ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άνθρωπος Τα 6 λάθη της ανακύκλωσης
Τα 6 λάθη της ανακύκλωσης
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 07 Μαϊου 2012 08:39

Τα 6 λάθη της ανακύκλωσης! Αν το γυαλί είναι σπασμένο ή το χαρτί λερωμένο μήπως κάνετε λάθος όταν τα ρίχνετε στους μπλε κάδους; Δείτε ποια απορρίματα δεν ανακυκλώνονται

Βασικές οδηγίες ανακύκλωσης
Διαχωρίζετε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Αδειάζετε εντελώς τις συσκευασίες από τα υπολείμματα και, αν χρειάζεται, να τις ξεπλένετε. Διπλώνετε ή συμπιέζετε τα χαρτοκιβώτια. Μην πετάτε στον μπλε κάδο τα υλικά συσκευασίας μέσα σε δεμένες σακούλες, ρίξε τα χύμα. Μην πετάτε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Μην πετάτε στον μπλε κάδο:

Σπασμένα γυαλιά
Οι γυάλινες συσκευασίες ανακυκλώνονται, όχι όμως τα σπασμένα γυαλιά. Επειδή η διαλογή στα κέντρα γίνεται συνήθως με τα χέρια, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού των εργαζομένων.
Κουτιά από πίτσα, συσκευασίες delivery
Τα κουτιά της πίτσας είναι από χαρτόνι αλλά όταν είναι γεμάτα λάδια και λίπη όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται, αλλά δημιουργούν πρόβλημα στη διαδικασία διαχωρισμού (διαμορφώνεται μια λερωμένη μάζα). Το ίδιο κάνουμε και τις συσκευασίες έτοιμου φαγητού.
Βιοδιασπώμενες σακούλες
Έχουν ημερομηνία λήξης και αποσυντίθενται. Επομένως, δεν ανακυκλώνονται. Επίσης, υπάρχει περίπτωση η διαδικασία αποσύνθεσής τους να ξεκινήσει ενώ βρίσκονται στους μπλε κάδους ή στο κέντρο διαλογής της ανακύκλωσης, δημιουργώντας μικροσκοπικά κομματάκια, δημιουργώντας έναν πολτό σκουπιδιών, ο οποίος δυσχεραίνει την ανακύκλωση.
Κομματάκια χαρτιού
Το σύστημα των μπλε κάδων δεν μπορεί να διαχειριστεί κομμάτια χαρτιού, που είναι μικρότερα από μια σελίδα μεγέθους Α4. Επομένως, σχισμένες σελίδες, εισιτήρια και άλλα χαρτάκια μην τα ρίχνετε στους μπλε κάδους. Δημιουργούν ένα χάρτινο κατακάθι καθυστερεί τη διαδικασία.
Καλαμάκια και πλαστικά μαχαιροπίρουνα.

Παρότι πλαστικά, τα συγκεκριμένα υλικά μιας χρήσης δεν διαχειρίζονται και δεν ανακυκλώνονται εύκολα από τα συστήματα ανακύκλωσης.

Το μυστικό
Μην πετάτε την πλαστική σας καρέκλα στον μπλε κάδο! Οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης δεν είναι κατάλληλοι για πλαστικά έπιπλα, παρά μόνο για υλικά συσκευασίας.

 

 

Δείτε ακόμα...

80 ετών απεβίωσε η τσίτα του ''Ταρζάν''

80 ετών απεβίωσε η τσίτα του ''Ταρζάν''! Η Τσίτα, ο χιμπατζής που...

Περισσότερα...

3 δασικοί χάρτες της Αττικής προς κύρωση!

Χωρίς να προσδιορίζει την ημερομηνία κύρωσης των δασικών χαρτών...

Περισσότερα...

4 οφέλη από τη συντροφιά ενός ζώου

4 οφέλη από τη συντροφιά ενός ζώου! Οι άνθρωποι πάντα επιθυμούσαν...

Περισσότερα...

70 είδη μεδουσών αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο.

70 είδη μεδουσών από τα περίπου 250 που υπάρχουν, είναι επικίνδυνα...

Περισσότερα...

5 μύθοι για τον ήλιο

5 μύθοι για τον ήλιο! Ιστορίες που προσπάθησαν να εξηγήσουν το...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση