ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Ζώα 200 νέα είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου
200 νέα είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 09:27

200 νέα είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου! Μια θηλυκή σαύρα που αναπαράγεται με κλωνοποίηση, ένας πίθηκος που φτερνίζεται όταν βρέχει: περισσότερα από 200 νέα είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου εντοπίστηκαν το 2010 στην περιοχή του Μεγάλου Μεκόνγκ, αλλά ήδη τα περισσότερα από αυτά απειλούνται, ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση.

"Κατά μέσο όρο, ένα νέο είδος ανακαλύπτεται από τους επιστήμονες κάθε δύο ημέρες σε αυτή τη ζώνη που εντείνεται στο Βιετνάμ, την Καμπότζη, το Λάος, την Ταϊλάνδη, την Βιρμανία και την κινεζική επαρχία Γιουνάν, σύμφωνα με την έκθεση "Άγριος Μεκόνγκ".

Στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς ανακαλύφθηκαν 145 φυτά, 28 ερπετά, 25 ψάρια, 7 αμφίβια, δύο θηλαστικά και ένα πτηνό, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα 1.345 είδη που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή από το 1997.

Ανάμεσα στα νέα είδη είναι και μια θηλυκή σαύρα που αναπαράγεται μόνη της και ανακαλύφθηκε σε...εστιατόριο επαρχίας του Βιετνάμ.

Επίσης ένας πίθηκος με ανασηκωμένη μύτη--άσπρη και μαύρη--που το νερό του προκαλεί φτέρνισμα και όταν βρέχει κρατά το κεφάλι του χαμηλωμένο, εντοπίστηκε στο κρατίδιο Κασίν της Βιρμανίας.

Το WWF επισημαίνει πως πολλά από τα είδη αυτά αγωνίζονται να επιβιώσουν και κινδυνεύουν με εξαφάνιση", δήλωσε ο Στούαρτ Τσάμπμαν, υπεύθυνος της οργάνωσης για την περιοχή του Μεγάλου Μεκόνγκ.

"Οι θησαυροί της βιοποικιλότητας στην περιοχή θα χαθούν, αν οι κυβερνήσεις των χωρών δεν επενδύσουν στην προστασία και διατήρησής της", υπογράμμισε ο ίδιος.

Πηγή: http://www.nooz.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

6 συμβουλές για μείωση ηχορύπανσης!

6 συμβουλές για να μειώσουμε την ηχορύπανση! Πώς μπορείτε να...

Περισσότερα...

10 σχολεία σε πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας!

10 σχολεία συμμετέχουν σε πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας! Οι...

Περισσότερα...

50.000.000 περιβαλλοντικοί πρόσφυγες μέχρι το 2020!

50.000.000 άνθρωποι περιβαλλοντικοί πρόσφυγες μέχρι το 2020! Εκτός από...

Περισσότερα...

165 χλμ/ ώρα η ταχύτητα του κυκλώνα Άλεξ

165 χλμ/ ώρα υπολογίζεται η ταχύτητα του κυκλώνα Άλεξ, ο οποίος...

Περισσότερα...

9ος πιο ζεστός χειμώνας από το 1880

9ος πιο ζεστός χειμώνας από το 1880! Η ένατη υψηλότερη μέση...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση