ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Ζώα 6 εξαφανισμένα είδη που θα μπορούσαν να «αναστηθούν»
6 εξαφανισμένα είδη που θα μπορούσαν να «αναστηθούν» Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 08:52

6 εξαφανισμένα είδη που θα μπορούσαν να «αναστηθούν»! Oι επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να τα «ζωντανέψουν» στα εργαστήρια.Υπάρχουν ορισμένα εξαφανισμένα είδη -όπως το μαμούθ- που μπορούν να «αναστηθούν», εάν οι επιστήμονες υπερβούν κάποια πρακτικά και ηθικά εμπόδια.

Ορίστε λοιπόν έξι απ' αυτά!

Μαμούθ

Το μαμούθ ήταν ένας συγγενής των συγχρόνων ελεφάντων που εξαφανίστηκε 3.000 με 10.000 χρόνια πριν. Επιστήμονες στη Ρωσία και τη Νότια Κορέα έχουν ξεκινήσει τις προσπάθειες να δημιουργήσουν ένα ζωντανό δείγμα συνδυάζοντας το DNA από το κύτταρο ενός διατηρημένου μαμούθ και το ωάριο ενός ασιατικού ελέφαντα.

Τίγρης της Τασμανίας

Οι τίγρεις της Τασμανίας, ή αλλιώς thylacines, ήταν πολύ κοινές στο αυστραλιανό νησί της Τασμανίας, προτού εγκατασταθούν εκεί οι Ευρωπαίοι το 1803.

Στα τέλη του 18ου αιώνα, η τασμανική κυβέρνηση πλήρωνε όσους έφερναν πτώματα τίγρεων, μιας και πιστευόταν ότι τα ζώα αυτά σκότωναν τα πουλερικά και τα πρόβατα των χωρικών. Έως το 1930 το είδος είχε σχεδόν εξαφανιστεί και ο τελευταίος τίγρης της Τασμανίας πέθανε στο ζωολογικό κήπο το 1936.

Περιστέρι-επιβάτης

Τα περιστέρια-επιβάτες (Ectopistes migratorius) πετούσαν κάποτε στους ουρανούς της ανατολικής Νότιας Αμερικής, αλλά η αποψίλωση των δασών και το κυνήγι τα εξόντωσε εκατό χρόνια πριν. Η Μάρθα, το τελευταίο περιστέρι-επιβάτης που είχε απομείνει, πέθανε στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι το 1914.

Ρεοβάτραχοι

Υπήρχαν δύο είδη ρεοβατράχων: ο Rheobatrachus vitellinus και ο Rheobatrachus silus . Αυτοί οι βάτραχοι είχαν ένα μοναδικό τρόπο αναπαραγωγής: Το θηλυκό κατάπινε τα γονιμοποιημένα αυγά, μετέτρεπε το στομάχι του σε μήτρα και γεννούσε τα βατραχάκια από το στόμα. Η υλοτομία ήταν μάλλον ο λόγος της εξαφάνισής του.

Παρακίτ της Καρολίνα

Ο παπαγάλος Παρακίτ της Καρολίνα (Conuropsis carolinensis) ήταν ο μοναδικός παπαγάλος ιθαγενής στις ανατολικές ΗΠΑ. Οι πληθυσμοί του βρίσκονταν από τη Νέα Υόρκη μέχρι τον Κόλπο του Μεξικού. Τα πτηνά αυτά εξαφανίστηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα.

Μαχαιρόδοντας

Οι μαχαιρόδοντες (Smilodon fatalis) ήταν αρπακτικά σε μέγεθος λιονταριού και ήταν διάσημοι για τους τεράστιους κυνόδοντές τους. Οι ...γάτες αυτές εξαφανίστηκαν την Πλειστόκαινο, πριν από 11.000 χρόνια περίπου.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

400.000.000$ σε περιβαλλοντικά έργα ως το 2014

400.000.000$ σε περιβαλλοντικά έργα ως το 2014! Σε 400 εκατ. Ευρώ ανέρχεται...

Περισσότερα...

394 ελληνικές ακτές θα έχουν το καλοκαίρι Γαλάζια Σημαία

394 ελληνικές ακτές θα έχουν το καλοκαίρι  Γαλάζια Σημαία! Με 394...

Περισσότερα...

8 πυρηνικά εργοστάσια θα κατασκευάσει το Βιετνάμ

8 ???????? ????????????????? ?????????? ????????? ?? ????? ?? ?????????? ? ????????? ??? ??????? ?? ??????? 20 ??????,...

Περισσότερα...

1η θέση η Ελλάδα στην εξοικονόμηση ενέργειας

1η θέση η Ελλάδα στην εξοικονόμηση ενέργειας! Την πρώτη θέση στο...

Περισσότερα...

1000 λέξεις κατανοεί ένας σκύλος!

1000 λέξεις κατανοεί ένα σκυλί ράτσας Κόλει! Έμαθε περισσότερες...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση