ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Relax Παράξενα 170.000.000€ το ακριβότερο διαμέρισμα στον κόσμο
170.000.000€ το ακριβότερο διαμέρισμα στον κόσμο Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Markos   
Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010 08:13

170.000.000€ (140 εκατοµµύρια στερλίνες) πουλήθηκε στο Λονδίνο το ακριβότερο διαμέρισμα στον κόσμο.

Με το ποσό αυτό, ο µυστηριώδης αγοραστής του εξασφάλισε «ρουµ-σέρβις» από τον κορυφαίο σεφ Ιστον Μπλούµενταλ, «δωµάτιο πανικού» και σωµατοφύλακες εκπαιδευµένους από τις SΑS, τις βρετανικές ειδικές δυνάµεις.

Το διαµέρισµα απλώνεται σε 2.200 τ.µ., στους δύο τελευταίους ορόφους του κτιρίου που έχει σχεδιάσει ο διάσηµος αρχιτέκτονας λόρδος Ρίτσαρντ Ρότζερς στη διεύθυνση Οne Ηyde Ρark, στο Νάιτσµπριτζ. Εχει θέα σ’ όλο το κέντρο του Λονδίνου και υπόγεια διάβαση που οδηγεί στο εστιατόριο του Ιστον Μπλούµενταλ. Διαθέτει µέτρα ασφαλείας αντάξια του Τζέιµς Μποντ και «δωµάτιο πανικού» για να καταφεύγουν οι ένοικοι σε περίπτωση που απειληθούν από απαγωγείς ή ληστές. Ηταν αναµενόµενο η τιµή του να είναι υψηλή, όµως η πώλησή του για το ποσό των 140 εκατοµµυρίων στερλινών έκοψε την ανάσα των µεσιτών. Πρόκειται πλέον για το ακριβότερο διαµέρισµα στον κόσµο.

Οι ένοικοί του έχουν πρόσβαση σε µια σειρά από εγκαταστάσεις σπα και γήπεδα σκουός. Υπάρχει επίσης µια σήραγγα ώς το γειτονικό ξενοδοχείο «Μandarin Οriental» – όπου ο διάσηµος σεφ Ιστον Μπλούµενταλ θα ανοίξει σύντοµα εστιατόριο – ώστε να µπορούν οι ένοικοι να έχουν πρόσβαση σε ρουµ σέρβις 24 ώρες το 24ωρο. Στο ισόγειο θα ανοίξει έκθεση αυτοκινήτων της ΜcLaren και στα καταστήµατα «της γειτονιάς» περιλαµβάνονται τα Ηarrods και Ηarvey Νichols.

Τα παράθυρα των διαµερισµάτων είναι από το πάτωµα ώς το ταβάνι και τα τζάµια αλεξίσφαιρα, ενώ οι φύλακες του κτιρίου είναι εκπαιδευµένοι από τις βρετανικές ειδικές δυνάµεις. Διαθέτει επίσης σύστηµα καθαρισµού αέρος που µπορεί να εξουδετερώσει επιθέσεις µε δηλητηριώδη αέρια.

Η οικονοµική κρίση φαίνεται πως δεν επηρεάζει τους βαθύπλουτους – άρα ούτε και την αγορά των πιο ακριβών ακινήτων. Οπως λέει στην «Ντέιλι Μέιλ» ο Τρέβορ Αµπράχαµσον το µεσιτικού γραφείου Glentree Εstates, «τους τελευταίους έξι µήνες πουλήσαµε περισσότερα πανάκριβα ακίνητα απ’ ό,τι τα δύο τελευταία χρόνια».

Πηγή: www.tanea.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

3 εκ. δολάρια άφησε διαθήκη στα τσιουάουα της

3 εκ. δολάρια άφησε διαθήκη στα τσιουάουα της!   Έκπληκτοι...

Περισσότερα...

97.000 δολάρια για υπερβολική ταχύτητα!

97.000 δολάρια πρέπει να πληρώσει ένας φοιτητής από το Ντουμπάι για...

Περισσότερα...

405.000 φλιτζάνια καφέ κάθε έτος στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο

405.000 φλιτζάνια καφέ κάθε έτος καταναλώνονται στις αίθουσες...

Περισσότερα...

2.5 χρόνια καθόταν στην λεκάνη της τουαλέτας

2.5 χρόνια καθόταν στην λεκάνη της τουαλέτας!   902 ημέρες! Ή 2,5...

Περισσότερα...

9 παιδιά θα γεννήσει στις 20 Μαϊου!

9 παιδιά θα γεννήσει στις 20 Μαϊου!6 κορίτσια και 3 αγόρια κυοφορεί...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση