ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Relax Παράξενα 200 σκονάκια σε 2 δεκαετίες
200 σκονάκια σε 2 δεκαετίες Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την ni_markou   
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 02:00

200 σκονάκια σε 2 δεκαετίες κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα μέλη Δ.Ε.Π του τμήματος Οικονομικών του ΑΠΘ.

Ένα κομμάτι αυτής της ιδιότυπης "συλλογής", 32 αντιπροσωπευτικοί τύποι σε σκονάκια, εκτίθενται σε μια έκθεση που λειτουργεί στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Πρόκειται για μια έκθεση που αναδεικνύει την εφευρετικότητα και την μεθοδικότητα των φοιτητών οι οποίοι έφτιαξαν σκονάκια "έργα τέχνης" προκειμένου να περάσουν τις εξετάσεις των μαθημάτων. Δυστυχώς, όμως πολλά από αυτά έπεσαν στα χέρια των καθηγητών τους.

powered by Fotopedia

Εντύπωση προκαλούν ένα σκονάκι-πάπυρος με μήκος 2 μέτρα και πλάτος 4 εκατοστά, το οποίο είναι τυλιγμένο σε 2 ξυλάκια και το οποίο είναι γραμμένο και από τις 2 πλευρές. Ενώ πραγματικό "κομψοτέχνημα" θεωρείται ένα άλλο σκονάκι-πάπυρος, μήκους 1 μέτρου και πλάτους 4 εκατοστών, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ριζόχαρτο και έχει γραφεί με ραπιδογράφο. "Η λεπτοδουλειά του συγκεκριμένου παπύρου προκαλεί εντύπωση, καθώς για την κατασκευή ο φοιτητής πρέπει να αφιέρωσε τουλάχιστον 10 ώρες. Εάν τις ίδιες ώρες αφιέρωνε σε διάβασμα θα είχε καταφέρει να περάσει το μάθημα και χωρίς το σκονάκι", δηλώσε ο υπεύθυνος διοργάνωσης της έκθεσης, Δημήτρης Μάρδας (Αν. Καθηγητής του τμήματος Οικονομικών).

Ακόμα και "ευρετήριο" για σκονάκια βρέθηκε πάνω σε φοιτητή. "Ο φοιτητής είχε τόσα σκονάκια επάνω του, σε τσέπες, κάλτσες, παπούτσια και αλλού, ώστε ήταν αδύνατο για τον ίδιο να θυμάται πού έχει τοποθετήσει το καθένα από αυτά. Έτσι, κατασκεύασε ένα ευρετήριο, ώστε να θυμάται που έχει το τάδε σκονάκι για το τάδε θέμα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας. Ο Μαρδάς δήλωσε ότι οι φοιτητές πλέον έχουν αναπτύξει καινούργιες μεθόδους αντιγραφής, μιας και ακολουθούν την εξέλιξη της τεχνολογίας. Ενώ επισημαίνει ότι ανεξάρτητα από την χιουμοριστική πλευρά του θέματος, το σκονάκι είναι πάντα μια αξιόποινη πράξη. Η έκθεση φιλοξενείται, προσωρινά, σε χώρο του Τομέα Γενικής Οικονομικής θεωρίας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Πιθανή είναι η μόνιμη μεταφορά της στη βιβλιοθήκη - αναγνωστήριο του τμήματος, έτσι ώστε να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν για τους φοιτητές.

Πηγή: http://culture.ana-mpa.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

4.500 Ταϊλανδοί έκαναν χούλα χουπ και έκαναν νέο ρεκόρ!

4.500 Ταϊλανδοί έκαναν χούλα χουπ και έκαναν νέο ρεκόρ! Περίπου 4.500...

Περισσότερα...

1.091 piercings έκανε, σπάζοντας προφανώς το ρεκόρ!

1.091 piercings έκανε σπάζοντας προφανώς το ρεκόρ! Ο Άριαν Χόπκινς...

Περισσότερα...

6 πιο επικίνδυνες πίστες σκι του κόσμου!

6 πιο επικίνδυνες πίστες σκι του κόσμου!Όπως συμβαίνει και στη...

Περισσότερα...

85m άλμα με μοτοσυκλέτα πάνω από τον Ισθμό

85 μέτρα άλμα με μοτοσυκλέτα πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου...

Περισσότερα...

3 ώρες έμειναν στον αέρα!

3 ώρες έμειναν στον αέρα! Σε περιπέτεια εξελίχθηκε για 20...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση