ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Διάστημα 33 τόνοι υλικά ανακυκλώνονται κάθε μέρα στο Βόλο
33 τόνοι υλικά ανακυκλώνονται κάθε μέρα στο Βόλο Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 10:01

33 τόνοι υλικά ανακυκλώνονται κάθε μέρα στο Βόλο! Με επιτυχία λειτουργεί το σύστημα ανακύκλωσης στις Δημοτικές Ενότητες Βόλου, Νέας Ιωνίας και Αγριάς, βάσει της σχετικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Μάλιστα, ήδη ο Δήμος Βόλου έχει απευθυνθεί και έχει ζητήσει από την ΕΕΑ, με έγγραφό του από περασμένο Μάρτιο, την επέκταση του προγράμματος σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τετραμήνου 2012, που δημοσιεύει η thessalianews.gr ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών, συνολικά για τις τρεις Δημοτικές Ενότητες, ανέρχεται σε 2,8 εκ. τόνους, αριθμός αυξημένος κατά 15% περίπου σε σύγκριση με το πρώτο τετράμηνο του 2011. Μηνιαίως ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών που συγκεντρώνεται κατά την αποκομιδή είναι 664.476 τόνοι, ενώ ημερησίως ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 33.228 τόνους.

Αναφορικά με διαμαρτυρίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες γίνεται αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών από συμβατικά απορριμματοφόρα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης επισημαίνει ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά κατά τα οποία εντοπίστηκαν στους μπλε κάδους υλικά μη ανακυκλώσιμα, όπως μπάζα, νεκρά ζώα, χόρτα και κλαδιά δέντρων. «Δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε συχνά τέτοια περιστατικά.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορούμε να προχωρούμε στην αποκομιδή με απορριμματοφόρα της ανακύκλωσης, διότι ο όγκος των υλικών δεν θα γίνει δεκτός από το ΚΔΑΥ. Οι πολίτες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες για σωστή ανακύκλωση ενισχύοντας την προσπάθεια του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι έχουν δοθεί σαφείς εντολές στους εργαζόμενους της υπηρεσίας Καθαριότητας για αποκομιδή των μπλε κάδων από συμβατικά απορριμματοφόρα, όταν εντοπίζονται μη ανακυκλώσιμα υλικά.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει την ανακύκλωση και στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών πραγματοποιούνται επισκέψεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό την ενημέρωση των μικρών μαθητών για τα οφέλη της ανακύκλωσης στο περιβάλλον και την καθημερινή ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τετάρτη 30 Μαϊου ο κ. Τσαμπάζης επισκέφθηκε το 3ο Νηπιαγωγείο Ιωλκού, όπου μίλησε για την προοπτική επέκτασης της ανακύκλωσης στην περιοχή τους και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις.

Σημειώνεται ότι στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου ήδη έχουν τοποθετηθεί πιλοτικά οι πρώτοι κάδοι ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία της πόλης (Δημαρχείο, πάρκο κεντρικής πλατείας), ενώ η δραστηριότητα θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες αμέσως μόλις εγκριθεί το πρόγραμμα επέκτασης από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Πηγή: http://www.econews.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

6 συμβουλές για το ζώο σας εν μέσω κρίσεων!

6 συμβουλές για το ζώο σας εν μέσω κρίσεων (οικονομικής και μη)....

Περισσότερα...

250 μίλια την ώρα με το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

250 μίλια την ώρα με το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπόρεσαν...

Περισσότερα...

4% των ωκεανών παραμένει καθαρό

4% των ωκεανών μόνο παραμένει άθικτο από την ανθρώπινη...

Περισσότερα...

1,5 μέτρο μήκος φθάνει η κοινή σμέρνα της Μεσογείου.

1,5 μέτρα σε μήκος μπορεί να φθάσει το σώμα της Muraena helena, της κοινής...

Περισσότερα...

260 ευρώ κέρδος για σας ετησίως, δίχως να κάνετε τίποτα!

260 ???? ?????? ??? ??? ???????, ????? ?? ?????? ??????! ?? ????????? ??? WWF E????:   1. Μειώστε τη...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση