ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άνθρωπος 6 Ιδέες για να μάθουν τα παιδιά σας την ανακύκλωση!
6 Ιδέες για να μάθουν τα παιδιά σας την ανακύκλωση!
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 10:08

6 Ιδέες για να μάθουν τα παιδιά σας την ανακύκλωση! Αν θέλετε τα παιδιά σας να είναι περιβαλλοντικά υπεύθυνα όταν μεγαλώσουν, δεν έχετε παρά να τους διδάξετε την ανακύκλωση, ενώ είναι ακόμα μικρά. Πώς θα το κάνετε αυτό;

  • Βρείτε παιχνίδια που περιλαμβάνουν την ανακύκλωση. Η διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών μαζί με τα παιδιά, όπως πλαστικά μπουκάλια σε κάδους και η ρίψη τους από μικρή απόσταση σε κατάλληλο κάδο για να δουν αν μπορούν να πετύχουν ένα "καλάθι".

  • Διδάξτε τα παιδιά για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης. Ένα παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε είναι το εξής (πατήστε στο λινκ): Στον αέρα κινούνται διάφορα ανακυκλώσιμα αντικείμενα από κάτω υπάρχει ένας κάδος. Με τα βελάκια του πληκτρολογίου προσπαθήστε να βάλετε στον κάδο τα ανακυκλώσιμα προϊόντα.

  • Βοηθήστε τα να κατανοήσουν πώς η απελευθέρωση των αερίων διοξειδίου του άνθρακα συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, και πως η ανακύκλωση μπορεί να μειώσει τα αέρια αυτά. Πείτε τους για την αύξηση των χωματερών, γνωστοποιήστε τους πόσο καιρό χρειάζονται τα ανακυκλώσιμα υλικά να αποσυντεθούν. Εάν είναι απαραίτητο, τσεκάρετε κατάλληλες ιστοσελίδες, όπως η EPA.gov για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τις απαραίτηητες γνώσεις.

  • Το σημαντικό είναι να βοηθήσετε τα παιδιά να ενδιαφερθούν πραγματικά για τον πλανήτη. Τότε θα μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για την ανακύκλωση. Προβληματίστε τα παιδιά σας σχετικά με γεγονότα γύρω από την ανακύκλωση. Αν σας αρέσει, κάνετε ένα παιχνίδι με ερωτήσεις κουίζ, προσφέροντας μια μικρή ανταμοιβή στο παιδί, για κάθε σωστή απάντηση.

  • Εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης:Μέσα από ένα τέτοιο πρόγραμμα τα παιδιά θα μάθουν όλη τη διαδικασία της ανακύκλωσης και θα μπουν για τα καλά στο χώρο αυτό.

  • Υπεύθυνο το παιδί για την ανακύκλωση: Σαν παιχνίδι μπορείτε να "ορίσετε" το παιδί σας ως τον "Υπεύθυνο Ανακύκλωσης μέσα στην οικογένεια". Κάθε φορά που έχετε πλαστικά μπουκάλια, αλουμίνια, σίδηρο ή και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά βάλτε το παιδί ως υπεύθυνο να φέρει σε πέρας τη διαδικασία.

Πηγή: http://www.flowmagazine.gr/article/view/idees_gia_na_m

 

Δείτε ακόμα...

4 Ιανουαρίου: έκλειψη ηλίου!

4 Ιανουαρίου: έκλειψη ηλίου! Με μερική έκλειψη ηλίου κάνει...

Περισσότερα...

2 «πράσινα σχολεία» για την Κατερίνη

2 «πράσινα σχολεία» για την Κατερίνη!Δύο νέα πράσινα δημοτικά...

Περισσότερα...

50% των νοσοκομειακών αποβλήτων «αγνοείται»!

50% των νοσοκομειακών αποβλήτων «αγνοείται»! Αυτό σημαίνει...

Περισσότερα...

2 πρόσωπα για μια γάτα

2 πρόσωπα για μια γάτα! Η γάτα που ακούει στο όνομα Φρανκ και Λούι...

Περισσότερα...

92% λιγότερο νερό για την παραγωγή blue-jeans

92% λιγότερο νερό για την παραγωγή blue-jeans! Τα τελευταία χρόνια οι...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση