ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Γεω 421 «Γαλάζιες Σημαίες» για την Ελλάδα το 2010!
421 «Γαλάζιες Σημαίες» για την Ελλάδα το 2010! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 10:05

421 «Γαλάζιες Σημαίες» ανάμεσα σε 41 χώρες παγκοσμίως και 2η θέση, όπως και πέρισυ, για την Ελλάδα όσο αφορά τις κερδισμένες Γαλάζιες Σημαίες!

421 «Γαλάζιες Σημαίες» ανάμεσα σε 41 χώρες παγκοσμίως, τέσσερις λιγότερες σημαίες σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Πρώτη ήρθε η Ισπανία, τρίτη η Γαλλία και τέταρτη η Τουρκία. Να επισημανθεί σε αυτό το σημείο ότι η Γαλάζια Σημαία είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του.

Σε αυτές τις προϋποθέσεις, δε συμπειριλαμβάνεται μόνο η επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά θα πρέπει να τηρούνται 29 συνολικά κριτήρια, που σχετίζονται με την καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση, την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Σε ότι αφορά τις μαρίνες βραβεύτηκαν 9 ελληνικές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η ΕΕΠΦ συντονίζει το Διεθνές Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» στην Ελλάδα. Συνολικά, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 2884 ακτές και 627 μαρίνες.

Στην Αττική, κέρδισαν Γαλάζια Σημαία μεταξύ άλλων, οι παραλίες του Σχοινιά, της Πούντα Ζέζας, της Αναβύσσου, του Λαγονησίου, της Βάρκιζας, της Βουλιαγμένης και της Βούλας.

Τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες έχουν: το Λασίθι 42, η Χαλκιδική 40, τα Δωδεκάνησα 41, η Κέρκυρα 35, τα Χανιά 27, οι Κυκλάδες 22, όσες και η Μαγνησία. Οι περισσότερες βραβευμένες ακτές είναι: 96 στην Κρήτη, 35 στην Κέρκυρα, 33 στη Ρόδο, 10 στη Λέσβο, 8 στη Ζάκυνθο, 8 στη Σκιάθο. Από τις Κυκλάδες πρώτες είναι η Σύρος, η Ιος, η Πάρος από 4 ακτές η καθεμιά.

Οι δήμοι με τις περισσότερες σημαίες στις ακτές τους είναι: Καλλιθέας Ρόδου 25, Αγίου Νικολάου Λασιθίου 22, Σταγείρων Χαλκιδικής 14, Ανατολικού Ολύμπου Πιερίας 9, Σιθωνίας Χαλκιδικής 8, Βόλου Μαγνησίας, Σκιάθου και Ιεράπετρας από 8 η καθεμία.

Η περιοχή Μελιτειέων Κέρκυρας κέρδισε τις περισσότερες σημαίες φέτος, 3, ενώ αυτές που έχασαν τις ακτές, σε σχέση με πέρσι, είναι η Καλλιθέα Ρόδου και η Σιθωνία Χαλκιδικής.

Οι νομοί Χαλκιδικής και Αττικής είναι εκείνοι που μετρούν από 2 μαρίνες (Πόρτο Καρράς στον δήμο Σιθωνίας, Μαρίνα Σάνη στον δήμο Κασσάνδρας ο πρώτος και Olympic Marine στο Λαύριο και Μαρίνα Φλοίσβου ο δεύτερος). Οι υπόλοιπες βρίσκονται στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, στη Λευκάδα, στις Γουβιές της Κέρκυρας, στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου και στην Κω, σύφμωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».

Πηγή: http://www.econews.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

461 νέοι πλανήτες ανακαλύφθηκαν

461 νέοι πλανήτες ανακαλύφθηκαν! Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το...

Περισσότερα...

130 χλμ ο πρώτος πράσινος αυτοκινητόδρομος

130 χιλιόμετρα θα είναι το μήκος του πρώτου πράσινου...

Περισσότερα...

650 είδη σαρκοβόρων φυτών, έχουν καταγραφεί...

650 είδη σαρκοβόρων φυτών έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα,    αλλά...

Περισσότερα...

3.000.000 ευρώ για τον ιβηρικό λύγκα.

3.000.000 ???? ????? ?? ??????? ??? ??? 60????? ????????, ??? ??? ??????? ??? ??? ????????? ???????? ?????.   Η...

Περισσότερα...

1 δισ. έτη η ηλικία οροσειράς στην Ανταρκτική

1 δισ. έτη η ηλικία οροσειράς στην Ανταρκτική! Το μυστήριο μιας...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση