ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άλλα 100% «ανανεώσιμη» η Ν.Υόρκη έως το 2050
100% «ανανεώσιμη» η Ν.Υόρκη έως το 2050 Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 09:32

100% «??????????»  ? ?.????? ??? ?? 2050! ?? ?????????? ?????? ??? ???? ?????? ?? ???????? - ????????? ??????? - ?? ????? ?????? ??????????, ??????????? ?? ???????? ?????? ?? ??? ???????????? ????????? ??? ???? ??????????? ????????????.

Σύμφωνα με το σχέδιο που κατήρτισαν, το «Μεγάλο Μήλο» θα μπορούσε ακόμη και έως τα μέσα του αιώνα να τροφοδοτείται σε ποσοστό 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους και δημιουργώντας νέες θέσεις απασχόλησης. 

Οι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Ντέιβις, Στάνφορντ και Κορνέλ οραματίζονται μια Νέα Υόρκη, όπου οι ΑΠΕ καλύπτουν όλες τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση, ψύξη και τροφοδοτούν τις βιομηχανίες καθώς και τις μεταφορές. Πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό – τόσο τεχνικά όσο και οικονομικά – με μια «στροφή» των ενεργειακών υποδομών της πολιτείας στον άνεμο, το ηλιακό φως και το νερό έως τα μέσα του αιώνα.

Στην έκθεσή τους, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Energy Policy», υποστηρίζουν ότι μια τέτοια «στροφή» θα έσωζε περίπου 4.000 ανθρώπινες ζωές και θα εξοικονομούσε 33 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, μόνο από δαπάνες υγείας. Το ποσό αυτό θα μπορούσε, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, να χρηματοδοτήσει τις νέες υποδομές σε διάστημα 17 ετών, το οποίο μειώνεται στα 10 έτη, αν ληφθούν υπ' όψιν τα έσοδα από την πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Θεωρητικά, πάντα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι ενεργειακές ανάγκες της Νέας Υόρκης του 2030 θα μπορούσαν να καλυφθούν από:

- 4.020 επίγειες ανεμογεννήτριες των 5MW
- 12.770 θαλάσσιες ανεμογεννήτριες των 5MW
- 387 συγκεντρωτικά ηλιακά συστήματα των 100MW
- 828 φωτοβολταϊκά πάρκα των 50MW
- 5 εκατομμύρια φωτοβολταϊκά συστήματα των 5kW σε στέγες σπιτιών
- μισό εκατομμύριο φωτοβολταϊκά συστήματα των 100kW σε στέγες εμπορικών και κυβερνητικών κτηρίων
- 36 γεωθερμικές μονάδες των 100MW
- 1.910 κυματικές συσκευές των 0,75MW
- 2.600 κυματογεννήτριες ισχύος 1MW
- υδροηλεκτρικές μονάδες ισχύος 71.300MW, εκ των οποίων οι περισσότερες υπάρχουν ήδη.

Οι ίδιοι παραδέχονται ότι μια τέτοια «στροφή» θα έχει αρχικά μεγάλο κόστος, όμως υποστηρίζουν ότι ο κύκλος της απόσβεσης θα ξεκινήσει σύντομα χάρη στην εξοικονόμηση των δαπανών για καύσιμα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, μια τέτοια κίνηση θα περιόριζε επίσης τη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος κατά 37% και θα σταθεροποιούσε τις τιμές της ενέργειας λόγω - και πάλι - του μηδενικού κόστους καυσίμων, καθώς αυτήν τη στιγμή σχεδόν το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της πολιτείας καλύπτεται από εισαγόμενο πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα.

Οι ερευνητές παραδέχονται ότι οι υπολογισμοί τους είναι απλώς ασκήσεις επί χάρτου. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Ρόμπερτ Χόουαρθ από το Κορνέλ, ένας εκ των συντακτών της έκθεσης, «πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι, εάν θέλουμε να προωθήσουμε την ενεργειακή αυτάρκεια και να περιορίσουμε την παγκόσμια υπερθέρμανση».
Πηγή: http://www.zougla.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

10 δροσερά σημεία στην Αθήνα για τον καύσωνα

10  δροσερά σημεία στην Αθήνα για τον καύσωνα!Με το θερμόμετρο να...

Περισσότερα...

6 χλμ μήκος θα έχει το γιγάντιο φράγμα στον Αμαζόνιο

6 χλμ μήκος θα έχει το γιγάντιο φράγμα Μπέλο Μόντε που...

Περισσότερα...

10 λόγοι που δεν πετάμε τα κατακάθια από τον καφέ!

10 λόγοι που δεν πετάμε τα κατακάθια από τον καφέ! Απολαμβάνουμε...

Περισσότερα...

21 χρόνια έζησε ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου

21 χρόνια... σκυλίσιας ζωής κατάφερε να ζήσει ο γηραιότερος σκύλος...

Περισσότερα...

2ο Τσερνόμπιλ αποκαλύφθηκε στην Ουκρανία!

2ο Τσερνόμπιλ αποκαλύφθηκε στην Ουκρανία! Ουκρανική εφημερίδα ...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση