ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Ζώα 16 χρόνια έμειναν πιστοί 2 πιγκουίνοι
16 χρόνια έμειναν πιστοί 2 πιγκουίνοι Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 09:29

16 χρόνια έμειναν πιστοί 2 πιγκουίνοι! Το πιο αγαπημένο ζευγάρι στο ζωικό βασίλειο είναι δυο πιγκουίνοι του Μαγγελάνου που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχουν μείνει πιστοί ο ένας στον άλλο για 16 ολόκληρα χρόνια.

Οι δυο πιγκουίνοι δεν απάτησαν ποτέ τον σύντροφό τους παρά το γεγονός ότι έμειναν χωριστά για μεγάλα χρονικά διαστήματα και έκαναν μεγάλα ταξίδια διανύοντας αποστάσεις που ξεπερνούν τα 320.000 χιλιόμετρα.

Μάλιστα μετά από κάθε ταξίδι τα δυο πουλιά πάντα επέστρεφαν την περίοδο αναπαραγωγής στην ίδια φωλιά για να γεννήσουν νέα μικρά.

Η αντοχή της σχέσης των δυο πιγκουίνων έχει εντυπωσιάσει τους βιολόγους, καθώς τα περισσότερα ζευγάρια χωρίζουν είτε επειδή ο ένας από τους δυο συντρόφους πεθαίνει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών είτε επειδή δεν καταφέρνουν να αναθρέψουν τα μικρά τους, τα οποία σκοτώνονται από θηρευτές ή πεθαίνουν από την πείνα.

Όπως τονίζουν οι επιστήμονες μάλιστα, «αν οι πιγκουίνοι δεν καταφέρουν να αναθρέψουν τους νεοσσούς τους αυτομάτως χωρίζουν και βρίσκουν νέους συντρόφους».

Οι προηγούμενες σχέσεις πιγκουίνων με τη μεγαλύτερη διάρκεια είχαν κρατήσει πέντε και δέκα χρόνια, ωστόσο τα ζευγάρια χώρισαν όταν δεν κατάφεραν να αναπαραχθούν με επιτυχία.

 

Το προσδόκιμο ζωής των πιγκουίνων είναι 20 χρόνια. Οι πιστοί πιγκουίνοι του Μαγγελάνου έμειναν μαζί το μεγαλύτερο μέρος της αναπαραγωγικής τους ηλικίας και τώρα θα γεράσουν μαζί.

 

 

Δείτε ακόμα...

500 εκ. ευρώ πρόστιμο για οικολογική καταστροφή

500 ??. ???? ???????? ??? ?????????? ??????????! ?? ????? ??? ????????? ???????? ???????? ????? 500 ???????????? ????...

Περισσότερα...

300.000 τόνους CO2 εκπέμπει το ηφαίστειο

150.000 έως 300.000 τόνους CO2 εκπέμπει την ημέρα το ηφαίστειο στην...

Περισσότερα...

4 καινοτομίες για την πράσινη τεχνολογία του μέλλοντος

4 καινοτομίες για την πράσινη τεχνολογία του μέλλοντος! Την ώρα...

Περισσότερα...

1η στην ανακύκλωση μπαταριών η Ελλάδα

1η στην ανακύκλωση μπαταριών η Ελλάδα! Απρόσμενη «πρωτιά» για τη...

Περισσότερα...

40 χρόνια μετά μπορεί να μην υπάρχουν ψάρια!

40 χρόνια από σήμερα, το 2050, μπορεί όλα τα ψάρια να εξαφανιστούν...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση