ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr
Home Φύση Άλλα 14.4% νέο ρεκόρ απόδοσης από φωτοβολταϊκά πάνελ
14.4% νέο ρεκόρ απόδοσης από φωτοβολταϊκά πάνελ Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 10:21

14.4% ??? ????? ???????? ??? ???????????? ????? ! .

 

Το νέο ρεκόρ απόδοσης φωτοβολταϊκού πάνελ λεπτού υμενίου έθεσε η αμερικανική εταιρεία First Solar Inc., ηγέτης στον κλάδο thin-film. Η εταιρεία κατασκεύασε ένα φωτοβολταϊκό λεπτού υμενίου από τελλουριούχο κάδμιο απόδοσης 14,4% (ήτοι μετατρέπει το 14,4% του ηλιακού φωτός που απορροφά σε ηλεκτρική ενέργεια).

Το φωτοβολταϊκό κατασκευάστηκε στη μονάδα της First Solar στο Οχάιο και η επίδοσή του ξεπερνά εκείνη του προκατόχου του που ήταν 13,4%.

Το ρεκόρ απόδοσης του εύκαμπτου φωτοβολταϊκού πάνελ της First Solar έρχεται έξι μήνες μετά την καλύτερη απόδοση φωτοβολταϊκού κυττάρου παγκοσμίως που έθεσε προϊόν της εταιρείας με 17,3%.

Οι αποδόσεις των κυττάρων είναι υψηλότερες σε γενικές γραμμές από εκείνες των πάνελ καθώς η συναρμολόγηση και συνένωση μεμονωμένων φωτοβολταϊκών κυττάρων συνεπάγεται μικρές απώλειες. Αυτό οφείλεται μερικώς στο προστατευτικό γυαλί του πάνελ το οποίο αντανακλά μικρή ποσότητα ηλιακού φωτός.

Επίσης, τα πάνελ που διατίθενται σε εμπορική εκμετάλλευση έχουν γενικά μικρότερο ποσοστό μετατροπής από το εργαστήριο.

Σε σύγκριση με τα εύκαμπτα φωτοβολταϊκά σιλικόνης, τα φωτοβολταϊκά λεπτού υμενίου από τελλουριούχο κάδμιο είναι φθηνότερα αλλά λιγότερο αποδοτικά στη μετατροπή του ηλιακού φωτός σε ηλεκτρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η γερμανική Solibro κατασκεύασε ένα εύκαμπτο φωτοβολταϊκό κύτταρο τεχνολογίας CIGS (χαλκός, ίνδιο, γάλλιο και διοξείδιο του σεληνίου) το οποίο αξιολογήθηκε με απόδοση 17,4% από το ανεξάρτητο ΙνστιτούτοFraunhofer ISE (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Επίσης, ομάδα επιστημόνων των Ομοσπονδιακών Εργαστηρίων Επιστήμης Υλικών και Τεχνολογίας της Ελβετίας (Empa) ισχυρίζεται ότι κατασκεύασε ένα φωτοβολταϊκό τεχνολογίας CIGS απόδοσης 18,7%.

Πηγή: http://www.thessalonikitv.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

30 στάσεις αστικών συγκοινωνιών με φωτοβολταϊκά

30 στάσεις αστικών συγκοινωνιών με φωτοβολταϊκά! Φωτοβολταϊκά...

Περισσότερα...

3 περιβαλλοντικές πληγές της Ελλάδας

3 περιβαλλοντικές πληγές της Ελλάδας .Οι ανεξέλεγκτες ανθρώπινες...

Περισσότερα...

3 ευρωπαϊκές λίμνες απαράμιλλης ομορφιάς!

3 ?????????? ?????? ??????????? ????????! ?? ???????? ?? ?????? ?????????? ???????? ??? ???? ???? ????????, extreme ?...

Περισσότερα...

23 μέτρα τσουνάμι...

23 μέτρα τσουνάμι προκάλεσε η αποκόλληση ενός τεράστιου παγετώνα...

Περισσότερα...

100% ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για την Sony Europe

100% ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση