ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άλλα 12 δισ. στερλίνες το κόστος των πλημμυρών έως το 2080
12 δισ. στερλίνες το κόστος των πλημμυρών έως το 2080 Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 09:22

12 δισ. στερλίνες το κόστος των πλημμυρών έως το 2080! Οι πλημμύρες θα αποτελέσουν τον υπ΄ αριθμόν ένα κλιματικό κίνδυνο αυτόν τον αιώνα για τη Βρετανία, με ζημίες το κόστος των οποίων υπολογίζεται στις 12 δισεκατομμύρια στερλίνες το χρόνο ως το 2080, εάν δεν ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Βάσει της έρευνας αυτής, τα βρετανικά καλοκαίρια θα είναι πιο θερμά, ενώ οι χειμώνες πιο ήπιοι και πιο υγροί. Η νέα αυτή έρευνα, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση, εντόπισε τις 100 σοβαρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τον αναμενόμενο αντίκτυπό τους στη Βρετανία, αυτόν τον αιώνα. Σύμφωνα με την έκθεση «Εκτίμηση των Κινδύνων της Κλιματικής Αλλαγής», εάν δεν ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οι ετήσιες ζημίες από τις πλημμύρες σε κτίρια μπορεί να κοστίσουν από 2,1 δισ. ως 12 δισ. στερλίνες, ενώ σήμερα το κόστος τους είναι 1,2 δισ. στερλίνες. «Εάν θα έπρεπε να επιλέξω ένα συγκεκριμένο θέμα, οι πλημμύρες θα ήταν το κυρίαρχο», δήλωσε ο Μπομπ Γουάτσον, επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων και ένας από τους συντάκτες της έκθεσης.

Η Βρετανία αντιμετωπίζει ήδη τον κίνδυνο των ακραίων καιρικών φαινομένων. Το 2007, οι καλοκαιρινές πλημμύρες κόστισαν πάνω από 3 δισ. στερλίνες και τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις τον περασμένο χρόνο κόστισαν 600 εκατομμύρια στερλίνες την ημέρα για μια περίοδο αρκετών ημερών. Σύμφωνα με τον Γουάτσον, οι πιο έντονες βροχοπτώσεις τα καλοκαίρια και οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις τους χειμώνες θα προκαλέσουν περισσότερες πλημμύρες και επίσης περισσότερες ζημίες και προβλήματα στην υποδομή και τις περιουσίες, ενώ η αύξηση της στάθμης των θαλασσών θα προκαλέσει πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές.

Οι ετήσιες ασφαλιστικές αποζημιώσεις και τα ασφάλιστρα θα αυξηθούν σημαντικά, ενώ θα είναι όλο και πιο δύσκολο για τις περισσότερες ιδιοκτησίες να ασφαλίζονται. Η κυβέρνηση θα ξοδέψει 2,1 δισ. στερλίνες τα επόμενα τέσσερα χρόνια για μέτρα προστασίας από τις πλημμύρες, αλλά αυτό αντιπροσωπεύει μείωση της χρηματοδότησης κατά περίπου 27%, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Καρολάιν Σπέλμαν, όταν ανακοινώθηκαν οι δαπάνες του προϋπολογισμού το 2010.

Παρά ταύτα, η Σπέλμαν τόνισε ότι η κυβέρνηση μπορεί ακόμα να εγγυηθεί την προστασία περισσοτέρων κατοικιών από τις πλημμύρες. Σύμφωνα με την υπουργό, η κυβέρνηση ελπίζει να προστατεύσει 145.000 νοικοκυριά ως το Μάρτιο του 2015. Η έκθεση εντοπίζει και άλλους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή, ανάμεσα στους οποίους είναι τα θερμότερα καλοκαίρια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν από 580 ως 5.900 επιπλέον θανάτους ετησίως έως το 2050.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

1,5 εκ. διαφορετικών είδη πλαγκτόν εντοπίστηκαν

1,5 ??. ???????????? ???? ???????? ????????????! ??????????? 1,5 ??????????? ???????????? ?????????? (taxa) ????????...

Περισσότερα...

1 μονοπάτι που δεν το λες ''χαλαρό για περίπατο''!

1 μονοπάτι που δεν είναι για περίπατο! Το El Caminito del Rey, δηλαδή το...

Περισσότερα...

10 νέες οικοτουριστικές διαδρομές για όλους μας!

10 νέες οικοτουριστικές διαδρομές για όλους μας! Ο Ελληνικός...

Περισσότερα...

5 τρόποι να προστατέψετε τα δέντρα

5 τρόποι να προστατέψετε τα δέντρα! Τα δέντρα ρίχνουν τη δροσερή...

Περισσότερα...

90 κιλά το μέσο βάρος της χελώνας καρέτα-καρέτα

90 κιλά είναι μέσο βάρος μιας χελώνας καρέτα-καρέτα, το οποίο σε...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση