ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άλλα 2 πόλεις οι νέες Ευρωπαϊκές Πράσινες Πρωτεύουσες
2 πόλεις οι νέες Ευρωπαϊκές Πράσινες Πρωτεύουσες Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Markos   
Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 18:03

2 μεγάλες πόλεις, η ισπανική περιφερειακή πρωτεύουσα Vitoria - Gasteiz και η γαλλική πόλη της Νάντης, αναδείχτηκαν νικήτριες του διαγωνισμού για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας για το 2012 και 2013.

Το συγκεκριμένο σύστημα βραβείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενθαρρύνει τις πόλεις να βελτιώσουν την ποιότητα της αστικής ζωής λαμβάνοντας συστηματικά υπόψη το περιβάλλον κατά τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Επίτροπο περιβάλλοντος, κ. Janez Potočnik, σε τελετή στη Στοκχόλμη, Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010.

Η Vitoria-Gasteiz – νικήτρια για το 2012, μια περιφερειακή πρωτεύουσα της βόρειας Ισπανίας, έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στο «πρασίνισμα» ενός παραδοσιακού αστικού περιβάλλοντος. Η πόλη αντιμετωπίζει επιτυχώς τις λειψυδρίες και μειώνει σταθερά την κατανάλωση νερού κατά την τελευταία δεκαετία. Πραγματοποιήθηκαν πολλές σχετικές με το νερό επενδύσεις για τη βελτίωση της υδροδότησης και της ποιότητας καθώς και τη μείωση των απωλειών ύδατος, ενώ παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες υπέρ της βιώσιμης κατανάλωσης.

Νάντη – νικήτρια για το 2013, είναι έκτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας με πληθυσμό 285 000 κατοίκων, και έχει συνδέσει επιτυχώς τις πράσινες και τις γαλάζιες αστικές περιοχές της, αντιμετωπίζοντας ολοκληρωμένα τις αστικές προκλήσεις ενώ βρίσκεται πάνω σε δύο μεγάλους ποταμούς (το Λίγηρα και τον Erdre), μέσω βιώσιμου προγράμματος διαχείρισης των υδάτων. Η Νάντη έχει από καιρό υιοθετήσει την ολοκληρωμένη και βιώσιμη πολιτική μεταφορών με έμφαση στις δημόσιες μεταφορές και την ποδηλασία και ήταν η πρώτη γαλλική πόλη που επανέφερε με επιτυχία το ηλεκτρικό τραμ.

 

Δείτε ακόμα...

2.500 δέντρα μεταμορφώνουν τον Κεραμεικό

2.500 δέντρα μεταμορφώνουν τον Κεραμεικό! Ανάσα για τους κατοίκους...

Περισσότερα...

217 τόνοι πετρελαίου απειλούν την Βόρεια Θάλασσα

217 τόνοι πετρελαίου απειλούν την Βόρεια Θάλασσα! Από την...

Περισσότερα...

80% του νερού που αντλείται παγκόσμια δεν χρησιμοποιείται

80% του νερού που αντλείται παγκόσμια δεν χρησιμοποιείται!...

Περισσότερα...

4 κιλά μπορεί να είναι ένα δόντι ιπποπόταμου!

4 κιλά μπορεί να είναι ένα και μόνο δόντι του ιπποπόταμου και το...

Περισσότερα...

2 εξωπλανήτες ανακαλύφθηκαν από Αμερικανούς αστρονόμους

2 εξωπλανήτες ανακαλύφθηκαν από Αμερικανούς αστρονόμους!...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση