ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Γεω 300 δισ. δολάρια για να «χτυπηθεί» το νέφος
300 δισ. δολάρια για να «χτυπηθεί» το νέφος Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 11:09

300 δισ. δολάρια για να «χτυπηθεί» το νέφοςΕπενδύσεις από την Κίνα για την εκτεταμένη ατμοσφαιρική ρύπανση! Η Κίνα πληρώνει το τίμημα της θηριώδους οικονομικής της μεγέθυνσης και της μη επαρκούς μέριμνας για ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

Η εκτεταμένη μόλυνση της ατμόσφαιρας, όχι μόνο δυναμιτίζει τη δημόσια υγεία, όχι μόνο επηρεάζει τον τουρισμό, αλλά τελευταία είναι και παράγοντας έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια ούτως ώστε να περιορίσει την αιθαλομίχλη που πνίγει τις μεγάλες πόλεις της, τα προσεχή 5 χρόνια.

Στόχος θα είναι η μείωση της συγκέντρωσης επιβλαβών σωματιδίων όπως το PM2.5 κατά 25%. Τα συγκεκριμένα σωματίδια, προέρχονται από την καύση του άνθρακα και διεισδύουν βαθιά στους πνεύμονες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε όλη την έκταση της χώρας είναι συχνό το φαινόμενο να παρατηρούνται συγκεντρώσεις επιβλαβών σωματιδίων που υπερβαίνουν κατά πολύ τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Το πρόβλημα όμως θα παραμένει και στο μέλλον: ακόμα κι αν ευοδωθούν οι προσπάθειες της Κίνας, οι νέες τιμές θα παραμένουν απαράδεκτα υψηλές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης πάντως, είναι ότι η κινεζική κυβέρνηση σκοπεύει να αξιολογεί στο εξής τους τοπικούς της αξιωματούχους με βάση και την ποιότητα του αέρα στις περιοχές ευθύνης τους.

Πέραν όμως των πυροσβεστικών μέσων που απαιτούνται λόγω της εκρηκτικής ανάπτυξης της χώρας, το πρόβλημα έχει και δομικές, χρόνιες ρίζες. Επί δεκαετίες τώρα, η Κίνα τροφοδοτεί με δωρεάν άνθρακα τις βόρειες περιοχές της χώρας, ως ένα φθηνό τρόπο θέρμανσης για τους χειμερινούς μήνες, γεγονός που σύμφωνα με μετρήσεις έχει μειώσει το προσδόκιμο ζωής κατά πέντε περίπου έτη. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, είναι σοβαρά εξαρτημένη από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως ο άνθρακας και το πετρέλαιο, τα οποία και καταναλώνει με αμείωτους ρυθμούς.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

5,6 εκατ. δέντρα σκότωσε η ξηρασία στο Τέξας

5,6 εκατ. δέντρα σκότωσε η ξηρασία στο Τέξας! Πάνω από 5,6...

Περισσότερα...

30 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ασία

30 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ασία! Περισσότεροι από 30...

Περισσότερα...

10 λόγοι που δεν πετάμε τα κατακάθια από τον καφέ!

10 λόγοι που δεν πετάμε τα κατακάθια από τον καφέ! Απολαμβάνουμε...

Περισσότερα...

600γρ. κοκαΐνης κάθε μέρα στα απόβλητα της Ψυττάλειας

600γρ. κοκαΐνης κάθε μέρα στα απόβλητα της Ψυττάλειας! Ναρκωτικές...

Περισσότερα...

2 ελέφαντες - άψογοι συνεργάτες με στόχο την τροφή!

2 ελέφαντες - άψογοι συνεργάτες με στόχο την τροφή τους! Ένα...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση