ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άνθρωπος 4 υβριδικά αυτοκίνητα της αγοράς
4 υβριδικά αυτοκίνητα της αγοράς
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011 09:06

4 υβριδικά αυτοκίνητα της αγοράς! Μέσα σε ένα μόνο χρόνο τα διαθέσιμα στην αγορά της χώρας μας υβριδικά αυτοκίνητα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, με την προσθήκη ακριβότερων αλλά και φθηνότερων μοντέλων. Αποκαλύπτουμε τα μυστικά τους.

Φέτος ο οδηγός μπορεί να βρει το όχημα που του ταιριάζει, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Οι τιμές ξεκινούν από 17.890 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 150.000 ευρώ!

Τύποι υβριδικών

Με βάση το μέγεθος του ηλεκτροκινητήρα που διαθέτουν και το αν έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν μόνο με αυτόν, για μικρές αποστάσεις, τα υβριδικά χωρίζονται σε «full hybrids» (πλήρως υβριδικά) και «mild hybrids» (ηπίως υβριδικά). Στα full hybrids κατατάσσονται τα BMW ActiveHybrid X6, όλα τα Lexus και τα Toyota, ενώ στα mild hybrids ανήκουν η BMW ActiveHybrid 7, όλα τα Honda, η Mercedes S400 Hybrid και το VW Touareg Hybrid.

Είναι ένα στοιχείο που επηρεάζει την κατάσταση σε ένα κλειστό γκαράζ (π.χ. το Prius με ταχύτητα κάτω των 5 km/h κινείται μόνο με ηλεκτροκινητήρα). Επίσης, σε γενικές γραμμές, τα full hybrids είναι πιο οικονομικά.

Η συντριπτική πλειονότητα των διαθέσιμων υβριδικών μπορούν να οδηγηθούν όπως ένα οποιοδήποτε αυτόματο. Tα συστήματα μετάδοσης διαφέρουν, αλλά τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου κάνουν αισθητή την παρουσία τους, δίνοντας τις περισσότερες φορές στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει τρόπο λειτουργίας ανάλογα με το πόση οικονομία θέλει να κάνει. Τα Lexus και τα Toyota έχουν και διακόπτη EV για επιλογή αποκλειστικά ηλεκτρικής λειτουργίας, για αποστάσεις μέχρι 2 χιλιόμετρα.

Οφέλη και προνόμια

Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία, τα μόνα υβριδικά που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας είναι τα Toyota Auris HSD και Toyota Prius (CO2 < 100 g/km). Διατηρήθηκε πάντως το προνόμιο της κυκλοφορίας στο Δακτύλιο. Τέλος, το οικονομικό όφελος από τη μειωμένη κατανάλωση είναι για τον μέσο οδηγό μικρό. Διαφορά 2 λίτρων/100 χλμ. στην κατανάλωση συνεπάγεται ετήσια εξοικονόμηση περίπου 500 ευρώ (για 15.000 χλμ.).

 

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

60 λεπτά χρειάζεται για να βυθιστεί η Νέα Υόρκη

60 λεπτά χρειάζεται για να βυθιστεί η Νέα Υόρκη! Σε λιγότερο από...

Περισσότερα...

5 αρκούδες φόρεσαν πομπό!

5 αρκούδες φόρεσαν πομπό κι έτσι στα χνάρια τους βρίσκονται από...

Περισσότερα...

60.000 ζώα εμβολιάστηκαν στη Δυτική Ελλάδα!

60.000 ζώα εμβολιάστηκαν στη Δυτική Ελλάδα! Σε εξέλιξη βρίσκεται το...

Περισσότερα...

8 ερωτήσεις-απαντήσεις για τη θέρμανση με πέλλετ!

8 ερωτήσεις-απαντήσεις για τη θέρμανση με πέλλετ!  Τα pellet...

Περισσότερα...

10% της καλλιεργίσιμης γης, μολυσμένο από βαρέα μέταλλα!

10% ??? ?????????????? ???, ????????? ??? ????? ???????! ?????? ?? ??? ?????? ??? ?????????????? ???????? ???? ????...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση