ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άλλα 35 εκατ. ευρώ σε οικολογικά έργα στην Κρήτη!
35 εκατ. ευρώ σε οικολογικά έργα στην Κρήτη! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 10:05

35 εκατ. ευρώ σε οικολογικά έργα στην Κρήτη! Συμφωνία χρηματοδότησης έργων 35 εκατ. ευρώ για την αστική ανάπτυξη της Κρήτης υπέγραψε χθες η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με την Κοινοπραξία της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Θα δοθούν για έργα ΟΤΑ για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και ΑΠΕ σε δημόσια κτήρια, «καθαρές» αστικές μεταφορές, ποδηλατόδρομους, αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων, χώρους στάθμευσης και πρασίνου, ευφυή συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου κυκλοφορίας, δράσεις οικολογικής καινοτομίας.

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του αντιπροέδρου της ΕΤΕπ Πλ. Σακελλάρη, του προέδρου της Παγκρήτιας Τράπεζας Ι. Λεμπιδάκη και του προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κ. Παπαδόπουλου. Η συνεισφορά της ΕΤΕπ είναι 15 εκατ. ευρώ και από 10 εκατ. ευρώ δίνουν οι δύο τράπεζες. Θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με την ΕΤΕπ, και άλλες υπογραφές συμβάσεων για τη δημιουργία Ταμείων σε άλλες περιφέρειες ούτως ώστε να καλυφθεί πλήρως το συνολικό ποσό, ύψους 258 εκατ. ευρώ, που προβλέπεται στο Ταμείο Χαρτοφυλακίου JESSICA.

Χθες ο κ. Σακελλάρης παρουσίασε και άλλο ένα νέο πρόγραμμα για την ανάπτυξη δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε πέντε διασυνδεδεμένα νησιά (Λέσβος, Λήμνος, Μήλος, Κύθνος και Σαντορίνη). Θα αναπτυχθεί μέσω του Δικτύου Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου (ΔΑΦΝΗ) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 52 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://www.enet.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

20 εκατ. ευρώ για φωτοβολταϊκό πάρκο 8 MWp

20 εκατ. ευρώ για φωτοβολταϊκό πάρκο 8 MWp! Ξεκίνησε τη λειτουργία...

Περισσότερα...

6.650 χλμ ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός

6.650 χλμ μήκος έχει ο ποταμός Νείλος, ο μεγαλύτερος σε μήκος...

Περισσότερα...

50% λιγότεροι αργυροπελεκάνοι στον Αμβρακικό

50% μειώθηκε μέσα σε έναν μόλις χρόνο ο πληθυσμός των...

Περισσότερα...

10 top παραλίες της Κρήτης

Οι tοp 10 παραλίες της Κρήτης! Η Κρήτη είναι ευλογημένο νησί και...

Περισσότερα...

3,12 δισ. δολάρια τα έξοδα της BP για την πετρελαιοκηλίδα

3,12 δισ. δολάρια έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα η BP για την...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση