ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άλλα $700 δισ. για την ανάσχεση της Κλιματικής Αλλαγής
$700 δισ. για την ανάσχεση της Κλιματικής Αλλαγής Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 12:22

$700 δισ. για την ανάσχεση της Κλιματικής Αλλαγής! Περίπου 700 δισ. δολάρια ετησίως -σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μεταφορές χαμηλών εκπομπών και εξοικονόμηση ενέργειας-κοστίζουν οι προσπάθειες για επίτευξη των στόχων θερμοκρασιακής αύξησης που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Το ποσό αυτό, δύο φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας, πρέπει να προστεθεί στα 5 τρισ. δολάρια που πρέπει διαθέτουν κάθε χρόνο ως το 2020 τα κράτη σε υποδομές για αγροτική παραγωγή, μεταφορές, ηλεκτρική ενέργεια και νερό, όπως εκτιμά έκθεση της Accenture για λογαριασμό του συνασπισμού Green Growth Action Alliance.

Ο πρόεδρος της ΜΚΟ, πρώην πρόεδρος του Μεξικού, Φελίπε Καλντερόν δήλωσε πως "η ανάπτυξη πρέπει να ‘πρασινίσει' μέσα από την επαναξιολόγηση των επενδυτικών προτεραιοτήτων".

Σε ξεχωριστή έκθεση, η Παγκόσμια Τράπεζα υπολογίζει ότι η μέση θερμοκρασία της Γης θα αυξηθεί κατά 4 βαθμούς Κελσίου έως τα τέλη του αιώνα που διανύουμε, επίπεδο διπλάσιο από το όριο ασφαλείας που θέτουν τα Ηνωμένα Έθνη. Σε αυτό το πλαίσιο οι κυβερνήσεις πρέπει να χρησιμοποιήσουν ως μόχλευση δημόσιο χρήμα για να πενταπλασιάσουν την ιδιωτική επένδυση στις "καθαρές" τεχνολογίες.

Ειδικότερα, η έκθεση αναφέρει πως μια αύξηση της τάξης των 36 δισ. δολ., στα 126 δισ. δολ. στις δημόσιες επενδύσεις μπορεί να πυροδοτήσει ιδιωτικές επενδύσεις 570 δισ. δολ.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται επίσης στην έκρηξη του παγκοσμίου πληθυσμού κατά 2 δισ. ανθρώπους, στα 9 δισ. ως το 2050 και στην ανάγκη μετάβασης σε μια αειφόρο οικονομία προκειμένου ο πλανήτης να μπορέσει να τους φιλοξενήσει.

Η έκθεση του WEF αναφέρει πως οι πλούσιες κυβερνήσεις του κόσμου (G20) "πρέπει να επιταχύνουν τη διακοπή των επιδοτήσεων προς τα ορυκτά καύσιμα, να διευκολύνουν το ελεύθερο εμπόριο στις πράσινες τεχνολογίες και να επεκτείνουν την επένδυση σε μέτρα κλιματικής προσαρμογής".

Το WEF πραγματοποιεί το ετήσιο συνέδριό του στο Νταβός της Ελβετίας από τις 23 ως τις 27 Ιανουαρίου.

 

Η Green Growth Action Alliance είναι μια συμμαχία 50 χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων και ΜΚΟ που συντονίζει το WEF.

 

 

Δείτε ακόμα...

6 όμορφες και ελεύθερες παραλίες στην Αττική!

6 ??????? ??? ????????? ???????? ???? ??????! ????? ?????, ????? ??????? ??? ?????? ?????.. ??????.  ...

Περισσότερα...

10 συμβουλές για ανακύκλωση στο σπίτι

10 συμβουλές για ανακύκλωση στο σπίτι!Δείτε παρακάτω 10 συμβουλές...

Περισσότερα...

380 μικροί παράδεισοι υπό προστασία

380 μικροί παράδεισοι υπό προστασία! «Πράσινο φως» από το...

Περισσότερα...

60 χλμ μήκους ποταμός στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας!

60 χιλιομέτρα μήκους ποταμός στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας!...

Περισσότερα...

50 χρόνια μπορεί να ζήσει ο γάιδαρος.

50 χρόνια ζωής μπορεί να φτάσει ο γάιδαρος, το αξιαγάπητο αυτό...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr