ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Relax Παράξενα 6 μέρη της Ελλάδας με.. βρυκόλακες!
6 μέρη της Ελλάδας με.. βρυκόλακες! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010 09:00

6 μέρη της Ελλάδας που οι μύθοι λένε ότι εκεί κατοικούσαν μορφές βρυκόλακων που σκορπούσαν τον τρόμο στους θνητούς!

Η Μύκονος, σύμφωνα με το θρύλο, φιλοξενεί τον 18ο αιώνα έναν τρομερό πειρατή . Όταν οι κάτοικοι βρίσκουν το πτώμα του πεσμένο σε ένα χωράφι, πραγματοποιούν τη ταφή του. Αμέσως μετά την κηδεία του εκείνος κάνει την εμφάνισή του σε διάφορα μέρη και προκαλεί ανεπανόρθωτες ζημιές. Μεταμορφώνεται σε Βουρβούλακα, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν. Οργανώνονται λιτανείες με αποκορύφωμα να τον ξεθάψουν, να του ξεριζώσουν την καρδιά και να την πετάξουν στην περιοχή Καρδιοκαύτης.Ο δαίμονας δεν εξοντώνεται και επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος αναζητώντας λύτρωση. Ο μόνος τρόπος που εξασφαλίζει την ηρεμία είναι ο αποκεφαλισμός του με τούρκικο σπαθί .

Ακόμα, το σπίτι του Καλύμνιου Βρικόλακα εντοπίζεται στην βραχονησίδα Νεκροθήκες , η οποία στο παρελθόν χρησιμοποιούταν ως νεκροταφείο . Μάλιστα οι νησιώτες θεωρούσαν πως όταν έδυε ο ήλιος, έβγαινε από το κρησφύγετό του και περιφερόταν στο νησί.

Στα 1700 στην Εύβοια, οι βρικόλακες ή ζούλακες θεωρούνται από τους κατοίκους υπεύθυνοι για μία θανατηφόρα επιδημία! Όλα τα κουφάρια των νεκρών καίγονταν με πυρωμένο σίδερο γιατί έτσι πίστευαν πως θα σταματήσει η δράση των βρικολάκων.

Διάσημος για την έντονη δραστηριότητα του είναι ο βρικόλακας του Υμηττού. Πρησμένος και άσχημος δραπετεύει από τη σπηλιά του και προσπαθεί να εγκατασταθεί στα σπίτια της Αττικής.

Στην Αμοργό απαγορεύεται δια ροπάλου η ύπαρξη ενός ποτηριού που εμπεριέχει νερό δίπλα στο κρεβάτι γιατί η παράδοση λέει πως ο Ντουσμάνης τρώει και πίνει ότι βρει, εκτός από κρασί!

Στη Κρήτη ο Καταχανάς παίρνει ανθρώπινη μορφή και συμμετέχει στις εκδηλώσεις των χωριών. Μάλιστα στην εν λόγω περίπτωση επιλέγουν τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους. Δείχνουν την συμπάθεια τους στο πρόσωπο του τσαγκάρη και υπό την ιδιότητα αυτή απειλούν την περιοχή.


Πηγή: http://pyles.tv/...

 

Δείτε ακόμα...

12cm ουρά έχει ένα μωρό...

12cm ???? ???? ??? ???? 4 ????? ??? ??? ????, ?? ????? ???????????? ??????????? ?? ??? ????????? ???? ? ????.  ...

Περισσότερα...

21 χώρες διέσχισε με αεροπλάνο ένας τυφλός!

21 χώρες διέσχισε με αεροπλάνο ο 58χρονος Βρετανός Μάιλς...

Περισσότερα...

9 από τις δυσκολότερες δουλειές του κόσμου

9 από τις δυσκολότερες δουλειές του κόσμου! Αν θεωρείς ότι η...

Περισσότερα...

58 μέτρα σάντουιτς κατασκευάστηκε στο Μεξικό!

58 μέτρα σάντουιτς κατασκευάστηκε στο Μεξικό! Ένα σάντουιτς...

Περισσότερα...

13,5 ευρώ για κονσέρβα ''αέρος''

13,5 ευρώ για κονσέρβα ''αέρος''!Μια κονσέρβα που αναδεικνύει το...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση