ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άλλα 63η η Αθήνα: χειρότερη µητρόπολη της ∆ύσης!
63η η Αθήνα: χειρότερη µητρόπολη της ∆ύσης! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Doritaki   
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011 01:11

63η η Αθήνα: χειρότερη µητρόπολη της ∆ύσης! Το χαµηλό επίπεδο εκπαίδευσης και τα σοβαρά προβλήµατα στις υποδοµές –ειδικότερα στο οδικόδίκτυο – ευθύνονται για τον χαρακτηρισµό της Αθήνας ως της πόλης µε τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης στη∆υτική Ευρώπη, σύµφωτην να µε έρευνα που διεξάγεται κάθε χρόνο ανάµεσα σε140 πόλεις του κόσµου γιαλογαριασµό του βρετανικού περιοδικού «Economist».

Στην κορυφή της λίστας, ως το καλύτερο, το πιοανθρώπινο και πιο φιλόξενο µέρος για ναζει κανείς µόνος ή µε την οικογένειά του, βρίσκεται για πέµπτη συνεχή χρονιά το Βανκούβερ, στον Καναδά. Τη δεύτερη και τρίτη θέση καταλαµβάνουν η Μελβούρνη και η Βιέννη, ενώ τελευταία τερµατίζει για άλλη µία χρονιά η Χαράρε, στη Ζιµπάµπουε. Με βαθµολογία 81,2% – οριακά πάνω από τα επίπεδα βιωσιµότητας – και άριστα το 100, η Αθήνα τερµάτισε και φέτος στην63η θέση, µόλις µία θέση πάνω από το Σαντιάγο, στη Χιλή.

Το Βανκούβερ αντίστοιχα απέσπασε βαθµολογία98% στους 30 δείκτες των πέντε υπό εξέταση κατηγοριών – σταθερότητα, ιατρική περίθαλψη,πολιτισµός -περιβάλλον, παιδεία και υποδοµές – διατηρώντας σταθερές τις επιδόσεις του σε σύγκρισηµε πέρσι. Αριστα σηµείωσε στην υγειονοµική περίθαλψη, το εκπαιδευτικό σύστηµα, τον πολιτισµόκαι το περιβάλλον, ενώ λίαν καλώς πήρε στον τοµέα της εγκληµατικότητας καταγράφοντας πολύ χαµηλά ποσοστά. Εκτός από τη Μελβούρνη, η οποία εκτόπισετη Βιέννη – καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στηνΕυρώπη - από τηδεύτερη θέση τηςκατάταξης στηντρίτη, δενπαρατηρήθηκε κάποιαάλλη αξιοσηµείωτη αλλαγήστην ταξινόµηση των 140 πόλεωνσε σύγκρισηµε πέρσι.

Το Λονδίνο, λ.χ., πουθα φιλοξενήσει του χρόνου τους Ολυµπιακούς Αγώνες, σηµείωσε πολύ µικρή πρόοδο ανεβαίνοντας µία θέση – απότην 54η πέρσι στην 53η φέτος. Σε γενικές γραµµές, οι περισσότερες πόλεις της ∆υτικής Ευρώπης θεωρούνται ιδανικές για να ζει κανείς, καθώςκατά µέσον όρο συγκεντρώνουν βαθµολογία µεγαλύτερη του 90%. «Οι σχετικά αραιοκατοικηµένες πόλεις µεσαίου µεγέθους στα ανεπτυγµένα κράτη τείνουν να συγκεντρώνουν υψηλότερη βαθµολογία, καθώς διαθέτουν όλες τις παροχές σε επίπεδο πολιτισµού και υποδοµών, καθώς και λιγότερα προβλήµατα που προκαλούνται από την εγκληµατικότητα ή τον συνωστισµό», επισηµαίνει ο Τζον Κόπστεϊκ, συντάκτης της έκθεσης.

ΣΤΙΣ ΗΠΑ. Στην Αµερική, την υψηλότερη βαθµολογίασυγκεντρώνει το Πίτσµπουργκ, το οποίο σκαρφαλώνει στην 29η θέση – ακριβώς πάνω από τη Χονολουλού – ενώ το Λος Aντζελες έπεσε τρεις θέσεις καταλαµβάνοντας την 44η. Επίσης, αντίθετα απ’ό,τι θαφανταζόταν κανείς, εξαιρετικά µέτριες κρίνονταιοι συνθήκεςδιαβίωσης στηνπόλη πουδεν κοιµάται ποτέ, µεαποτέλεσµα η Νέα Υόρκη να βρίσκεται στην 56η θέση της κατάταξης. Νούµερο 12 τηςλίστας, κορυφαία ανάµεσα στις ασιατικές και πολύ πιο πάνω από το Τόκιο, αναδεικνύεται η Οσάκα, ισοβαθµώντας µε τη Γενεύη. Αρκετά καλή βαθµολογία συγκεντρώνει το Χονγκ Κονγκ, τοοποίο βρίσκεται στην 31η θέση. ∆εν ισχύει τοίδιο όµως καιγια το Πεκίνο, όπουτα σοβαρά προβλήµατα, µε σηµαντικότερο την ατµοσφαιρική ρύπανση, το ρίχνουν στην 72η θέση της λίστας.

Πηγή: http://www.tanea.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

6 εκ. στρέμματα απώλειες εκτάσεων σε δυο δεκαετίες

6 εκ. στρέμματα απώλειες εκτάσεων σε δυο δεκαετίες! Περισσότερα...

Περισσότερα...

1.550 τετραγωνικά χιλιόμετρα πετρελαιοκηλίδα!

1.550 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης, είναι η πετρελαιοκηλίδα που...

Περισσότερα...

40 χρόνια μετά μπορεί να μην υπάρχουν ψάρια!

40 χρόνια από σήμερα, το 2050, μπορεί όλα τα ψάρια να εξαφανιστούν...

Περισσότερα...

10 φορές ταχύτερα λιώνουν οι πάγοι της Ανταρκτικής

10 φορές ταχύτερα λιώνουν οι πάγοι της Ανταρκτικής. Σύμφωνα με...

Περισσότερα...

1,09m ύψος και 111kg έχει ο μεγαλύτερος σκύλος!

1,09 ύψος και 111kg βάρος έχει ο μόλις 4 χρονών γκρίζος Δανικός...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση