ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Ζώα 6 συμβουλές για το ζώο σας εν μέσω κρίσεων!
6 συμβουλές για το ζώο σας εν μέσω κρίσεων! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010 09:31

6 συμβουλές για το ζώο σας εν μέσω κρίσεων (οικονομικής και μη). Αυτή τη στιγμή σε πολλά μέρη στην Ελλάδα αρχίζει να γίνεται αισθητή η οικονομική κρίση σε σχέση με την εγκατάλειψη ζώων.

Πρόβλημα:

Πρόσφατα παρατηρήθηκε και μια νέα μορφή εγκατάλειψης ζώου που αφόρα την οικονομική κρίση. Φαίνεται ότι αρκετοί άνθρωποι αρχίζουν να δυσκολεύονται οικονομικά και αυτό αρχίζει να έχει επιπτώσεις και στη λειτουργία σωματείων με σπίτια φιλοξενίας και στους ανθρώπους που έχουν ζώα. Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν το ζώο τους η σκάφτονται να το εγκαταλείψουν γιατί συχνά θα φιλοξενήσουν κάποιο φίλο η συγγενή που έχασε τη δουλεία η το σπίτι του η γιατί θα μοιραστούν το σπίτι τους με κάποιον συγκάτοικο για οικονομικούς λόγους.

Λύσεις:

1) Η πρόβλεψη σώζει ζωές , και τη δική σας και του ζώου σας, φερθείτε λοιπόν υπεύθυνα και βάλτε στην άκρη χρήματα γι αυτόν για περίοδο κρίσης η για άλλη κατάσταση που θα έχετε δυσκολία ήδη από όταν είναι κουτάβι η γατάκι, έτσι δεν θα έρθετε σε απελπιστική θέση αλλά απλά σε δύσκολη.

2) Εάν πρέπει να μοιραστείτε το σπίτι σας μη φοβηθείτε να παρουσιάσετε τα πράγματα ήδη από την αγγελία σας για συγκάτοικο όπως έχουν, εάν έχετε σκύλο η γάτα αναφέρετε το και πείτε ότι είναι σημαντικό για σας να συμφωνεί η έστω να κατανοεί και να ανέχεται ο συγκάτοικος σας το ζωάκι σας. Εάν έχει πρόβλημα με το να το αγγίζει η είναι αλλεργικός μπορείτε να καθορίσετε περιοχές στο σπίτι γι αυτόν και για το ζωάκι. Για παράδειγμα να το έχετε στο δωμάτιο σας και να το βγάζετε σε κοινοχρήστους χώρους μονό όταν λείπει κατόπιν συμφωνίας.

3) Το ζώο σας έχει ανάγκη από καλή τροφή μεν αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το καθόλου τροφή του δρόμου. Μπορείτε να αλλάξετε τη μάρκα τροφής και να δίνετε ότι μπορείτε να αγοράζετε για όσο διάστημα είστε χωρίς δουλεία η δυσκολεύεστε. Μπορειτε να πάρτε μεγαλύτερα σακιά τροφής πιο οικονομικά.Το ζώο σας θα είναι εξίσου ευτυχισμένο γιατί θα έχει εσάς.

4) Η ιατρική φροντίδα του μπορεί να γίνει πολύ φτηνότερα αν ζητήσετε τη βοήθεια του τοπικού σωματείου για φτηνό κτηνίατρο η κάνετε έναν διακανονισμό με αυτόν που ήδη έχετε. Εξίσου μπορείτε να ενδιαφερθείτε για φτηνούς εναλλακτικούς τρόπους προστασίας του ζώου σας από παράσιτα ή ασθένειες.

5) Εαν δε μπορείτε καθόλου να τα βγάλετε περά και είστε τελείως απένταροι συνεννοηθείτε με κάποιο σωματείο κάνοντας ειδικό συμβόλαιο να φιλοξενηθεί το ζώο σας μέχρι να βρείτε πάλι δουλεία και δεσμευτείτε ρητά προς τον εαυτό σας να το ξαναπάρετε το συντομότερο από εκεί. Όσο φιλοξενείται πηγαίνετε να το βλέπετε η τηλεφωνείτε να μαθαίνετε νέα του και όταν έχετε κάποια χρήματα δίνετε την τροφή του.

Κρίση δεν είναι όμως μόνο η οικονομική αλλά και άλλες καταστάσεις οι οποίες απαιτούν χειρισμό κατάλληλο. Για παράδειγμα, όταν γεννάτε το πρώτο σας μωρό, όταν έρχονται συγγενείς να τους φιλοξενήσετε η όταν αρρωσταίνετε είναι στιγμές που κινδυνεύει και πάλι το ζώο σας να εγκαταλειφτεί.

6) Ο μύθος της τοξοπλάσμωσης δεν είναι παρά αυτό που λέμε , ένας μύθος! Στην πραγματικότητα δεν κινδυνεύετε να πάθετε τοξόπλασμα γιατί ήδη πιθανότατα το έχετε από πλύσιμο λαχανικών, πιάσιμο ώμου κρέατος και αυγών και το πιθανότερο είναι ότι και το ζώο σας δεν έχει. Απλές εξετάσεις θα σας δείξουν τι γίνεται και βάζοντας απλά γάντια όταν καθαρίζετε τα περιττώματα της γάτας σας λύνεται το πρόβλημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλύτερη άμμο και να αγγαρέψετε τον σύντροφο σας η κάποιον άλλο να το φροντίζει αυτό το θέμα. Μπορείτε να έχετε το ζώο σας σε δικό του χώρο όσο εγκυμονείτε και να το ξαναβρείτε πιο εντατικά μετά που θα γεννήσετε εάν έχετε φοβίες.

Πηγή: http://www.healthierworld.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

6 μέτρα καρχαρίας στην Κύμη

6 μέτρα καρχαρίας στην Κύμη! Έναν καρχαρία του είδους Cetorhinus maximus,...

Περισσότερα...

23 ολόκληρα κιλά ζυγίζει κουνέλι

23 ???????? ???? ??????? ???????! 23 ???????? ???? ???????? Ralph ??? ????? ????????? ??? ??? ???????? ?????. ??...

Περισσότερα...

2.500 δέντρα μεταμορφώνουν τον Κεραμεικό

2.500 δέντρα μεταμορφώνουν τον Κεραμεικό! Ανάσα για τους κατοίκους...

Περισσότερα...

76 δισ. δολ. ετησίως κοστίζει η προστασία της βιοποικιλότητας

76 ???. ???. ??????? ???????? ? ????????? ??? ???????????????! ? ????????? ???? ??? ?????????????? ????? ??? ??????? ??...

Περισσότερα...

26 ετών ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου

26 ετών ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου! O Θείος Τσίτσι (Chichi), ένα...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση