέρες πάνω σε γερανό για να στηρίξει απολυμένους! Διακόσιες ολόκληρες μέρες διαμαρτυρίας στην κορυφή ενός γερανού συμπλήρωσε μια γυναίκα από τη Νότιο Κορέα, διαμαρτυρόμενη για τις απολύσεις που έγιναν σε μία από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρίες της χώρας της.

Η συνδικαλίστρια Κιμ Ζιν Σουκ ξεκίνησε τη διαμαρτυρία της πέρυσι, όταν η Hanjin Heavy Industries and Construction στην οποία εργαζόταν ανακοίνωσε ότι θα μείωνε τις θέσεις εργασίας στο ναυπηγείο της πόλης Μπουσάν κατά 400 και έκτοτε παραμένει στις «επάλξεις». Ως χώρο διαμαρτυρίας της επέλεξε ένα γερανό όπου είχε αυτοκτονήσει πριν από μερικά χρόνια ένας άλλος συνδικαλιστής κατά τη διάρκεια μιας άλλης διαμάχης εργαζομένων και εργοδοσίας. Μόνη της απέναντι σε έναν επιχειρηματικό κολοσσό και σε ύψος 35 μέτρων πάνω από ένα ναυπηγείο όπου μαίνεται ο άνεμος, η 51χρονη Κιμ χρησιμοποιεί ένα κουβά για τουαλέτα και ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια για να επικοινωνεί με τον «έξω» κόσμο.

Τον περασμένο μήνα, οι ηγέτες του τοπικού συνδικάτου μεταλλεργατών συμφώνησαν με την εταιρία να σταματήσουν την απεργία τους και να μην αναλάβουν νομική δράση, με αντάλλαγμα να λάβουν περισσότερη αποζημίωση εκείνοι που απολύθηκαν. Περισσότεροι από τους μισούς εμπλεκόμενους εργαζόμενους συμφώνησαν, αλλά πάνω από 100 άτομα συνεχίζουν τη διαμαρτυρία λέγοντας ότι θέλουν δουλειά και όχι αποζημίωση.

Η Κιμ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κατέβει αν δεν αρθούν οι απολύσεις των συναδέλφων της. «Είναι πολύ άδικο. Αμέσως μόλις ανακοίνωσε τις μαζικές απολύσεις, η εταιρία έδωσε τεράστια ποσά σε μερίσματα και αυξήσεις μισθών των ανώτερων στελεχών. Αλλά αν αυτό διορθωθεί και ξαναπροσληφθούν οι απολυμένοι, εγώ θα κατέβω αμέσως. Το πιο σκληρό για έμενα είναι να μην γνωρίζω με ποιον τρόπο μπορεί να προσπαθήσουν οι αρχές να κάνουν έφοδο και να σπάσουν τη διαμαρτυρία μου και να μην γνωρίζω πόσος καιρός θα χρειαστεί για να τελειώσουν όλα αυτά. Πιστεύω ότι αυτού του είδους τα ψυχολογικά ζητήματα είναι και τα πιο δύσκολα να αντιμετωπίσω.», εξηγεί.

Πηγή: http://www.kamarinia.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

2.200 διαμάντια πάνω σε ένα ζευγάρι παπούτσια!!!

2.200 διαμάντια πάνω σε ένα ζευγάρι παπούτσια!!! Μία νέα μοντέρνα...

Περισσότερα...

9 μέρη του κόσμου με μια τρομακτική ιστορία

9 μέρη του κόσμου με μια τρομακτική ιστορία! 9 μέρη σε όλον τον...

Περισσότερα...

10 ετών κοριτσάκι μιλάει 10 γλώσσες

10 ετών κοριτσάκι μιλάει 10 γλώσσες! Είναι μόλις 10 ετών και μπορεί...

Περισσότερα...

9,8 δισ. δολάρια βρήκε στον λογαριασμό του!

9,8 δισ. δολάρια βρήκε στον λογαριασμό του!Ενας δάσκαλος από την...

Περισσότερα...

44 γλώσσες στο ίδιο σχολικό προαύλιο!

44 γλώσσες στο ίδιο σχολικό προαύλιο! Όχι μία, ούτε δύο αλλά... 44...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση