ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άλλα 7 τεχνολογικές καινοτομίες για καλύτερο ενεργειακό μέλλον
7 τεχνολογικές καινοτομίες για καλύτερο ενεργειακό μέλλον Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011 09:56

7 ???????????? ??????????? ??? ???????? ?????????? ??????! ????????? ??? ????? ??? ??????????? ????? ?????????. ? ?????? ??? ? ??????? ???????? ??????????? ?? ?????? ??? ??????? ??? ??????????? ?????????, ?? ??? ??????? ???? ?? ????? ??????? ???????????, ?? ????? ?? ????????????? ??? ??? ?????? ?? ????????????? ??????????.

Ιδού οκτώ καινοτομίες στις ΑΠΕ που υπόσχονται ένα ενεργειακά καθαρότερο και αποδοτικότερο μέλλον:

1. Αιολική ενέργεια μεγάλου υψομέτρου
Η ενέργεια που μεταφέρουν τα ρεύματα αέρα σε μεγάλα ύψη στην τροπόσφαιρα εκτιμάται ότι φτάνει τα 850 TW. Πρόκειται για μια απίστευτη ενεργειακή πηγή που δυστυχώς όμως με τη σημερινή τεχνολογία δεν μπορεί να αξιοποιηθεί. Η αμερικανική εταιρεία Joby έχει ξεκινήσει έρευνες σε αυτόν τον τομέα και σχεδιάζει έναν «χαρταετό» για μεγάλα ύψη που μπορεί να υποστηρίξει μεγάλο αριθμό γεννητριών, ικανών να τροφοδοτήσουν με ενέργεια 150 νοικοκυριά.

2. Τεχνητή φωτοσύνθεση
Ομάδα ερευνητών του MIT ανέπτυξε ένα τεχνητό φύλλο που μιμείται τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης των φυτών, μετατρέποντας το φως του ήλιου σε χημικό καύσιμο, που μπορεί να αποθηκευτεί και να χρησιμοποιηθεί αργότερα. Πρόκειται για μια οικονομική συσκευή με βασική λειτουργία τον διαχωρισμό του υδρογόνου από το οξυγόνο.

3. Υποβρύχιος χαρταετός
Η Σουηδική εταιρεία Minesto έχει ήδη διεξάγει δοκιμές στον «υποβρύχιο χαρταετό» που ανέπτυξε για την εκμετάλλευση των παλιρροϊκών ρευμάτων. Ο «υποβρύχιος χαρταετός», δεμένος με ένα πηδάλιο στον πυθμένα του βυθού, «κουβαλά» μια γεννήτρια που μετατρέπει την κυματική ενέργεια σε ηλεκτρική. Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι ο «υποβρύχιος χαρταετός» μπορεί να λειτουργήσει σε χαμηλότερα ρεύματα, συγκριτικά με τις υπάρχουσες τεχνολογίες.

4. Ηλιακά κτήρια
Η αμερικανική εταιρεία Dow Solar έχει ξεκινήσει μαζική παραγωγή σανίδων οροφής με φωτοβολταϊκά, ενώ η ισπανική EnSol κατοχύρωσε το δικαίωμα ευρεσιτεχνίας για τον ψεκασμό ηλιακής τεχνολογίας thin film σε επιφάνειες όπως παράθυρα και τοίχοι.

5. Ενέργεια από τις αγελάδες
Επταετές ερευνητικό πρόγραμμα σε έξι φάρμες παρήγαγε 12 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως από την κοπριά των αγελάδων μέσω της αναερόβιας πέψης μεθανίου.

6. Ηλεκτρικοί δρόμοι
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πλέον ευρέως διαδεδομένα. Γι' αυτό και ο Scott Brusaw, μηχανικός από το Αϊντάχο των ΗΠΑ εφηύρε ένα οδόστρωμα φτιαγμένο από εξαιρετικά δυνατό γυαλί με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την ηλεκτροδότηση των φωτεινών σηματοδοτών, τη φωταγώγηση των δρόμων και την κάλυψη άλλων αναγκών.

7. «Πράσινες» πτήσεις
Τον Οκτώβριο τα αμερικανικά επιβατικά αεροπλάνα έκαναν τις πρώτες τους πτήσεις με βιοκαύσιμα από άλγη και μαγειρικά έλαια, ενώ η Virgin Atlantic ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για τις πτήσεις της υβριδικά καύσιμα από τα αέρια απόβλητα των χαλυβουργείων.

 

Πηγή: http://www.flashnews.gr/....


 

Δείτε ακόμα...

$700 δισ. για την ανάσχεση της Κλιματικής Αλλαγής

$700 δισ. για την ανάσχεση της Κλιματικής Αλλαγής! Περίπου 700 δισ....

Περισσότερα...

12 είναι τα βασικά σωματίδια στη φύση

12 είναι τα βασικά σωματίδια στη φύση! Πόσα είδη σωματιδίων...

Περισσότερα...

60 λεπτά χρειάζεται για να βυθιστεί η Νέα Υόρκη

60 λεπτά χρειάζεται για να βυθιστεί η Νέα Υόρκη! Σε λιγότερο από...

Περισσότερα...

35% του πόσιμου νερού στην Ελλάδα χάνεται λόγω διαρροών

35% του πόσιμου νερού στην Ελλάδα χάνεται λόγω διαρροών! ...

Περισσότερα...

10 από τα πιο επικίνδυνα είδη καρχαριών του κόσμου!

10 από τα πιο επικίνδυνα είδη καρχαριών του κόσμου!Πρωταγωνιστές...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση