ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr
Home Φύση Άνθρωπος 9 στους 10 φοβούνται τις κλιματικές αλλαγές
9 στους 10 φοβούνται τις κλιματικές αλλαγές
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 08:54

9 ????? 10 ????????? ??? ?????????? ???????! ?? ???? ?? ??? ??? ????? ????? ???????????????? ?? ???? ?????? ????? ?? ????????? ??? ?????????? ??????? ??????????? ????? ??' ????, ?????? ???? ????????? ???? ????? ??? ?????, ???? ???????? ???????? ??? ??????????? ???????????? ???? ?????????.

Σχεδόν 9 στους 10 ερωτηθέντες πιστεύουν ότι το κλίμα άλλαξε την τελευταία 20ετία,σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου Ipsos που διεξήχθη σε 13 χώρες τριών ηπείρων, για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρίας Axa, που δημοσιοποιήθηκε στο Παρίσι.

Οι πληθυσμοί των κρατών που βρίσκονται πιο κοντά στις τροπικές χώρες έχουν πειστεί περισσότερο για την πραγματικότητα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως στο Χονγκ Κονγκ (97%) ή στην Ινδονησία (98%). Αντίθετα στις ΗΠΑ όπου υπάρχει επιφυλακτικότητα για τις κλιματικές αλλαγές, το ποσοστό ανέρχεται στο 72%.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν παρατηρήσει αλλαγές στο κλίμα.

Το 80% αυτών έχει διαπιστώσει άνοδο της μέσης θερμοκρασίας, ενώ για περισσότερες περιόδους ξηρασίας μιλά το 77%, κυρίως σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Τουρκία ή το Μεξικό.

Τουλάχιστον το 83% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι σημειώνονται περισσότερες καταρρακτώδεις βροχές, με το ποσοστό να αυξάνεται στο Χονγκ Κονγκ στο 94%.

Αυτό σημαίνει ότι όταν πρόκειται να διαπιστωθούν τα αίτια της κλιματικής αυτής αλλαγής, οι αποκλίσεις είναι μεγάλες. Στις ΗΠΑ το 42% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα αίτια είναι φυσικά, ενώ στη Βρετανία το ποσοστό μειώνεται στο 34%. Αντίθετα το 94% των ερωτηθέντων στο Χονγκ Κονγκ και το 92% στο Μεξικόεκτιμούν ότι ο άνθρωπος ευθύνεται για την πρόκληση του φαινομένου.

Η ανησυχία για την άνοδο του υδράργυρου είναι έντονη. Ωστόσο όταν είναι σχεδόν ομόφωνη στις χώρες που η οικονομία τους βρίσκεται στο στάδιο μιας πρόσφατα προηγμένης ανάπτυξης (97%), το αντίστοιχο ποσοστό μειώνεται στο 81% στις πλούσιες χώρες.

Συνολικά οι πληθυσμοί φοβούνται τις πλημμύρες, την αύξηση της θερμοκρασίας, την ξηρασία, την κακή συγκομιδή αλλά επίσης τη μετάδοση ασθενειών και τις συγκρούσεις για την πρόσβαση στο νερό και την τροφή.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 5 Ιουλίου έως της 6 Αυγούστου του 2012 μέσω Διαδικτύου σε δείγμα 13.000 ερωτηθέντων, ηλικίας άνω των 18 ετών στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδονησία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ και το Μεξικό.

Πηγή: http://www.newsnow.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

3 δασικοί χάρτες της Αττικής προς κύρωση!

Χωρίς να προσδιορίζει την ημερομηνία κύρωσης των δασικών χαρτών...

Περισσότερα...

1 ηλιακό φορητό laptop σύμμαχος της Φύσης!

Η Samsung είναι έτοιμη να ξεκινήσει την κυκλοφορία του ηλιακού της...

Περισσότερα...

11χρονη τσίτα κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα!

11χρονη τσίτα κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα! Ο ταχύτερος...

Περισσότερα...

270.000 δέντρα ξηλώνονται καθημερινά…

270.000 δέντρα ξηλώνονται καθημερινά ανά τον κόσμο προκειμένου να...

Περισσότερα...

5,5% του CO2 παράγεται Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά

5,5% του συνολικού CO2 που παράγει συνολικά κάθε άνθρωπος για έναν...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση