ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άνθρωπος 4 ιδέες για εξοικονόμηση ενέργειας στο.. μπάνιο!
4 ιδέες για εξοικονόμηση ενέργειας στο.. μπάνιο!
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Πέμπτη, 26 Μαϊου 2011 09:41

4 ιδέες για εξοικονόμηση ενέργειας στο.. μπάνιο! Η θέρμανση του νερού έρχεται δεύτερη στην κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι μας, μετά τη θέρμανση του ίδιου του σπιτιού.

Η αλλαγή του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, που είναι εξαιρετικά ενεργοβόρος, με έναν ηλιακό είναι από τις πρώτες κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε για εξοικονόμηση ενέργειας στο... μπάνιο.

Οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες ευθύνονται κατά μέσο όρο για την έκλυση 1.400 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, ενώ αυξάνουν το λογαριασμό του ρεύματος κατά περίπου 150 ευρώ. Γι αυτό:

  • Κάνε ένα γρήγορο ντους αντί για μπάνιο. Μην αφήνεις το νερό να τρέχει όσο σαπουνίζεσαι. Εγκατέστησε ειδικά ‘ακουστικά' του ντους που εξοικονομούν νερό και ενέργεια.Εγκατέστησε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα. Στην Ελλάδα ένας ηλιακός θερμοσίφωνας 1,5 - 2 m2 / άτομο, επαρκεί για να ζεστάνει το νερό που χρειαζόμαστε για μπάνιο και πλύσιμο (ρούχων και πιάτων). (Συνολική μείωση CO2 κατά 1,4 εκατ. τόνους ετησίως).

  • Μείωσε την κατανάλωση στο πλύσιμο των ρούχων. Αν χαμηλώσεις τη θερμοκρασία πλύσης στους 30˚C και δεν κάνεις πρόπλυση, θα μειώσεις την κατανάλωση ενέργειας του πλυντηρίου ρούχων κατά 80%, ενώ τα ρούχα θα βγουν πεντακάθαρα. Φυσικά δεν πλένουμε παρά μόνο με τον κάδο του πλυντηρίου γεμάτο.

  • Άσε τον ήλιο να στεγνώσει τα ρούχα σου. Τα στεγνωτήρια ρούχων έχουν τεράστια κατανάλωση ενέργειας. Μία τετραμελής οικογένεια που δε χρησιμοποιεί στεγνωτήριο ρούχων, αποσοβεί την έκλυση 500 κιλών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κα εξοικονομεί περίπου €50 από το λογαριασμό του ρεύματος ετησίως.

 

Πηγή: http://www.energypress.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

20.000 τα σκουπίδια του διαστήματος

20.000 κομμάτια υπολογίζονται τα σκουπίδια του διαστήματος τα...

Περισσότερα...

6 σαλιγκάρια μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση

6 σαλιγκάρια μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση για λογαριασμό...

Περισσότερα...

400 έτη φωτός μακριά από τη Γη, ανακαλύφθηκε ζάχαρη!

400 ??? ????? ?????? ??? ?? ??, ???????????? ??????! ?????????? ??? ????????????? ??? ?????????? ?????? ??? "??????"...

Περισσότερα...

500 σπάνιες τίγρεις της Σιβηρίας έχουν απομείνει...

500 μόνο σπάνιες τίγρεις της Σιβηρίας έχουν απομείνει και η...

Περισσότερα...

9 ενδιαφέροντα φυσικά γεγονότα

9 ενδιαφέροντα φυσικά γεγονότα! Ας δούμε ορισμένα περίεργα αλλά...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση