ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Ζώα 10 από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας
10 από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 09:19

10 από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας!Μπορεί ο κόσμος του βυθού της θάλασσας να είναι μαγευτικός και παραδεισένιος (ανάλογα πάντα που βρίσκεσαι), ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οτι μπορεί κανείς άνετα να τον επισκεφτεί χωρίς να είναι προετοιμασμένος για τους ''κακούς'', που τυχόν θα συναντήσει.
Ακολουθόυν 10 ''κακοί'' της θάλασσας:

1)Ψάρι λιοντάρι
Τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας Θα περιμένατε τους φανατικούς των ψαριών να αποφεύγουν ξεκάθαρα ένα θαλάσσιο πλάσμα που έχει πάρει το όνομά του από κάτι τόσο άγριο όπως είναι το λιοντάρι. Ωστόσο, αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Το όμορφο αλλά δηλητηριώδες ψάρι λιοντάρι είναι ένα πολύ διάσημο pet. Αν και δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι μέχρι σήμερα, το ψάρι λιοντάρι έχει δηλητηριώδες αγκάθια στα πτερύγιά του που μπορούν να προκαλέσουν απίστευτο πόνο στα θύματά του.

2)Πετρόψαρο

Τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας.Σε αντίθεση με την έντονη εμφάνιση του ψαριού λεοντάρι, το πετρόψαρο είναι ένας ειδικός του καμουφλάζ και μπορεί να γίνει κυριολεκτικά αδιάκριτο από μία πέτρα στον πυθμένα της θάλασσας. Αυτό το καθιστά απίστευτα επικίνδυνο, και είναι πολύ εύκολο για κολυμβητές και δύτες να πέσουν απρόσμενα επάνω του. Ζουν σε ρηχά νερά στα τροπικά νερά του Ειρηνικού και Ινδικού Ωκεανού, που είναι -δυστυχώς- κορυφαίοι προορισμοί για όσους κολυμπούν με τη μάσκα τους και παρατηρούν το βυθό.

3)Μέδουσα

Τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας. Στην Αυστραλία, είναι σύνηθες για τους ναυαγοσώστες να φοράνε κολάν στα χέρια και στα πόδια τους. Και αν αυτό μοιάζει μία περίεργη επιλογή περιβολής για να κολυμπήσεις, μπορεί να βοηθήσει να σώσει ζωές. Και αυτό επειδή τα κολάν μπορούν να προστατέψουν από το τσίμπημα της μέδουσας, που είναι το πιο δηλητηριώδες ζώο στον κόσμο. Το τσίμπημα της μέδουσας είναι βλαβερό μόνο όταν «βρίσκει» δέρμα, και με το πέρασμα των χρόνων, οι ναυαγοσώστες έχουν μάθει πως με το να φορούν κολάν αποφεύγουν τον αγωνιώδη πόνο, τους έντονους εμετούς ή ακόμα και τον θάνατο από ένα από τα πιο θανατηφόρα πλάσματα της θάλασσας.

4)Σαλάχι
Τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσαςΈπρεπε να φτάσουμε στο 2006 για να συνειδητοποιήσει ο περισσότερος κόσμος πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν τα σαλάχια.
Ωστόσο, γενικότερα το σαλάχι δεν είναι επιθετικό και γίνεται τέτοιο μόνο εάν προκληθεί. Το δηλητήριο από το τσίμπημα προκαλεί τρομερό πόνο και πρήξιμο, όπως και μόλυνση.

5)Χταπόδι με μπλε δαχτυλίδια
Ενώ τα περισσότερα από τα τσιμπήματα των πλασμάτων σ' αυτή την gallery μπορούν να προκαλέσουν άμεσο πόνο, αυτό του μπλε χταποδιού μοιάζει σχετικά άκακο στην αρχή. Αλλά μην ξεγελαστείτε και πιστέψετε πως αυτή η επίθεση είναι λιγότερο θανατηφόρα από τους άλλους διάσημους ομολόγους του. Η νευροτοξική ουσία, που περιέχουν τα κεφαλόποδα, μπορεί να οδηγήσει σταδιακά σε παράλυση και τελικά σε θάνατο.

6)Μεγάλος λευκός καρχαρίας
Με πολλές σειρές από κοφτερά δόντια και δυνατά σαγόνια, ο μυθικός μεγάλος λευκός μπορεί να κόψει στη μέση ένα χέρι ή πόδι με τη μία. Προφανώς, είναι ένα θανατηφόρο πλάσμα και σίγουρα μοιάζει με ένα τέτοιο με αυτό το παρουσιαστικό, όμως δεν είναι τόσο για τους ανθρώπους όσο θα θέλατε να πιστεύετε.
Όταν ένας καρχαρίας επιτίθεται σ' έναν άνθρωπο, συνήθως γίνεται κατά τύχη και το πλέον πιθανό είναι πως μπερδεύει έναν surfer ή έναν που κολυμπάει για το πιο συνηθισμένο θήραμά του, όπως είναι οι φώκιες.

7)Καρχαρίας τίγρης

Ενώ ο μεγάλος λευκός είναι πιο διάσημος, θα πρέπει να φοβόμαστε εξίσου τον καρχαρία τίγρη εάν τον συναντήσουμε όχι στα πολύ βαθιά νερά. Αυτό το γιγαντιαίο ψάρι είναι στην πραγματικότητα πιο επικίνδυνο για τους ανθρώπους, μιας και ο χώρος που κυνηγά είναι γενικότερα κοντά στην ακτή.
Ενώ τα περισσότερα ψάρια είναι πολύ εκλεκτικά στο τί τρώνε, αυτό το τέρας μπορεί να φάει σχεδόν ότι μπορεί να χωρέσει στα σαγόνια του, όπως άλλους καρχαρίες, κομμάτια από σκάφη, παλιά λάστιχα και πινακίδες κυκλοφορίας, ορισμένα δηλαδή από τα πράγματα που έχουν βρεθεί στο στομάχι του.

8)Θαλάσσιο φίδι
Είναι καλό που το θαλάσσιο φίδι δεν είναι επιθετικό, επειδή ένα δάγκωμα από αυτό το σχετικά ντροπαλό πλάσμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Όπως όλα τα δηλητηριώδη φίδια έχει μεγάλους κυνόδοντες και το δηλητήριο από αυτούς μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα. Μπορεί να τα βρει κανείς κυρίως στα ρηχά νερά του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού, με το πιο επικίνδυνο είδος να είναι εκείνο με το συμπιεσμένο σώμα.

9)Κοράλλι της φωτιάς

Τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσαςΑν και το όνομα υποδηλώνει άλλα, το κοράλλι της φωτιάς δεν είναι στην πραγματικότητα ένα κοράλλι αλλά συγγενεύει περισσότερο με τη μέδουσα και τις θαλάσσιες ανεμόνες. Μπορεί να καταφέρει ένα αδίστακτα σκληρό τσίμπημα με τα αόρατα πλοκάμια του και, αν και δεν είναι θανατηφόρο, μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες. Μετά την επαφή, τα θύματα θα αισθανθούν έναν έντονο πόνο που μπορεί να διαρκέσει από δύο ημέρες μέχρι δύο εβδομάδες. Τα θύματα του κοραλλιού της φωτιάς είναι συνήθως έμπειροι δύτες που το μπερδεύουν με το κανονικό κοράλι.

10)Αχινός
Ο αχινός δύσκολα δείχνει ως πλασματάκι για χάδια, παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που πέφτουν θύματα των κοφτερών αγκαθιών αυτών των μικροσκοπικών πλασμάτων. Οι βελόνες είναι αρκετά μακριές για να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά σε οποιονδήποτε πατήσει πάνω τους. Εκτός από τον έντονο πόνο, αυτές σπάνε κατά την επαφή και μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση και σε πολλές περιπτώσεις αφαιρούνται μόνο χειρουργικά.

Πηγή: http://perierga.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

5 τρόποι βελτίωσης της συμπεριφοράς του σκύλου

5 τρόποι βελτίωσης της συμπεριφοράς του σκύλου. Eτσι, θα είναι πιο...

Περισσότερα...

14% του βάρους ενός γρύλου καταλαμβάνουν οι.. όρχεις του!

14% του συνολικού βάρους ενός γρύλου καταλαμβάνουν οι.. όρχεις!...

Περισσότερα...

2.000.000 τετρ.χλμ. η τρύπα του όζοντος

2.000.000 τετρ.χλμ. η τρύπα του όζοντος!Η μεγαλύτερη τρύπα στο στρώμα...

Περισσότερα...

3mm το χρόνο αύξηση των υδάτων σε παγκόσμιο επίπεδο!

3mm το χρόνο αύξηση των υδάτων σε παγκόσμιο επίπεδο!  Η στάθμη της...

Περισσότερα...

6 τρόποι να αντιμετωπίσετε τη ζέστη στο σπίτι

6 τρόποι να αντιμετωπίσετε τη ζέστη στο σπίτι!Το καλοκαίρι είναι...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση