ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Relax Παράξενα 859 ημέρες 'περπατούσε' τον Αμαζόνιο!
859 ημέρες 'περπατούσε' τον Αμαζόνιο! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την ni_markou   
Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010 11:51

859 ημέρες χρειάστηκε ο Βρετανός Εντ Στάφορντ να "περπατήσει" τον Αμαζόνιο και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε κάτι τέτοιο.

Μετά από δεκάδες χιλιάδες τσιμπήματα κουνουπιών, μία δερματική ασθένεια, επιθέσεις από εχθρικούς ιθαγενείς και έχοντας αποφύγει αρκετά είδη φιδιών, χελιών, σκορπιών και δηλητηριωδών εντόμων, ο 34χρονος πρώην λοχαγός Εντ Στάφορντ, από το Λέστερ της Βρετανίας, βούτηξε τη Δευτέρα 9/8/2010 στα νερά του Ατλαντικού έχοντας ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2008 από τις πηγές του ποταμού στο Όρος Μίσμι του Περού. «Είναι εκπληκτικό το να φτάνω στο τέλος του ταξιδιού μετά από δυόμισι χρόνια κατάβασης στη ζούγκλα» ανέφερε στο Reuters φτάνοντας σε παραλία νοτιοανατολικά του Μπελέμ της Βραζιλίας.

Η περιπέτειά του είχε στόχο την ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και οι ιθαγενείς του. Για τον σκοπό αυτό, είχε μαζί του φορητή βιντεοκάμερα και μέσω δορυφόρου «μπλόγκαρε» το ταξίδι του στην ιστοσελίδα του (http://www.walkingtheamazon.com).

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του είδε τεράστιες εκτάσεις κατεστραμένου τροπικού δάσους. «Είναι οι άνθρωποι με εξουσία που κερδίζουν από την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου εδώ. Γι’ αυτό υπάρχουν διεφθαρμένοι πολιτικοί και νόμοι που δεν εφαρμόζονται και χιλιάδες στρέμματα δάσους συνεχίζουν να αποψιλώνονται», δήλωσε ο Στάφορντ.

Λίγο πριν το τέλος μάλιστα, 85 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό της πορείας μήκους περίπου 9.650 χλμ., ο Εντ Στάφορντ κατέρρευσε από εξάντληση. Το αρχικό σχέδιο ήταν να ολοκληρωθεί η πορεία σε έναν χρόνο, αλλά εξαιτίας πλημμύρας ο 34χρονος αναγκάστηκε να αλλάξει τη διαδρομή και να κάνει κύκλο περίπου 3.200 χλμ.

Ο Στάφορντ ξεκίνησε το ταξίδι του μαζί με άλλον έναν Βρετανό, ο οποίος όμως εγκατέλειψε σχετικά νωρίς την απόπειρα. Τον Ιούλιο του 2008 ακολούθησε τον Στάφορντ ο Περουβιανός Γκαντιέλ Τιβέρα, που θα τον συνόδευε για μόλις πέντε ημέρες αλλά τελικά έμεινε μαζί του.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, ο Βρετανός κατά τη διάρκεια του ταξιδιού υπέστη τα πάνδεινα: κατηγορήθηκε δύο φορές άδικα για φόνο, φυλακίστηκε, ταΐστηκε τσιμέντο ως ποινή από εχθρικούς ιθαγενείς, κόλλησε ασθένεια που του είχε παραμορφώσει το δέρμα και τον τσίμπησαν κουνούπια «περίπου 50.000 φορές».

Το όλο εγχείρημα κόστισε στους χρηματοδότες του Στάφορντ 100.000 δολάρια, ενώ όπως αποκάλυψε ήδη σχεδιάζει κάτι παρόμοιο για το Σεπτέμβριο του 2011.

Πηγή: www.tovima.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

50% αντρών κοιτούν το στήθος πριν το πρόσωπο της γυναίκας!

50% ?????? ??????? ????? ?? ?????? ???? ?? ??????? ???? ????????! ???????? ??? ?????? ??????????? ??? ?? ??? ????????...

Περισσότερα...

4ποδο κοτόπουλο στην Κομοτηνή!

4 πόδια έχει ένα κοτόπουλο που γεννήθηκε στα Σύμβολα Ροδόπης.  ...

Περισσότερα...

5000 δολάρια άξιζαν τσίχλες που κλάπηκαν

5000 δολάρια άξιζαν τσίχλες που κλάπηκαν! Η αστυνομία στο...

Περισσότερα...

3η φορά πρωταθλητής... Γενειάδος και Μύστακος

3η φορά αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής Γενειάδος και...

Περισσότερα...

10 ασυνήθιστες ανακαλύψεις για Nobel Ig!

10 ??????????? ??????????? ???????? ?? ?????? ??????? Nobel Ig, ???????-???????, ??? ?????? ??? ??????? ??? «?? ??????...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση