ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Γεω 3 πράσινες τεχνολογίες που μας κάνουν να ελπίζουμε
3 πράσινες τεχνολογίες που μας κάνουν να ελπίζουμε Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 09:55

3 πράσινες τεχνολογίες που μας κάνουν να ελπίζουμε! Οι πυρηνικές εκρήξεις στην Ιαπωνία ήταν μόνο η αφορμή για να αναλογιστούμε πως το μέλλον του πλανήτη εξαρτάται από τις ενεργειακές του πρακτικές

Aς δούμε τις 3 εξελίξεις που είτε έχουν ήδη μπει στην καθημερινότητά μας είτε αναμένεται να αλλάξουν τον τρόπο που θα κινούμαστε στο εγγύς μέλλον.

Οικολογικά laptops και κινητά

Μπορεί οι φορητές μας συσκευές να μειώνονται σε μέγεθος, αλλά η εξτρά ενέργεια που σπαταλούν αυξάνεται. Στα οικολογικά τους προβλήματα συμπεριλαμβάνεται το πλαστικό τους περίβλημα, η απώλεια ενέργειας λόγω της οθόνης και τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα εσωτερικά τους εξαρτήματα. Ωστόσο, αυτό αρχίζει να αλλάζει. Για παράδειγμα, η Acer έχει ήδη κυκλοφορήσει στο εμπόριο «οικολογικά» laptops χωρίς PVC και BFR, ενώ όλα τα υλικά τους είναι ανακυκλώσιμα. Επίσης, η Samsung έχει δημιουργήσει ηλιακό τηλέφωνο, το Blue Earth, φτιαγμένο εξ' ολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά και με ηλιακό δέκτη στο πίσω μέρος που επιμηκύνει την ζωή της μπαταρίας και σας ενημερώνει για τα... δέντρα που έχετε σώσει και για την συμβολή σας στην μείωση του διοξειδίου του άνθρακα (δείτε παρακάτω το video με την παρουσίασή του).

 

Πράσινα κτίρια

Ο όρος ακούγεται ολοένα και συχνότερα. Πώς, όμως μπορεί να γίνει ένα σπίτι «πράσινο» και τι συνεπάγεται αυτό; Η αρχή γίνεται από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Οι χώροι διαμορφώνονται έτσι, ώστε το φυσικό φως να εισέρχεται ανεμπόδιστα στο σπίτι και να μειώνονται οι ανάγκες ηλεκτρισμού. Παράλληλα, ειδικά μονωτικά υλικά στην οικοδομική ύλη, στις πόρτες και στα παράθυρα ελαχιστοποιούν την διαρροή θερμότητας. Τέλος, η αντικατάσταση των παλιών λαμπτήρων μας με λάμπες φθορισμού είναι κάτι που μπορούμε να εφαρμόσουμε όλοι για να ελαττώσουμε την ενέργεια που κατανάλωναν μέχρι σήμερα τα νοικοκυριά μας.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Είναι ένα όνειρο πολλών δεκαετιών, την πραγματοποίηση του οποίου ευαγγελίζονται οι κατασκευαστές και οι περιβαλλοντολόγοι σχεδόν κάθε χρόνο. Το 2011 όλα τα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών γίνονται ακόμη πιο απτά, καθώς η G. Motors ανακοίνωσε την διάθεση του υβριδικού μοντέλου Volt, η Nissan τον σχεδιασμό του οικολογικού Leaf, και οι Toyota και Ford έχουν επίσης στα σκαριά αυτοκίνητα που θα λειτουργούν εξ' ολοκλήρου με ηλεκτρισμό. Λέτε να μην είναι μακριά η εποχή που τα βενζινάδικα θα έχουν αναδουλειές;

 

Πηγή: http://www.in2life.gr/....

 

 

Δείτε ακόμα...

3 στα 10 κτίρια στην Ελλάδα χωρίς θερμομόνωση

3 στα 10 κτίρια στην Ελλάδα χωρίς θερμομόνωση! Τουλάχιστον 3 στα 10...

Περισσότερα...

80% των δασών του Αμαζονίου, θα σβηστεί από το χάρτη...

80% των τροπικών δασών του Αμαζονίου, θα σβηστεί από το χάρτη,  ...

Περισσότερα...

8 στους 10 πρόθυμοι για «πράσινα» προϊόντα

8 στους 10 πρόθυμοι για «πράσινα» προϊόντα! Σχεδόν 8 στους 10...

Περισσότερα...

40 χρόνια για την αποξήλωση πυρηνικού σταθμού

40 χρόνια για την αποξήλωση πυρηνικού σταθμού!Μετά την ανακοίνωση...

Περισσότερα...

6.700 χιλιόμετρα διέσχισε ηλεκτρικό αεροπλάνο

6.700 χιλιόμετρα διέσχισε ηλεκτρικό αεροπλάνο!Στη βάση του στην...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση