ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Ζώα 5 σοβαρά λάθη που κάνουν οι επίδοξοι ''γονείς'' κουταβιών
5 σοβαρά λάθη που κάνουν οι επίδοξοι ''γονείς'' κουταβιών Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 10:30

5 σοβαρά λάθη που κάνουν οι ''γονείς'' κουταβιών! Για να τα δούμε:

1) Μην αργείς την κοινωνικοποίηση του κουταβιού. Υπάρχει μια περίοδος στη ζωή του κουταβιού που είναι εξαιρετικά κρίσιμη στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Από την 8η -12η βδομάδα κυρίως και λιγότερο έως την 16η, είναι η περίοδος της κοινωνικοποίησης. Οτιδήποτε γράψει, γράφει γερά και με ανεξίτηλα.

2) Μην πιστεύεις ότι οι εκπαιδευτές σκύλων είναι μάγοι και ότι θα διορθώσουν όλα τα λάθη αργότερα αν χρειαστεί. Ο εκπαιδευτής σίγουρα ξέρει περισσότερα πράγματα από σένα. Αλλά δεν μπορεί να διορθώσει τα πάντα, ειδικά αν τα πράγματα έχουν ήδη ''στραβώσει'' πολύ. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη και ασφαλέστερη της θεραπείας. Μην αφήνεις το κουτάβι σου να μεγαλώνει άναρχα και στην τύχη.

3) Μην εξωθείς / προκαλείς το κουτάβι σε επιθετικότητα. Μην παίζεις με την φωτιά! Μην ξυπνάς επικίνδυνα ένστικτά! Η επιθετικότητα σκύλων είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου προκύψει.

4) Μην καθυστερείς/ αναβάλεις την εκπαίδευση του σκυλιού σου. Αποφάσισε από πριν ότι θα εκπαιδεύσεις το κουτάβι σου. Ότι είναι κάτι που του το οφείλεις. Είναι κάτι που το δικαιούται. Είναι κάτι που το χρειάζεται. Όπως ένας καλός γονιός φροντίζει για την διατροφή, την υγεία , την ευτυχία και την εκπαίδευση του παιδιού του, το ίδιο οφείλεις και εσύ. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι "ολιστική", σφαιρική και να καλύπτει όλες τις ανάγκες και επιθυμίες του σκυλιού σου. Και για να γίνεις άξιος "σκυλογονιός", χρειάζεται να κάτσεις στο θρανίο.

5) Μην νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα. Το να αποκτήσεις ένα κουτάβι είναι το ευκολότερο. Το να μάθεις να το καταλαβαίνεις, να το βοηθάς, να το εκπαιδεύεις και να επικοινωνείς σωστά μαζί του (σε γλώσσα που να την καταλαβαίνει) έχει τεράστια σημασία για να χαρείτε και οι δυο τη συμβίωσή σας.

 

Πηγή: http://www.healthierworld.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

700-1.000 άστρα είναι ορατά με γυμνό μάτι!

700-1.000 άστρα είναι ορατά με γυμνό μάτι από τα 3.000 περίπου που θα...

Περισσότερα...

1 απίστευτη κοιλάδα που μοιάζει να έρχεται από άλλο πλανήτη

1 απίστευτη κοιλάδα που μοιάζει να έρχεται από άλλο πλανήτη! Η...

Περισσότερα...

6 Λόφοι της Αθήνας

6 Λόφοι της Αθήνας!  Φοράμε αθλητικά και σκαρφαλώνουμε σε έξι από...

Περισσότερα...

6 τρόποι να θωρακίσετε ενεργειακά το σπίτι σας

6 τρόποι να θωρακίσετε ενεργειακά το σπίτι σας! Όταν λειτουργεί...

Περισσότερα...

10 θαυμαστοί υδροβιότοποι στον πλανήτη

10 ????????? ???????????? ???? ???????! ???????????? (? ?????????), ???????? ?????? ?? ???? ??????? ??? ?????? ???...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση