ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr
Home Φύση Άλλα 20 δισ. δολ. για την κλιματικής αλλαγή
20 δισ. δολ. για την κλιματικής αλλαγή Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 08:39

20 δισ. δολάρια για την κλιματική αλλαγής! Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Michael Bloomberg, ανακοίνωσε την Τρίτη σχέδιο ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής τις επόμενες δεκαετίες, μεταξύ των οποίων η άνοδος της στάθμης των θαλασσών και οι καύσωνες. 

Η μελέτη, που αναλύεται σε κείμενο 400 σελίδων, συντάχθηκε ένα χρόνο μετά τις πρωτοφανείς καταστροφές που προκάλεσε ο υπερ-τυφώνας Σάντι και περιλαμβάνει 250 προτάσεις που ποικίλουν από αντιπλημμυρικά τείχη μέχρι φράγματα για καταιγίδες και αναβάθμιση των υποδομών ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών.

Ειδικότερα, το σχέδιο περιλαμβάνει κοινότυπες ιδέες όπως η χρήση αναχωμάτων και η φύτευση δέντρων για την προστασία από τις πλημμύρες μέχρι και ριζοσπαστικές προτάσεις που για να υλοποιηθούν πρέπει να εγκριθούν ακόμα και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα επόμενα 40 χρόνια οι καύσωνες στη Νέα Υόρκη αναμένεται να διπλασιαστούν, ακόμα και να τριπλασιαστούν, ενώ η στάθμη της θάλασσας ενδέχεται να ανέβει ακόμα και 60 εκατοστά.

Με το φιλόδοξο σχέδιο ο Δήμος της Νέας Υόρκης προσπαθεί να διασφαλίσει ότι μελλοντικά οι συγκοινωνίες, τα δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης, τα νοσοκομεία και οι ενεργειακές υποδομές θα συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα για τους οκτώ εκατομμύρια κατοίκους της πόλης.

Η Νέα Υόρκη περιβάλλεται από 836 χιλιόμετρα ακτογραμμής και ακόμα μια μικρή άνοδος της στάθμης των θαλασσών απειλεί σπίτια και επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο τυφώνας Σάντι σκότωσε πάνω από 100 ανθρώπους σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Κονέκτικατ, κατέστρεψε υποδομές με αποτέλεσμα εκατομμύρια νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και προκάλεσε ζημιές ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χαμένη οικονομική δραστηριότητα.

Πηγή: http://www.econews.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

1 επιβατηγό πλοίο με 'ηλιακά' πανιά!

1 ???????? ????????? ????? ?? ?????? «?????» ??????????? ??? ??????????? ????????.   Το πρώτο πλοίο...

Περισσότερα...

70 τόνους 'καπάκι' για την πετρελαιοκηλίδα στο Μεξικό

70 τόνους έχει βάρος το τεράστιο καπάκι που κατασκευάστηκε από...

Περισσότερα...

5,5% του CO2 παράγεται Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά

5,5% του συνολικού CO2 που παράγει συνολικά κάθε άνθρωπος για έναν...

Περισσότερα...

25 εκ. άνοιγμα φτερών για το μεγαλύτερο έντομο του κόσμου

25 εκ. άνοιγμα φτερών για το μεγαλύτερο έντομο του κόσμου!...

Περισσότερα...

40% της ενέργειας απο Ανανεώσιμες Πηγές!

40% της ενέργειας απο Ανανεώσιμες Πηγές! Το μερίδιο των...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση