ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άλλα 100% «ανανεώσιμη» η Ν.Υόρκη έως το 2050
100% «ανανεώσιμη» η Ν.Υόρκη έως το 2050 Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 09:32

100% «??????????»  ? ?.????? ??? ?? 2050! ?? ?????????? ?????? ??? ???? ?????? ?? ???????? - ????????? ??????? - ?? ????? ?????? ??????????, ??????????? ?? ???????? ?????? ?? ??? ???????????? ????????? ??? ???? ??????????? ????????????.

Σύμφωνα με το σχέδιο που κατήρτισαν, το «Μεγάλο Μήλο» θα μπορούσε ακόμη και έως τα μέσα του αιώνα να τροφοδοτείται σε ποσοστό 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους και δημιουργώντας νέες θέσεις απασχόλησης. 

Οι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Ντέιβις, Στάνφορντ και Κορνέλ οραματίζονται μια Νέα Υόρκη, όπου οι ΑΠΕ καλύπτουν όλες τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, ψύξη και τροφοδοτούν τις βιομηχανίες καθώς και τις μεταφορές. Πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό – τόσο τεχνικά όσο και οικονομικά – με μια «στροφή» των ενεργειακών υποδομών της πολιτείας στον άνεμο, το ηλιακό φως και το νερό έως τα μέσα του αιώνα.

Στην έκθεσή τους, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Energy Policy», υποστηρίζουν ότι μια τέτοια «στροφή» θα έσωζε περίπου 4.000 ανθρώπινες ζωές και θα εξοικονομούσε 33 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, μόνο από δαπάνες υγείας. Το ποσό αυτό θα μπορούσε, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, να χρηματοδοτήσει τις νέες υποδομές σε διάστημα 17 ετών, το οποίο μειώνεται στα 10 έτη, αν ληφθούν υπ' όψιν τα έσοδα από την πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Θεωρητικά, πάντα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι ενεργειακές ανάγκες της Νέας Υόρκης του 2030 θα μπορούσαν να καλυφθούν από:

- 4.020 επίγειες ανεμογεννήτριες των 5MW
- 12.770 θαλάσσιες ανεμογεννήτριες των 5MW
- 387 συγκεντρωτικά ηλιακά συστήματα των 100MW
- 828 φωτοβολταϊκά πάρκα των 50MW
- 5 εκατομμύρια φωτοβολταϊκά συστήματα των 5kW σε στέγες σπιτιών
- μισό εκατομμύριο φωτοβολταϊκά συστήματα των 100kW σε στέγες εμπορικών και κυβερνητικών κτηρίων
- 36 γεωθερμικές μονάδες των 100MW
- 1.910 κυματικές συσκευές των 0,75MW
- 2.600 κυματογεννήτριες ισχύος 1MW
- υδροηλεκτρικές μονάδες ισχύος 71.300MW, εκ των οποίων οι περισσότερες υπάρχουν ήδη.

Οι ίδιοι παραδέχονται ότι μια τέτοια «στροφή» θα έχει αρχικά μεγάλο κόστος, όμως υποστηρίζουν ότι ο κύκλος της απόσβεσης θα ξεκινήσει σύντομα χάρη στην εξοικονόμηση των δαπανών για καύσιμα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, μια τέτοια κίνηση θα περιόριζε επίσης τη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος κατά 37% και θα σταθεροποιούσε τις τιμές της ενέργειας λόγω - και πάλι - του μηδενικού κόστους καυσίμων, καθώς αυτήν τη στιγμή σχεδόν το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της πολιτείας καλύπτεται από εισαγόμενο πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα.

Οι ερευνητές παραδέχονται ότι οι υπολογισμοί τους είναι απλώς ασκήσεις επί χάρτου. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Ρόμπερτ Χόουαρθ από το Κορνέλ, ένας εκ των συντακτών της έκθεσης, «πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι, εάν θέλουμε να προωθήσουμε την ενεργειακή αυτάρκεια και να περιορίσουμε την παγκόσμια υπερθέρμανση».
Πηγή: http://www.zougla.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

260 τ. χλμ. η παγονησίδα που αποκολλήθηκε στη Γροιλανδία

260 τετραγωνικά χιλιομέτρα έκταση, δηλ. 4 φορές το Μανχάταν, είναι η...

Περισσότερα...

270.000 δέντρα ξηλώνονται καθημερινά…

270.000 δέντρα ξηλώνονται καθημερινά ανά τον κόσμο προκειμένου να...

Περισσότερα...

1 στα 6 άστρα στον γαλαξία μας έχει μία... Γη

1 στα 6 άστρα στον γαλαξία μας έχει μία... Γη! Τουλάχιστον ένα στα...

Περισσότερα...

44.000 πουλόβερ για τους πιγκουίνους

44.000 πουλόβερ για τους πιγκουίνους! Πουλόβερ για όλη τους την ζωή...

Περισσότερα...

5,5% του CO2 παράγεται Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά

5,5% του συνολικού CO2 που παράγει συνολικά κάθε άνθρωπος για έναν...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση