ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Γεω 5 τρόποι να προστατέψετε τα δέντρα
5 τρόποι να προστατέψετε τα δέντρα Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 08:14

5 τρόποι να προστατέψετε τα δέντρα! Τα δέντρα ρίχνουν τη δροσερή σκιά τους στους ανθρώπους, τα ζώα και τα κτήρια. Συμβάλλουν στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και ομορφαίνουν το χώρο μας. Όλοι μας μπορούμε με μικρές, καθημερινές πράξεις να προστατεύσουμε τα δέντρα και τα δάση. Ιδού πέντε τρόποι:

1. Κάντε οικονομία στις χαρτοπετσέτες και τα χαρτομάντηλα: η πρώτη ύλη τους, το χαρτί, προέρχεται απευθείας από τα δέντρα. Αν κάθε νοικοκυριό στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούσε χαρτοπετσέτες και χαρτομάντηλα από ανακυκλωμένο χαρτί θα σώζονταν 1,4 και ένα εκατομμύριο δέντρα αντίστοιχα.

2. «Αγκαλιάστε» τα "άχρηστα" δέντρα: τα μικρά θαμνώδη δέντρα, οι αγριοδαμασκηνιές και άλλα αγριόχορτα που μεγαλώνουν γρήγορα συχνά ξεριζώνονται γιατί δεν ταιριάζουν στους εκλεπτυσμένους κήπους. Παρόλα αυτά είναι πολύτιμα για τη φύση και αποτελούν καταφύγιο για τα άγρια πουλιά.

3. Σταματήστε να λαμβάνετε ομαδική-διαφημιστική αλληλογραφία: κάθε χρόνο στις ΗΠΑ αποστέλλονται 1,9 εκατομμύρια κατάλογοι με το ταχυδρομείο, αριθμός που μεταφράζεται σε 3,6 εκατομμύρια τόνους χαρτιού και 53 εκατομμύρια δέντρα.

4. Προστατέψτε τα δάση: μην ανάψετε φωτιά σε δασική περιοχή και μαζέψτε τα σκουπίδια μετά την επίσκεψή σας. Να θυμάστε πάντα τον τηλεφωνικό αριθμό κλήσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 199, σε περίπτωση που αντιληφθείτε την εκδήλωση πυρκαγιάς.

5. Φυτέψτε ένα δέντρο: κάθε χρόνο διοργανώνονται δεκάδες δράσεις δενδροφύτευσης σε καμμένες περιοχές της χώρας μας. Ενημερωθείτε, λάβετε μέρος και δώστε νέα ζωή στα πληγωμένα από τον άνθρωπο δάση.

Πηγή: http://www.econews.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

5 συμβουλές για να ''σερφάρετε''.. οικολογικά!

5 συμβουλές για να ''σερφάρετε''.. οικολογικά! Ας δούμε τι μπορούμε...

Περισσότερα...

8% αυξήθηκε η συχνότητα των καυσώνων στη Μεσόγειο

8% αυξήθηκε η συχνότητα των καυσώνων στην ανατολική Μεσόγειο από...

Περισσότερα...

9 τόνοι ανακυκλώσιμα στα καλοκαιρινά events

9 ????? ???????????? ??? ??????????? events! ?????????????? ??? ? ?????????? ???????? ??? ????? ????????????? ???...

Περισσότερα...

50 δισ.δολάρια ζημιές άφησε πίσω του ο τυφώνας Σάντι

50 δισ.δολάρια ζημιές άφησε πίσω του ο τυφώνας Σάντι! Ο τυφώνας...

Περισσότερα...

4.000.000€ το χρόνο για τη μεταφορά νερού στις Κυκλάδες

4.000.000 ευρώ το χρόνο υπολογίζεται ότι ξοδεύονται για τη μεταφορά...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση