ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Διάστημα 200.000$ για μια βόλτα στο Διάστημα
200.000$ για μια βόλτα στο Διάστημα Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 08:40

200.000$ για μια βόλτα στο Διάστημα ! Το πρώτο ιδιωτικό διαστημικό κέντρο του κόσμου, από το οποίο θα αναχωρούν οι πρώτοι τουρίστες που έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν 200.000 δολάρια για μια μικρή βόλτα στο Διάστημα, εγκαινιάστηκε στο Νέο Μεξικό από τον πρόεδρο του ομίλου Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Το Spaceport America, που βρίσκεται απομονωμένο στην έρημο του νότιου Νέου Μεξικού, θα αποτελέσει τη βάση για τα αεροσκάφη της Virgin Galactic, η οποία θα προσφέρει υποτροχιακές πτήσεις έξω από την ατμόσφαιρα από το 2013. Εάν οι δοκιμές προχωρήσουν χωρίς απρόοπτα προβλήματα το 2012, το εξαθέσιο σκάφος SpaceShip Two θα απογειώνεται συνδεδεμένο κάτω από τα φτερά του μητρικού αεροσκάφους WhiteKnight.

Σε μεγάλο ύψος θα απελευθερώνεται και θα πυροδοτεί τον πυραυλοκινητήρα του, ώστε να ανέλθει μέχρι το ύψος των 100 χιλιομέτρων, το επίσημο όριο του Διαστήματος. Η πτήση θα διαρκεί γύρω στις 2,5 ώρες, ωστόσο η εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας για τους επιβαίνοντες θα περιορίζεται στα δυόμισι λεπτά. Ο Μπράνσον δήλωσε ότι, εφόσον το σκάφος αποδειχθεί ασφαλές, ο ίδιος και τα παιδιά του θα είναι από τους πρώτους επιβάτες. Ο Μπράνσον γιόρτασε την ολοκλήρωση του διαστημοδρομίου ανοίγοντας μια σαμπάνια, ενώ βρισκόταν κρεμασμένος με σχοινιά στο εξωτερικό του κτιρίου, περιστατικό που παρακολουθούσαν περίπου 150 από τους 450 μελλοντικούς πελάτες που έχουν ήδη πληρώσει προκαταβολή.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

26 υποθέσεις για παραβίαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας

26 υποθέσεις για παραβίαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας! Την τρίτη...

Περισσότερα...

40% της έκτασης της ΕΕ είναι δάσος

Το 40% της έκτασης της ΕΕ είναι δάσος, σύμφωνα με τα στοιχεία...

Περισσότερα...

4 δισ. έτη γηραιότερος ο δίδυμος αδερφός του Ήλιου

4 δισ. έτη γηραιότερος ο δίδυμος αδερφός του Ήλιου!...

Περισσότερα...

1 ηλιακό φορητό laptop σύμμαχος της Φύσης!

Η Samsung είναι έτοιμη να ξεκινήσει την κυκλοφορία του ηλιακού της...

Περισσότερα...

30% της έκτασής τους χάνουν τα δάση

30% της έκτασής τους χάνουν τα δάση! Τα δάση είναι ξέφραγα στην...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση