ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άνθρωπος 15χρονος ίδρυσε εταιρεία ανακύκλωσης συσκευών
15χρονος ίδρυσε εταιρεία ανακύκλωσης συσκευών
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 22 Μαϊου 2012 13:09

15?????? ?????? ???????? ??????????? ????????! ? 15?????? ??????? Jason Lin ????? ??? ??? ?????????? ????? ??? ???????????? ????????? ??? ?????? ??? ??????????.

Οι περισσότεροι έφηβοι που κατανοούν το πρόβλημα ανακυκλώνουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους συμβάλλοντας στην προστασία του πλανήτη, ωστόσο ο Lin προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα και αποφάσισε να ιδρύσει μια εταιρεία ανακύκλωσης ηλεκτρονικών αποβλήτων έτσι ώστε να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερα γκάτζετς μακριά από τις χωματερές.

Πιο συγκεκριμένα ο Lin και η παρέα του διαχειρίζεται την ιστοσελίδα iReTron.com, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πουλήσουν το παλιό τους κινητό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παιχνιδοκονσόλες, γκάντζετ και αξεσουάρ.

Ο 15χρονος και οι συνεργάτες του τα «ρετουσάρουν» και στη συνέχεια τα ξαναπωλούν μέσω Διαδικτύου στο eBay και σε άλλα e-shops τις ηλεκτρονικές συσκευές, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής τους.

Αν μια συσκευή δεν μπορεί να επιδιορθωθεί τότε καταλήγει σε πιστοποιημένο κέντρο ανακύκλωσης.

Το iReTron έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των ιστοσελίδων που οι καταναλωτές συνδέονται, παίρνουν μια προσφορά για τη συσκευή τους και στη συνέχεια την αποστέλλουν για επιδιόρθωση και πώληση.

Οι καταναλωτές κερδίζουν χρήματα από το παλιό τους γκάντζετ, το iReTron κερδίζει επίσης ένα χρηματικό ποσό και τα ηλεκτρονικά γλυτώνουν τη χωματερή.

Σημειώνεται ότι το iReTron έχει ήδη ολοκληρώσει 700 συναλλαγές και βρίσκεται ακόμα στην αρχή.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράγονται πάνω από εννέα εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων ετησίως, με το ένα τρίτο να ανακυκλώνεται και τα υπόλοιπα να οδηγούνται σε χωματερές.

Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάθε χρόνο στην Ελλάδα πωλούνται περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές, ενώ το βάρος του νέου ηλεκτρονικού εξοπλισμού που κυκλοφόρησε στην Ελληνική αγορά το 2007 ξεπερνά τους 12.000 τόνους.

 

Ωστόσο συγκεντρώνονται προς ανακύκλωση μόνο 4,2 κιλά ηλεκτρονικών αποβλήτων κατά κεφαλή, την ίδια στιγμή που σε κάθε άτομο αντιστοιχούν περίπου 18,7 κιλά ηλεκτρονικών αποβλήτων.

 

 

Δείτε ακόμα...

7 τρόποι για να μειώσετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ!

7 τρόποι για να μειώσετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ! Η Greenpeace μας...

Περισσότερα...

32.000 χρόνια μετά ανθίζει προϊστορικό φυτό!

32.000 χρόνια μετά ανθίζει προϊστορικό φυτό! Ένα πρωτοποριακό...

Περισσότερα...

1η διαφημιστική πινακίδα που παράγει νερό από τον αέρα

1η διαφημιστική πινακίδα που παράγει νερό από τον αέρα! Άφθονο...

Περισσότερα...

88% αύξηση της αποψίλωσης στον Αμαζόνιο

88% αύξηση της αποψίλωσης στον Αμαζόνιο! Τα τελευταία χρόνια τα...

Περισσότερα...

511.000 τόνοι συσκευασιών και χαρτιού ανακυκλώθηκαν το 2010

511.000 τόνοι συσκευασιών και χαρτιού ανακυκλώθηκαν το 2010 σύμφωνα...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση