ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 77.600 εκατομμυριούχοι στην Αυστρία
77.600 εκατομμυριούχοι στην Αυστρία Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 08:09

77.600 εκατομμυριούχοι στην Αυστρία! Κατά 5.500 πρόσωπα, ή κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, αυξήθηκε μέσα στον περασμένο χρόνο ο αριθμός των εκατομμυριούχων στην Αυστρία, φθάνοντας συνολικά τους 77.600, οι οποίοι κατέγραψαν μέσα στο 2012 κέρδη ύψους 22 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο αποτελεί νέο ρεκόρ. 

Η περιουσία των 77.600 αυτών πλουσίων ανέρχεται σε 245 δισεκατομμύρια ευρώ, ήτοι σε πάνω από το ένα τρίτο της συνολικής ιδιωτικής περιουσίας στην Αυστρία.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Επενδυτικού Οίκου Valluga του Λίχτενσταιν, οι δέκα πλουσιότεροι Αυστριακοί αύξησαν την περιουσία τους από τα 63,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2011 σε 74,9 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2012.

Από αυτά τα 74,9 δισεκατομμύρια, τα 40,9 δισεκατομμύρια ευρώ ανήκουν ως περιουσία στην οικογένεια Πόρσε-Πίεχ και ακολουθεί ως δεύτερος πλουσιότερος πολίτης στην Αυστρία ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ρεντ Μπουλ», Ντίτριχ Μάτεσιτς με 7,5 δισεκατομμύρια, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η οικογένεια Φλικ με 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Και μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες να δημοσιεύτηκαν διάφορες έρευνες ως προς τους εκατομμυριούχους ανά τον κόσμο, όπως του αμερικανικού περιοδικού Forbes η της Boston Cosulting Group, αυτή όμως του οίκου Valluga θεωρείται ιδιαίτερα αξιόπιστη.

Ο λόγος έγκειται στο ό,τι διαθέτει τις λεπτομερέστερες πληροφορίες ως προς την κατάσταση περιουσιών σε Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία, οι οποίες στηρίζονται σε στοιχεία των κεντρικών τους τραπεζών, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστρίας και της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Στην περιουσία που αναφέρεται στην έρευνα δεν υπολογίζονται τα ακίνητα, ενώ την μεγαλύτερη πυκνότητα εκατομμυριούχων στην Αυστρία παρουσιάζει η Βιέννη, διαθέτοντας 19.500 από το σύνολο των 77.600 εκατομμυριούχων, με τους λιγότερους Αυστριακούς εκατομμυριούχους να βρίσκονται στο ομόσπονδο κρατίδιο Μπούργκενλαντ, «μόνον» 1.700.

Σε ολόκληρο το γερμανόφωνο χώρο —Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία— ο συνολικός αριθμός των εκατομμυριούχων ανέρχεται σε 1,13 εκατομμύρια, είναι δηλαδή κατά 80.000 μεγαλύτερος από πέρυσι, κατέχοντας συνολικά 3,094 τρισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι το 1% του πληθυσμού των τριών αυτών χωρών έχει στην κατοχή του το ένα τρίτο του συνόλου της ιδιωτικής περιουσίας.

Πηγή: http://www.nooz.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

53 χρόνια μετά λουκέτο στα "Ελληνικά Γράμματα"

???? ??? ??????????? ?????? ??? ??? ??????????? ??????? ?? "???????? ????????" ???? ??? ???? ???????????? ??????????...

Περισσότερα...

6 ώρες για σύσταση Ανώνυμης Εταιρίας

6 ώρες για σύσταση Ανώνυμης Εταιρίας! Οι πρώτοι μήνες λειτουργίας...

Περισσότερα...

2.000.000.000 ευρώ διαφυγή φόρων από τυχερά παιχνίδια!

2.000.000.000 ευρώ φοροδιαφυγή από τυχερά παιχνίδια! Ο υπουργός...

Περισσότερα...

9 σημεία-κλειδιά στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

9 σημεία-κλειδιά στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, τα οποία...

Περισσότερα...

5,6 εκ. ευρώ για τη στήριξη της μελισσοκομίας

5,6 εκ. ευρώ για τη στήριξη της μελισσοκομίας!Συνολικά κεφάλαια...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση