ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άλλα 100 δισ. ευρώ το κόστος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
100 δισ. ευρώ το κόστος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 10:14

100 ???. ???? ?? ?????? ??? ????????????? ????????! ???????? ????? ?? ?????? ??? ??? ???????????? ??????? ???? ?????? ??????? ?? ??? ?????? ??? ?????????? ?????????? ?????????????.

Υπολογίζεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα εργοστάσια στοίχισε στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι συντάκτες της έκθεσης ξεχωρίζουν τη Γερμανία και την Πολωνία ως τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς ρυπαντές με βάση την παραγωγή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ενώ ακολουθούν Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία και Ισπανία.

Στελέχη του οργανισμού αναφέρουν ότι περίπου το εν πέμπτο του κόστους της βιομηχανικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ευρώπη προέρχεται από εγκαταστάσεις στη Γερμανία, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι θα πρέπει η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να γίνει με ταχύτερους ρυθμούς για να μειωθεί το κόστος.

Η ανάλυση δείχνει τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα και το πολύ υψηλό τίμημα που επιβάλλουν στην υγεία των ανθρώπων και στο περιβάλλον.

Πηγή: http://www.skai.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

300 μέτρων ρήγμα απειλεί οικισμό στην Κοζάνη

300 μέτρων ρήγμα απειλεί οικισμό στην Κοζάνη! Τον κίνδυνο να...

Περισσότερα...

8 φορές χωρίς πάγους έμεινε η Αρκτική

8 ????? ????? ?????? ?????? ? ???????! ??????????? ???? ????? ???? ?? ????????? 2,8 ????. ?????? ? ??????? ?????? ?????...

Περισσότερα...

1.800 χελώνες σε αρχαίο τάφο

1.800 χελώνες σε αρχαίο τάφο!Ένας μαζικός τάφος 1.800 χελώνων της...

Περισσότερα...

23% ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας

23% ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας!Με ρυθμό ανάπτυξης 23% «έτρεξε»...

Περισσότερα...

43% περισσότερη ανακύκλωση το 2009

43% αυξήθηκε η ανακύκλωση υλικών μέσω των μπλε κάδων το 2009, σε...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση