ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άνθρωπος 9 αλήθειες, ίσως άγνωστες, για το βιολογικό γάλα
9 αλήθειες, ίσως άγνωστες, για το βιολογικό γάλα
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2011 11:14

9  αλήθειες που ίσως δεν γνωρίζουμε για το βιολογικό γάλα! Πιο θρεπτικό και αξιόπιστο σε σχέση με το συμβατικό, είναι το βιολογικό γάλα.

Το γάλα που παράγεται από βιολογική εκτροφή αγελάδων και αιγοπροβάτων, και μετά από διάστημα έξι μηνών βιολογικής εκτροφής των ζώων, μπορεί να πιστοποιηθεί ως βιολογικό.

 • Η εκτροφή των ζώων γίνεται σε κατάλληλες εγκαταστάσεις και κτηνοτροφία. Αντίθετα, η ευημερία των ζώων δεν αποτελεί στοιχείο που λαμβάνεται υπ' όψιν από τη συμβατική κτηνοτροφική βιομηχανία.
 • Κατά τη βιολογική εκτροφή των ζώων, δίνεται έμφαση στις τροφές, που είναι βιολογικά παραγόμενες και απαλλαγμένες από πιθανά υπολείμματα φυτοφαρμάκων και γενετικώς τροποποιημένους οργανισμούς.
 • Η πρόσβαση των ζώων σε βοσκότοπους είναι υποχρεωτική, πράγμα που δεν απαιτείται στη συμβατική, ενώ απαγορεύονται οι προληπτικές κτηνιατρικές αγωγές.
 • Το βιολογικό γάλα, όπως προαναφέραμε είναι και πιο θρεπτικό από το συμβατικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες διαπιστώθηκε πως το βιολογικό γάλα περιέχει:
  • 50% περισσότερη βιταμίνη Ε
  • 75% περισσότερη βήτα καρωτίνη που το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α
  • Τρείς φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά λουτίνη και ζεαξανθίνη που προστατεύουν τον οργανισμό από βλαβερές ουσίες στο αίμα που προκαλούν τη σκλήρυνση των αρτηριών.

 

Αξίζει να σταθούμε ξεχωριστά στο βιολογικό κατσικίσιο γάλα καθώς έχει ορισμένες ιδιότητες που δεν έχει το αντίστοιχο αγελαδινό. Συγκεκριμένα:

 • είναι πλουσιότερο σε ασβέστιο και περιέχει κατά μέσο όρο τουλάχιστον 10% περισσότερο. Επίσης, συμβάλει στην θεραπεία του γαστρικού έλκους, είναι το μοναδικό γάλα που περιέχει βιοργανικό νάτριο, σελήνιο και καροτίνη που λειτουργεί προληπτικά ενάντια στον καρκίνο.

Οι μέθοδοι συντήρησης του βιολογικού γάλακτος είναι ίδιες με αυτές του συμβατικού. Κατά συνέπεια μπορούμε να βρούμε βιολογικό γάλα φρέσκο, μακράς διάρκειας, εβαπορέ κ.α.

Το μόνο «αγκάθι» για το βιολογικό γάλα είναι η τιμή του, που μπορεί να μην είναι υπερβολική, είναι όμως ακριβή για είδος πρώτης ανάγκης. Πρόκειται ωστόσο για κάτι αναμενόμενο, καθώς το κόστος των βιολογικών ζωοτροφών, μπορεί να φθάσει και στο διπλάσιο των συμβατικών.

 

Πηγή: http://www.flowmagazine.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

6 χρώματα στις γάτες και οι μαγικές τους δυνατότητες!

Όσο κι αν ακούγεται απίθανο, ο χρωματισμός της γάτας επηρεάζει...

Περισσότερα...

10 από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας

10 από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας!Μπορεί ο κόσμος του...

Περισσότερα...

27,6 εκατ. δολλάρια πρόστιμο για περιβαλλοντικές παραβάσεις

27,6 εκατομμυρίων δολάρια πρόστιμο επιβλήθηκε από την Πολιτεία...

Περισσότερα...

9 τόνους ζύγιζε ο T-Rex

9 τόνους ζύγιζε ο T-Rex ! Τελικά ο τυρανόσαυρος Ρεχ - ένα από τα...

Περισσότερα...

1 πέτρα που κουβαλάει ιστορία 23 χρόνων

1 πέτρα που κουβαλάει ιστορία 23 χρόνων! Για τους εθελοντές του...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση