ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άνθρωπος 1.000.000 υπογραφές κατά των γενετικά τροποποιημένων!
1.000.000 υπογραφές κατά των γενετικά τροποποιημένων!
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 09:21

1.000.000 υπογραφές κατά της έγκρισης των γενετικά τροποποιημένων στην Ε.Ε. Η καμπάνια της οργάνωσης Avaaz για το Ευρωπαϊκό μορατόριουμ των γ.τ. καλλιεργειών πέτυχε το στόχο του 1 εκατομμυρίου υπογραφών στις 29 Σεπτεμβρίου 2010. Οι υπογραφές θα κατατεθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως επίσημη θεσμική έκκληση εφαρμογής ενός μορατόριουμ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την άνοιξη, για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια, την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών, την πατάτα amflora, βάζοντας τα κέρδη του βιοτεχνολογικού λόμπι πάνω από τις ανησυχίες του κόσμου. Μια νέα πρωτοβουλία ;έδωσε την ευκαιρία όταν συγκεντρώνονται 1 εκατομμύριο πολίτες της Ε.Ε. να κάνουν επίσημες αιτήσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η αναφορά διατυπώνει την επίσημη έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso ώστε "να τεθεί ένα μορατόριουμ για την εισαγωγή των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών στην Ευρώπη και να συσταθεί ένας ανεξάρτητος, ηθικός, επιστημονικός οργανισμός για την έρευνα των επιπτώσεων των γ.τ. καλλιεργειών ώστε να καθοριστούν οι σχετικές ρυθμίσεις".

Η παραπάνω δυνατότητα έχει κάποιες προϋποθέσεις: για να απαιτηθεί μια απάντηση στην αίτηση, θα πρέπει να έχουν μαζευτεί ένα εκατομμύριο υπογραφές από το 1/3 τουλάχιστον των κρατών μελών της Ε.Ε.. Από κάθε ένα από αυτά τα κράτη (προς το παρόν 9) θα πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο ποσό υπογραφών, τόσων όσων των μελών του κοινοβουλίου απο τις χώρες αυτές επί 750. Για την Ελλάδα π.χ. αυτό είναι 16.500 υπογραφές. Η Επιτροπή υποχρεούται τότε να εξετάσει την πρωτοβουλία πολιτών και να γνωστοποιήσουν τα συμπεράσματά τους εντός 4 μήνών.

Πάρτε μέρος στην καμπάνια της AVAAZ, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους και υπογράψτε την έκκληση. Για να αυξηθεί η πίεση, η Avaaz συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών θέτοντας τον νέο στόχο των 1,5 εκ. υπογραφών.

Πηγή: http://biotechwatch.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

21 χρόνια έζησε ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου

21 χρόνια... σκυλίσιας ζωής κατάφερε να ζήσει ο γηραιότερος σκύλος...

Περισσότερα...

3 πράγματα που προσπαθούν να μας πουν οι γάτες!

3 ???????? ??? ?????????? ?? ??? ???? ?? ?????! ?,?? ??????????? ?????? ??? ?? ??????????? ??? ?????, ????????? ????...

Περισσότερα...

5 έως 6 μέτρα μήκος φτάνει η βασιλική κόμπρα.

5 έως 6 μέτρα μήκος και 6 κιλά βάρος μπορεί να φτάσει η βασιλική...

Περισσότερα...

50 κιλά τροφή καταναλώνει κάθε μέρα ένας ιπποπόταμος

50 κιλά φυτών καταναλώνει κάθε μέρα ένας ιπποπόταμος, ο οποίος...

Περισσότερα...

30 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ασία

30 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ασία! Περισσότεροι από 30...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr