ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άλλα 478.000 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών αξιοποιήθηκαν το 2011
478.000 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών αξιοποιήθηκαν το 2011 Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 31 Μαϊου 2012 08:26

478.000 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών αξιοποιήθηκαν το 2011! Μειωμένο κατά 7% εμφανίστηκε το σύνολο των απορριμμάτων από συσκευασίες που παράγονται στη χώρα μας κατά το 2011, λόγω της δυσμενούς οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας, όπως αναφέρει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), με αφορμή την παρουσίαση των απολογιστικών στοιχείων ανακύκλωσης για το προηγούμενο έτος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αποτελεσμάτων που κατατέθηκαν στις αρμόδιες αρχές, οι ποσότητες των υλικών που ανακυκλώθηκαν από το σύνολο των δραστηριοτήτων της ΕΕΑΑ ανήλθαν σε 478.000 τόνους (συμπεριλαμβανομένων και των ποσοτήτων από τα Βιομηχανικά και Εμπορικά Απόβλητα Συσκευασίας-ΒΕΑΣ που πιστοποιούνται, καθώς και του χαρτιού εντύπων που ανακτάται).
Οι ποσότητες αυτές αντί να οδηγηθούν στους χώρους ταφής απορριμμάτων αξιοποιήθηκαν στα 27 Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) της ΕΕΑΑ σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ανακούφιση του οξύτατου προβλήματος εξεύρεσης νέων χώρων διάθεσης των απορριμμάτων. Ειδικότερα, οι ποσότητες των αποβλήτων συσκευασίας που ανακυκλώθηκαν τόσο από τα έργα του μπλε κάδου αλλά και από δραστηριότητες της ΕΕΑΑ που ανακυκλώνουν συσκευασίες από δημοτικά απορρίμματα, όπως, για παράδειγμα, η συλλογή γυαλιού από εστιατόρια και ξενοδοχεία, τα πολλαπλά ρεύματα από τα νησιά κ.λπ. ανήλθαν σε 194 χιλιάδες τόνους, δηλαδή περίπου στο ίδιο επίπεδο με το 2010 παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.
Συλλογή και αποκομιδή
Στο τέλος του 2011, συνολικά 241 ΟΤΑ σε όλη τη χώρα ήταν συμβεβλημένοι με το Σύστημα της ΕΕΑΑ, με αποτέλεσμα τα έργα του μπλε κάδου να εξυπηρετούν σχεδόν το 75% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, δηλαδή περίπου 8 εκατομμύρια κατοίκους. Περισσότεροι από 125 χιλιάδες μπλε κάδοι και 370 οχήματα συλλογής έχουν παραδοθεί στους ΟΤΑ για να χρησιμοποιηθούν στη συλλογή και αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το 2011 η επέκταση του συστήματος της ΕΕΑΑ στα ελληνικά νησιά ήταν σημαντική.
Ειδικότερα, αναπτύχθηκαν έργα ανακύκλωσης σε 22 νησιά, με αποτέλεσμα 350 χιλιάδες μόνιμοι κάτοικο, αλλά και οι επισκέπτες των εν λόγω νησιών, να εξυπηρετούνται από το σύστημα του μπλε κάδου. Αντίστοιχα, ο αριθμός των συμβεβλημένων με το σύστημα, επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 3% συγκριτικά με το 2010. Αυτή τη στιγμή, πάνω από 1.700 επιχειρήσεις από όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων συνεργάζονται ήδη με την ΕΕΑΑ, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την προώθηση και την ενίσχυση της ανακύκλωσης των συσκευασιών στη χώρα μας.

 

Πηγή: http://www.imerisia.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

6 χλμ μήκος θα έχει το γιγάντιο φράγμα στον Αμαζόνιο

6 χλμ μήκος θα έχει το γιγάντιο φράγμα Μπέλο Μόντε που...

Περισσότερα...

20 στρέμματα παραλίας χάνονται κάθε χρόνο στα Χανιά

20 στρέμματα παραλίας χάνονται κάθε χρόνο στα Χανιά! Είκοσι...

Περισσότερα...

50 ετών oυρακοτάγκος!

50 ετών oυρακοτάγκος! Με μια τούρτα στα χέρια, στο κέντρο της...

Περισσότερα...

281,4 εκατ. ευρώ για 248 έργα από το πρόγραμμα LIFE+

281,4 εκατ. ευρώ για 248 έργα από το πρόγραμμα LIFE+! Η Ευρωπαϊκή...

Περισσότερα...

32 καινούριους πλανήτες ανακάλυψαν οι αστρονόμοι.

32 καινούριους πλανήτες ανακάλυψαν οι αστρονόμοι εκτός του...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση