ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Relax Παράξενα 10 ασυνήθιστες ανακαλύψεις για Nobel Ig!
10 ασυνήθιστες ανακαλύψεις για Nobel Ig! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την ni_markou   
Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 23:35

10 ??????????? ??????????? ???????? ?? ?????? ??????? Nobel Ig, ???????-???????, ??? ?????? ??? ??????? ??? «?? ?????? ????? ?? ?????, ??? ???? ?? ????????».

Τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο από το φοιτητικό περιοδικό «Χρονικό της Απίθανης Έρευνας» (Annals Of Improbable Research). Οι νικητές προηγούμενων ετών, κάποιοι από αυτούς είναι πραγματικοί νομπελίστες, παραβρέθηκαν και απένειμαν τα φετινά βραβεία στην ασυνήθιστη τελετή, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Οι φετινοί νικητές ανά κατηγορία είναι οι εξής:

Βιολογία: Μιν Ταν, Γκάρεθ Τζόουνς και συνεργάτες. Ερεύνησαν τις συνήθειες των νυχτερίδων και ανακάλυψαν ότι οι νυχτερίδες απολαμβάνουν το στοματικό σεξ! «Οι παρατηρήσεις μας είναι οι πρώτες που δείχνουν ότι υπάρχει συστηματική πεολειχία σε ενήλικα ζώα πλην του ανθρώπου» έγραφαν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση PLoS One.

Μηχανική: Κορίνα Ατσεβέντα-Ουάιτχαους και συνεργάτες. Επινόησαν μια νέα μέθοδο για τη συλλογή δειγμάτων ρινικής βλέννας και αέρα εκπνοής από θαλάσσια κήτη. Η τεχνική περιλαμβάνει «ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο που πετά πάνω από μια φάλαινα καθώς αναδύεται και πιάνει την εκπνοή της φάλαινας σε τρυβλία Πετρί συνδεδεμένα στην κάτω πλευρά του ελικόπτερου» εξηγούν οι ερευνητές σε ανακοίνωσή τους.

Ιατρική: Σάιμον Ρίτβενλντ και Ίλια βαν Μπιστ. Ανακάλυψαν ότι τα συμπτώματα του άσθματος μετριάζονται με μια βόλτα με τρενάκι ρόλερ-κόστερ. Σχεδιασμός Μεταφορών: Τοσιγιούκι Νακαγκάκι και συνεργάτες. Χρησιμοποίησαν μύκητες που σχηματίζουν γλίτσα για να προσδιορίσουν τις βέλτιστες διαδρομές στις σιδηροδρομικές τροχιές. Φυσική: Λίαν Πάρκιν, Σίλα Ουίλιαμς και Πατρίσια Πριστ. Διαπίστωσαν ότι όσοι φορούν κάλτσες πάνω από τα παπούτσια είναι πιο απίθανο να γλιστρήσουν στον πάγο.

Ειρήνης: Ρίτσαρντ Στίβενς, Τζον Άτκινς και Άντριου Κίνγκστον Επιβεβαίωσαν την παλιά πεποίθηση ότι κάποιος που χτυπάει το πόδι του ανακουφίζεται από τον πόνο αν αντιδράσει βρίζοντας. Δημόσιας Υγείας: Μάνιουελ Μπαρμπέιτο και συνεργάτες. Απέδειξαν πειραματικά ότι τα μούσια των ερευνητών συγκεντρώνουν μικρόβια. Διοίκηση Επιχειρήσεων: Αλεσάντρο Πλουκίνο και συνεργάτε. Απέδειξαν μαθηματικά ότι οι εταιρείες και οι οργανισμοί θα τα πήγαιναν καλύτερα αν έδιναν προαγωγές στην τύχη.

Χημεία: BP, Έρικ Άνταμς, Σκοτ Σοκολόφσκι και συνεργάτες. Κατάφεραν να διαψεύσουν την παλιά πεποίθησης ότι το νερό και το πετρέλαιο δεν αμειγνύονται. Οικονομικών: Στα στελέχη και τους διευθυντές των Lehman Brothers, Goldman Sachs, AIG, Bear Stearns, Merril Lynch και Magnetar. Βραβεύονται για τη δημιουργία και προώθησης νέων επενδυτικών τακτικών.

 

Πηγή: http://www.enet.gr/..

 

 

Δείτε ακόμα...

52 χρόνια φιλοξενούσε λεπρούς η Σπιναλόγκα...

52 χρόνια, η Σπιναλόγκα, το νησάκι που βρίσκεται απέναντι από την...

Περισσότερα...

10 παράξενα πράγματα που οι φυσικοί γνωρίζουν

10 παράξενα πράγματα που οι φυσικοί γνωρίζουν! Για να υποστηρίξει...

Περισσότερα...

100 μέτρα άλμα ρεκόρ με αυτοκίνητο!

O Tanner Foust ενθουσίασε τους θεατές του Indianapolis 500, κατακτώντας το...

Περισσότερα...

1075,92 κιλά...Τιραμισού!

1075,92 ???? ????????? ???????? ?? ?????? ??? ?????????? ??????? ??? ??? ??????? ????.   Την...

Περισσότερα...

10 άδοξοι θάνατοι διάσημων ανθρώπων!

10 άδοξοι θάνατοι διάσημων ανθρώπων! Άνθρωποι σε διαφορετικές...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση