ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Ζώα 95% θα μειωθούν οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι
95% θα μειωθούν οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την katerina   
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2010 21:16

95% αναμένεται η μείωση στον πληθυσμό των αυτοκρατορικών πιγκουίνων της Ανταρκτική έως το 2100, ανέφεραν μια ομάδα επιστημόνων στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences.

Το ποσοστό της μείωσης είναι τόσο μεγάλο που θα προκαλούσε πρόβλημα στην ευαίσθητη διατροφική αλυσίδα της Ανταρκτικής. Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι, που αποτελούν και το μεγαλύτερο σε μέγεθος είδος, παρουσιάζουν την ιδιομορφία μεταξύ των πιγκουίνων να αναπαράγονται κατά τη διάρκεια των ιδιαίτερα αντίξοων χειμώνων. Οι αποικίες συγκεντρώνονται μετά από μεγάλη πορεία στους θαλάσσιους πάγους, με τα θηλυκά να γεννούν μόνο ένα αυγό το οποίο φυλάσσεται από το αρσενικό. Αυτό σημαίνει ότι ο πάγος παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της αναπαραγωγικής διαδικασίας. Ακόμη, η έκταση των θαλάσσιων πάγων επηρεάζει την αφθονία των ψαριών και άρα των διαθέσιμων διατροφικών πόρων για τους πιγκουίνους.

Ο επιστήμονας Hal Caswell από το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο και οι συνάδελφοι του χρησιμοποίησαν προσομοιώσεις των θαλάσσιων πάγων από την τελευταία έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή. Επίσης, έθεσαν σε εφαρμογή ένα μοντέλο για τη «δυναμική των πληθυσμών» που περιγράφει τα πρότυπα ζευγαρώματος και αναπαραγωγικής επιτυχίας των πιγκουίνων.

Τα αποτελέσματα από εφαρμογή του μοντέλου υποδεικνύουν ότι έως το 2100, οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι της περιοχής μπορεί να μειωθούν κατά 95% ή και περισσότερο. Αν και οι πιγκουίνοι θα μπορούσαν να αποφύγουν την καταστροφή προσαρμόζοντας την αναπαραγωγική διαδικασία στην κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την επικεφαλή της έρευνας, Stephanie Jenouvrier, ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απίθανο.

Πηγή: http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=410220

 

Δείτε ακόμα...

1 περιβαλλοντικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους!

1 περιβαλλοντικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους! Το παιχνίδι...

Περισσότερα...

25η Ιουνίου: Ημέρα Απόρριψης των Πυρηνικών Όπλων

25η Ιουνίου: Ημέρα Απόρριψης των Πυρηνικών Όπλων! Η ημέρα...

Περισσότερα...

25 με 26 χιλιοστά είναι το νέο είδος σαλαμάνδρας χωρίς πνεύμονες.

25 με 26 χιλιοστά του μέτρου είναι η σαλαμάνδρα χωρίς πνεύμονες!...

Περισσότερα...

1 απίστευτη κοιλάδα που μοιάζει να έρχεται από άλλο πλανήτη

1 απίστευτη κοιλάδα που μοιάζει να έρχεται από άλλο πλανήτη! Η...

Περισσότερα...

10 βήματα για φωτοβολταϊκά στο σπίτι ή στην επιχείρηση!

10 βήματα για όσους επιθυμούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στο...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση