ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άλλα 19% ανάπτυξη διεθνώς της Αιολικής ενέργειας
19% ανάπτυξη διεθνώς της Αιολικής ενέργειας Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 09:29

19% ανάπτυξη διεθνώς της Αιολικής ενέργειας! Κατά 19% αναπτύχθηκε ο κλάδος της αιολικής ενέργειας διεθνώς το 2012 με τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ να ανέρχεται σε 282 GW. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ελλάδα ήρθε 13η, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας.

To 2012 προστέθηκαν σε όλον τον κόσμο ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 44,7 GW. Ηγέτες του κλάδου με μεγάλη διαφορά αναδείχτηκαν η Κίνα και οι ΗΠΑ με 13 GW νέας ισχύος η καθεμιά. Ακολούθησαν οι Γερμανία, Ινδία και Βρετανία με 2,4 GW, 2,3 GW και 1,9 GW αντίστοιχα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (Global Wind Energy Council- GWEC) στην Ευρώπη, διακρίθηκαν η Σουηδία, η Ρουμανία, η Ιταλία και η Πολωνία.
Από την άλλη πλευρά, Ευρώπη και Αμερική κατέγραψαν πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήρθε 13η εγκαθιστώντας ανεμογεννήτριες 117 MW μέσα στο 2012. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς από αιολικά πάρκα στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 1.749 MW, σύμφωνα με το GWEC.
Το συμβούλιο χαρακτηρίζει το 2013 έτος αβεβαιότητας για τον αιολικό κλάδο στην Ευρώπη, εξαιτίας της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Ωστόσο, εκτιμά ότι οι δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι στόχοι της για ενίσχυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα έως το 2020 προσδίδουν «ένα βαθμό σταθερότητας».

Σύμφωνα με το GWEC η αιολική ενέργεια επιβραδύνθηκε σε Κίνα και Ινδία εξαιτίας της συγκεντροποίησης και του εξορθολογισμού της αγοράς στην πρώτη και την έλλειψη πολιτικής υποστήριξης στη δεύτερη. Παρόλα αυτά, οι ασιατικές χώρες θα ηγηθούν του κλάδου τα προσεχή έτη.

Όσον αφορά στις ΗΠΑ, αυτό αποδίδεται στην επιτάχυνση των ρυθμών εγκατάστασης νέων έργων στα τέλη του 2012, με 8.000 Μεγαβάτ, ενόψει της λήξης του προγράμματος φοροαπαλλαγών (το οποίο εντέλει παρατάθηκε για ένα ακόμα έτος στα τέλη του 2013).

 

Τέλος, στη Λατινική Αμερική διακρίθηκε η Βραζιλία με 1077 Μεγαβάτ, ενώ η Αυστραλία στον Ειρηνικό πρόσθεσε 358 νέα αιολικά Μεγαβάτ. Η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Αφρική ήταν πολύ μικρή.
Πηγή: http://www.sportandbusiness.gr/...

 

 

Δείτε ακόμα...

1 τρισεκατομμύριο pixels έχει η εικόνα του νυχτερινού ουρανού

1 τρισεκατομμύριο pixels έχει η εικόνα του νυχτερινού ουρανού και...

Περισσότερα...

4 δις ευρώ πρόστιμο για τις παράνομες χωματερές

4 δισεκατομμύρια ευρώ πρόστιμο κινδυνεύει να δεχθεί η Ελλάδα αν...

Περισσότερα...

6 ακατάλληλες παραλίες για κολύμβηση στην Ελλάδα

6 ακατάλληλες παραλίες για κολύμβηση στην Ελλάδα! Μέσα στο...

Περισσότερα...

6 νεογέννητα κουτάβια πέταξε ανήλικη σε ποτάμι!

6 νεογέννητα κουτάβια πέταξε ανήλικη σε ποτάμι, πριν  αστυνομία...

Περισσότερα...

13 εκατ. ευρώ το κόστος μεταφοράς νερού σε 22 νησιά!

Σε αδικαιολόγητα υπέρογκα ποσά ανέρχεται το κόστος μεταφοράς...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση