ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άνθρωπος 6 συμβουλές για μείωση ηχορύπανσης!
6 συμβουλές για μείωση ηχορύπανσης!
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 10:33

6 συμβουλές για να μειώσουμε την ηχορύπανση! Πώς μπορείτε να προστατέψετε την υγεία σας και να μειώσετε το θόρυβο;

Για να δούμε:

  • Βάλτε κατά μήκος της βεράντας σας ζαρντινιέρες με ψηλά θαμνώδη φυτά, τα οποία κρατούν χειμώνα-καλοκαίρι τα σκληρά φύλλα τους. Προτιμήστε τα αρωματικά δάφνη και μυρτιά και τα ανθοφόρα πικροδάφνη και βιβούρνο.

  • Αν έχετε κήπο, φυτέψτε ψηλά δέντρα, που κρατούν τα μεγάλα φύλλα τους όλο το χρόνο. Επιλέξτε εκείνα που μεγαλώνουν πολύ, όπως είναι ο βραχυχίτωνας και η μανόλια. Ξεπερνούν τα 10 μέτρα και προστατεύουν από το θόρυβο.

  • Επιλέξτε φυτικούς φράκτες: Η δάφνη (μέχρι 10 μ.), η κουμαριά (μέχρι 3 μ.), ο δαφνοκέρασος (μέχρι 4 μ.), το αειθαλές βιβούρνο (μέχρι 3 μ.), η μυρτιά (μέχρι 3 μ.), η πικροδάφνη (μέχρι 4 μ.), ο ράμνος (μέχρι 4 μ.), η φωτίνια (μέχρι 5 μ.) και η αγγελική (4 μ.) δημιουργούν ακέραιους φυτικούς φράχτες, οι οποίοι ξεκινούν από χαμηλά ή περιορίζονται στο πάνω μέρος. Όλα αυτά μπορούν να μείνουν σε μικρές διαστάσεις (1 μ.-2 μ.), κατάλληλα για μπαλκόνια ή μπορούν να αφεθούν να φτάσουν το τελικό τους ύψος, καλλιεργώντας τα σε έδαφος.

  • Καλύψτε μια κάθετη επιφάνεια, όπως ένα εξωτερικό τοίχο αυλής ή ένα δικτυωτό πλαίσιο μιας βεράντας με αναρριχώμενα όπως είναι ο κισσός ή η πασιφλόρα. Ένας φράκτης από πυκνή βλάστηση θα βοηθήσει όχι μόνο στη μείωση του θορύβου, αλλά θα λειτουργεί και ως φυσικό φίλτρο καθαρισμού της ατμόσφαιρας, ως προστασία από τους δυνατούς ανέμους, θα προσφέρει δροσιά και θα ομορφαίνει το περιβάλλον.

  • Φτιάξτε περιβάλλον στο καθιστικό σας στον κήπο, επιλέγοντας από έναν ευκάλυπτο, ο οποίος έχει το πιο ευχάριστο και ρομαντικό θρόισμα.

  • Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και αν δεν έχετε πολύ χώρο, πάντα τα φυτά ακόμα και τα περιορισμένης ανάπτυξης σας βοηθούν να μειώσετε τους έντονους ήχους. Όπου και αν βρίσκεστε, πολεμήστε την ηχορύπανση με φυτά και θα αισθανθείτε τη διαφορά ανοίγοντας το παράθυρό σας.

Πηγή: http://www.omorfamistika.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

300 δισ. δολάρια για να «χτυπηθεί» το νέφος

300 δισ. δολάρια για να «χτυπηθεί» το νέφοςΕπενδύσεις από την Κίνα...

Περισσότερα...

1 μονοπάτι που δεν το λες ''χαλαρό για περίπατο''!

1 μονοπάτι που δεν είναι για περίπατο! Το El Caminito del Rey, δηλαδή το...

Περισσότερα...

300 εκατ. χρόνια πριν υπήρχε η κατσαρίδα!

300 εκατ. χρόνια πριν υπήρχε η κατσαρίδα σύμφωνα με μια βρετανική...

Περισσότερα...

30 χρόνια μετά είδαν το φως του ήλιου

30 χρόνια μετά είδαν το φως του ήλιου! Συγκινητικές εικόνες...

Περισσότερα...

365 ξενοδοχεία της χώρας θέλουν να γίνουν ''πράσινα''!

365 ξενοδοχεία της χώρας θέλουν να γίνουν ''πράσινα'' με κοινοτικά...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση