ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άλλα 102 ετών αυτόχειρας στη Φουκοσίμα
102 ετών αυτόχειρας στη Φουκοσίμα Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Emmanouela g   
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 16:05

Ένας υπεραιωνόβιος άνδρας, 102 ετών, που ζούσε κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, αφαίρεσε τη ζωή του και οι συγγενείς του πιστεύουν ότι αυτοκτόνησε επειδή δεν ήθελε να φύγει από το χωριό του, όπως διέταξαν οι ιαπωνικές αρχές λόγω των υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας.

Το χωριό του βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από το κατεστραμμένο πυρηγνικό εργοστάσιο και με την πρόσφατη επέκταση της ζώνης αποκλεισμού, έπρεπε να εκκενωθεί. Στο μεταξύ, η ιαπωνική αστυνομία άρχισε εντατικές έρευνες κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα για τον εντοπισμό αγνοούμενων.

Περίπου 300 αξιωματικοί από την αστυνομία της επαρχίας Νταϊτσι, φορώντας ειδικές στολές, ερευνούν μια περιοχή δέκα χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στην περιοχή από τις 11 Μαρτίου. Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας εμπόδιζαν μέχρι σήμερα την περισυλλογή των θυμάτων κοντά στο εργοστάσιο. Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή που εκτείνεται σε διάμετρο από 10 ως 20 χιλιόμετρα γύρω από το εργοστάσιο.

Ο αριθμός των αγνοούμενων από την περιοχή διαμέτρου 10 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο φτάνει τις 10.000. Σεισμός 6,1 Ρίχτερ Στο μεταξύ, υψηλά είναι τα επίπεδα ραδιενέργειας σε ποικιλίες λαχανικών που προέρχονται από καλλιέργειες σε περιοχές κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, αλλά και σε ιχθυοαλιεύματα από νερά κοντά στην τοποθεσία του πυρηνικού ατυχήματος. Π

αράλληλα, συνεχίζονται οι σεισμοί στις πληγείσες περιοχές. Σήμερα τα ξημερώματα, σημειώθηκε σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη βορειοανατολική Ιαπωνία, αλλά δεν προέκυψε κίνδυνος για τσουνάμι. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στη νήσο Χόνσου.

 

Πηγή: http://www.tanea.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

1.500.000 χρόνια η μυγαλή, πιστή στην Κρήτη!

1.500.000 χρόνια ζει στην Κρήτη! Είναι το μοναδικό ενδημικό θηλαστικό...

Περισσότερα...

1 ταινία μικρού μήκους για τα παιδιά του Τσερνόμπιλ

1 ταινία μικρού μήκους για τα παιδιά του Τσερνόμπιλ Μια ταινία...

Περισσότερα...

3 νέοι οργανισμοί ανακαλύφθηκαν.

3 νέοι οργανισμοί ανακαλύφθηκαν από ομάδες Ιταλών και Δανών...

Περισσότερα...

20.000.000 μέλισσες έκαναν ..φτερά

20.000.000 μέλισσες έκαναν ..φτερά! Αναστάτωση επικράτησε στη Γιούτα...

Περισσότερα...

200 και πλέον νέα είδη εντοπίστηκαν σε ποταμό!

200 και πλέον είδη εντοπίστηκαν σε ποταμό! Ανάμεσα στα ζώα που...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr