ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Γεω 25η Ιουνίου: Ημέρα Απόρριψης των Πυρηνικών Όπλων
25η Ιουνίου: Ημέρα Απόρριψης των Πυρηνικών Όπλων Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 10:01

25η Ιουνίου: Ημέρα Απόρριψης των Πυρηνικών Όπλων! Η ημέρα απόρριψης των πυρηνικών όπλων είναι μια ετήσια παγκόσμια μέρα δράσης για μια συνθήκη για την ολική απαγόρευση και την εξάλειψη όλων των πυρηνικών όπλων.

Συντονίζεται από τον Διεθνή Εκστρατεία για την Κατάργηση των πυρηνικών όπλων. Η ημερομηνία αλλάζει από έτος σε έτος ανάλογα με τα σημαντικά γεγονότα. Η πρώτη παγκόσμια ημέρα δράσης πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου 2010 ως απάντηση της (κατ' όνομα μόνο) «Διάσκεψης για την αναθεώρηση Συνθήκης Μη Διάδοσης», η οποία μόλις είχε ολοκληρωθεί.

 

Στην παγκόσμια ημέρα δράσης της περασμένης χρονιάς, περισσότερες από 80 δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε 30 χώρες όπως διαδηλώσεις, συναυλίες, αντι-πυρηνικά πικ-νικ, αγρυπνίες, πορεί ες και εργαστήρια εκπαίδευσης. Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να είναι όσο δημιουργικοί μπορούν και να αναδείξουν νέους τρόπους δράσης. Όλες οι δράσεις πρέπει να είναι μη βίαιες! Ο στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σχετικά με το πυρηνικό κίνδυνο και να οικοδομηθεί η πολιτική υποστήριξη για τις διαπραγματεύσεις για μια συνθήκη ολικής απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων. Φέτος η δράση θα δώσει έμφαση και στις διαδικτικακές online ενέργειες για την προώθηση κατάργηση των πυρηνικών όπλων, όπως το tweeting.

Η Διεθνής Εκστρατεία για την Κατάργηση των πυρηνικών όπλων έχει δημιουργήσει μια σειρά από μέσα για την ενίσχυση της δημόσιας ενημέρωσης των απειλών από τα πυρηνικά όπλα, ώστε να αναδείξουν τη σκοπιμότητα μιας συνολικής συνθήκης που απαγορεύει τη χρήση, παραγωγή και αποθήκευσή τους, και προβλέπει την κατάργησή τους εντός συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.icanw.org.

 

Πηγή: http://ecology-salonika.org/...

 

Δείτε ακόμα...

145 λίτρα νερό τη μέρα καταναλώνει κάθε Έλληνας

145 λίτρα νερό είναι η μέση ημερήσια κατανάλωση νερού ανά άτομο...

Περισσότερα...

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τους κοριούς

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τους κοριούς! Η γνωστή...

Περισσότερα...

6 διαφορετικές μαγευτικές διαδρομές από τον Αρκτούρο

6 διαφορετικές μαγευτικές διαδρομές από τον Αρκτούρο! Ο...

Περισσότερα...

18 έξυπνοι τρόποι χρήσης για τα λαστιχάκια σας!

18 έξυπνοι τρόποι χρήσης για τα λαστιχάκια σας! Ο Στήβεν Πέρρυ,...

Περισσότερα...

16 χρόνια έμειναν πιστοί 2 πιγκουίνοι

16 χρόνια έμειναν πιστοί 2 πιγκουίνοι! Το πιο αγαπημένο ζευγάρι...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση