ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άλλα 1η ηλιακή πόλη στον κόσμο στην Ινδία
1η ηλιακή πόλη στον κόσμο στην Ινδία Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 09:56

1η ηλιακή πόλη στον κόσμο στην Ινδία! Η πόλη Άγκρα της Ινδίας, πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της ινδικής χερσονήσου που φιλοξενεί το διάσημο κτηριακό συγκρότημα Τατζ Μαχάλ πρόκειται να γίνει η πρώτη ηλιακή πόλη στον κόσμο. 

Το υπουργείο Νέας και Ανανεώσιμης Ενέργειας της Ινδίας έχει επικυρώσει σχέδια κατασκευής νέων έργων συνολικής ισχύος 2000 Κιλοβάτ, τα οποία θα καλύψουν το 10% της παρούσας ζήτησης.

Τα Κιλοβάτ μεταφράζονται σε 1,5 εκατ. γαλόνια ζεστού νερού ημερησίως, 6400 ηλιακοί φανοστάτες, 4600 ηλιακές κουζίνες και 20 ηλιακοί φωτεινοί σηματοδότες που θα ρυθμίζουν την κίνηση στους δρόμους.

Ο προϋπολογισμός εκτιμάται σε 100 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων το 70% θα επωμιστεί ο ιδιωτικός τομέας και το 27% το κράτος και περιλαμβάνει την εγκατάσταση τεχνολογιών ανανεώσιμης ενέργειας και την εισαγωγή προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας.

Το 30% των εξοικονομήσεων θα προέλθει από την εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων σε κατοικίες και ακόμα 35% από εξοικονόμηση ενέργειας μέσω αντικατάστασης λαμπτήρων πυρακτώσεως και αναβάθμισης συστημάτων κλιματισμού και ψύξης.

Το σχέδιο, που έχει πενταετή διάρκεια, εντάσσεται στο ινδικό πρόγραμμα ενίσχυσης της ηλιακής ενέργειας, όμως βασικός στόχος της Ούταρ Πραντές είναι η διάσωση του Τατζ Μαχάλ, Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO.

Οι προσπάθειες σε αυτήν την κατεύθυνση άρχισαν πριν από 15 χρόνια, όταν η κεντρική κυβέρνηση επένδυσε 44 εκ. δολάρια σε σχέδιο περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Άγκρα. Μέσα σε λίγα χρόνια ωστόσο, το πρόβλημα οξύνθηκε και πάλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει την φύτευση δέντρων τούλσι στην πόλη, γνωστών για την ικανότητά τους να φιλτράρουν τον αέρα. 

Πηγή: http://www.real.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

5,000 φυτά μοίρασε το ΑΠΘ

5,000 ???? ??????? ?? ???!????????????? ?????? ??? ?????????? ??? ?????????? ??? ?? ?????????? ?????????? ??? ??????...

Περισσότερα...

90% εξοικονόμηση ενέργειας από τις «πράσινες» κατοικίες

90% ???????????? ????????? ??? ??? «????????» ?????????! ???? ?????? ???? ????? ??? «????????» ????????? ???????...

Περισσότερα...

300.000 τόνους CO2 εκπέμπει το ηφαίστειο

150.000 έως 300.000 τόνους CO2 εκπέμπει την ημέρα το ηφαίστειο στην...

Περισσότερα...

130 χρονών ''εφυγε'' ο Μαθουσάλας

130 χρονών ''εφυγε'' ο Μαθουσάλας. Την Κυριακή το βράδυ μια...

Περισσότερα...

91 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα

91 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα! Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση