ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 80% φθηνότερα οι ηλεκτρονικές αγορές!
80% φθηνότερα οι ηλεκτρονικές αγορές! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 25 Μαϊου 2010 09:09

Σημαντικό έδαφος, έναντι των παραδοσιακών καταστημάτων, κερδίζει το ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο αποτελεί ευκαιρία, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ελληνικά και ξένα sites, που δραστηριοποιούνται στις πωλήσεις προϊόντων, αποκτούν καθημερινά νεους φίλους-καταναλωτές. Βέβαια, σε αυτό μεγάλο ρόλο έχει παίνει το γεγονός ότι οι τιμές για προϊόντα μέσω ίντερνετ είναι κατά μέσο όρο από 15% έως και 30% πιο χαμηλές σε σχέση με τις τιμές στα καταστήματα. Πολλά είδη πρτοσφέρονται 70% και 80% φθηνότερα!

'Σήμερα πάνω από 690.000 Ελληνες κάνουν συστηματικά τις αγορές τους on-line, δαπανώντας κατά μέσο όρο 200-300 ευρώ τον χρόνο'αναφέρει ο Γιώργος Δουκίδης, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου και διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN).

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα κατέχουν στην 'πίτα' του παγκόσμιου λιανεμπορίου, το κομμάτι του 5.9% , ενώ, σε απόλυτα νούμερα,  ο τζίρος τους είναι περίπου 1 τρισ. ευρώ ετησίως. Η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με τις αξίες των συναλλαγών της  να φτάνουν τα 195 δισ. ευρώ για το έτος 2009.

Τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία κυριαρχούν (39,8%) στο σύνολο των συναλλαγών σε επίπεδο αξιών, ενώ 25% των καταναλωτών παγκοσμίως έχει αγοράσει ηλεκτρονικά τουλάχιστον ένα προϊόν ή μια υπηρεσία το 2009.

Στην Ευρώπη, το 32% των καταναλωτών έκαναν το 2009 μια αγορά μέσω διαδικτύου και το ποσοστό αυξάνεται. Το 70% των Βρετανών επισκεπτών δικτυακών τόπων, προχωρά σε αγορές και ακολουθούν οι Σουηδοί σε ποσοστό 61%, οι Αυστραλοί (56%), οι Ολλανδοί (51%) και οι Ισπανοί (35%).

 

Πηγή: http://www.ethnos.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

10% των Ελλήνων αγοράζουν από το Ιντερνετ

10% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για να παραγγείλει ή να...

Περισσότερα...

2,8% μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο

2,8% μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο! Μείωση της τάξης...

Περισσότερα...

9 «νάρκες» για την οικονομία

9 «νάρκες» για την οικονομία! Το σκληρό πρόσωπο της...

Περισσότερα...

150 εκ. € στους Έλληνες αγρότες για νέες επενδύσεις

150 εκ. € στους Έλληνες αγρότες για νέες επενδύσεις! Χρηματοδοτικό...

Περισσότερα...

8 ανατροπές στη φορολογία!

8 ανατροπές στη φορολογία! Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση