ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr
Home Φύση Άλλα 7 απλοί τρόποι εξοικονόμησης νερού
7 απλοί τρόποι εξοικονόμησης νερού Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 11:12

7 απλοί τρόποι εξοικονόμησης νερού! Γνωρίζατε ότι με ένα πεντάλεπτο ντους έχει καταναλώσει περισσότερο νερό απ' ότι ο μέσος άνθρωπος ημερησίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο;

Η εύκολη πρόσβαση σε καθαρό και πόσιμο νερό δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι το πολύτιμο στοιχεία τελεί εν αφθονία. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως έχουν δείξει πρόσφατες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

Διαβάστε επτά εύκολους τρόπους εξοικονόμησης νερού στο σπίτι και επιδείξτε κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά.

1. Μουλιάστε τα άπλυτα πιάτα και κατσαρολικά

Το μούλιασμα των πιάτων κάνει το καθάρισμά τους ευκολότερο και μειώνει την κατανάλωση νερού στο ξέπλυμα.

2.Εγκαταστήστε αισθητήρες ή πεντάλ στις βρύσες

Μια βρύση που τρέχει καταναλώνει πάνω από 3,5 λίτρα νερού ανά λεπτό. Σκεφθείτε το νερό που σπαταλάτε όταν πλένετε το πρόσωπο ή τα δόντια σας με τη βρύση ανοιχτή. Ένας τρόπος να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα είναι η εγκατάσταση συστήματος που επιτρέπει τη ροή νερού στο νιπτήρα ή το νεροχύτη με τη χρήση αισθητήρα. Την ίδια δουλειά κάνει και το πεντάλ, ενώ παράλληλα διατηρείτε τις βρύσες σας καθαρές.

3. Καταναλώστε ένα τουλάχιστον χορτοφαγικό γεύμα ανά βδομάδα

Αν αναρρωτιέστε τι σχέση έχει η χορτοφαγία με την κατανάλωση νερού, η σύνδεση είναι απλή: απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ποσότητα νερού στην κτηνοτροφία απ' ότι στην καλλιέργεια λαχανικών. Η αντικατάσταση μόλις 120 γραμμαρίων μοσχαρίσου κρέατος με ζυμαρικά, ρύζι ή κάποια άλλη επιλογή μεταφράζεται στην εξοικονόμηση 15.000 λίτρων νερού.

4. Συντομέψτε την παραμονή σας στο ντους

Κάνοντας μπάνιο, καταναλώνετε 18 με 25 λίτρα νερού ανά λεπτό. Μείνετε ένα ή δυό λεπτά λιγότερο στο ντους και κάντε τους υπολογισμούς.

5. Εκμεταλλευτείτε το χρησιμοποιημένο νερό

Παρότι δεν πίνεται, το χρησιμοποιημένο νερό από το μπάνιο ή από το ξέπλυμα λαχανικών μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα των φυτών σας.

6. Εγκαταστήστε ένα καζανάκι χαμηλής κατανάλωσης νερού

Οι τουαλέτες καταναλώνουν περίπου το 27% του νερού στο σπίτι, περισσότερο από τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων. Σύγχρονα καζανάκια απελευθερώνουν ικανή ποσότητα νερού για να απομακρύνει τις ακαθαρσίες, χωρίς να σπαταλούν πόρους όπως τα παλαιότερα.

Συχνά έχουν δύο κομβία, ανάλογα με την ποσότητα νερού, μικρή ή μεγάλη που θέλουμε να απελευθερώσουμε.

Εναλλακτικά, αν δεν μπορούμε να αγοράσουμε καινούργιο καζανάκι μπορούμε να βάλουμε μια φιάλη αναψυκτικού γεμάτη άμμο ή χαλίκια στη δεξαμενή νερού ώστε να μειώσουμε τον αντλούμενο όγκο νερού.

7. Σφραγίστε τις διαρροές

Αν ο νεροχύτης σας "τρέχει" μπορεί να σπαταλάτε έως 10 λίτρα ημερησίως, πέρα από το οικονομικό κόστος. Η λύση είναι απλή: φωνάξτε τον υδραυλικό ή φτιάξτε το μόνος σας

Πηγή: http://www.econews.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

1 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικό αέριο στην Μεσόγειο

1 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικό αέριο στην Μεσόγειο! Σε σχόλιο για τις...

Περισσότερα...

1 Φυτό που φυτρώνει μόνο του!

1 ???? ??? ???????? ???? ???! ??? ???? ??? "?????????" ???? ??????? ??? ??? ???????? ??? ???? ??? ????????? ???????????...

Περισσότερα...

18% των εκπομπών άνθρακα, προέρχονται από το κρέας!

18% των εκπομπών άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο, οφείλονται στην...

Περισσότερα...

0,44 τετραγωνικά χλμ. το μικρότερο κράτος στον κόσμο

0,44 τετραγωνικά χλμ. (108,7 στρέμματα) είναι το συνολικό εμβαδόν του...

Περισσότερα...

630 μεγαβάτ η ισχύς του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου

630 μεγαβάτ.η ισχύς του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου!...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση